Строят по-лесно приюти за кучета

Фандъкова започва да строи депа за временно настаняване веднага
5 апр 2012 18:05,
18
Строят по-лесно приюти за кучета
Ще бъдат изградени депа за временно настаняване. Снимка: Impact press group

Министерството на земеделието и храните ще направи исканите от Столична община промени в наредбата за отглеждане на домашни любимци, съобщи министър Мирослав Найденов след среща с кмета на София Йорданка Фандъкова.

Промените засягат изискванията към приютите за бездомни кучета, които по думите на столичния градоначалник в момента оскъпяват твърде много строителството на такива обекти.

В промените ще бъде включен и допълнителен текст, който позволява изграждането на депа за временно настаняване на бездомни кучета.

Йорданка Фандъкова заяви, че общината ще започне работа по тези проекти веднага. В тях ще се настаняват животни под карантина.

Тя допълни още, че на неправителствените организации ще бъдат предоставени терени, където те сами да изградят депа за настаняване на бездомни животни.

Найденов обясни още, че оторизиран ветеринар ще прави оценка на агресивността на кучетата и ще решава дали те да бъдат евтаназирани и в този процес няма да има участие на екоактивисти.

От 8 април започват проверки на общините за наличието на програми за овладяване на популацията от бездомни животни.

Дебатът за бездомните кучета беше подновен, след като глутница нахапа почти до смърт професор Ботьо Тачков в столичния квартал "Малинова долина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТова "почистване" показва колко човещина има днес в хорта. Вместо да във всеки град или поне област по един кучкарник и да минават и събират кучетта, да са сигурни, че всички са кастрирани и да се грижат за тях, хората ги убиват. А замисляли ли сте се от къде са се пръкнали всикчи кучета? Постоянно хора се държат нехайно с техните домашни любимци и често изхвърлят на улицата не само децата им, а и тях самите....Моля ви, не тровете по жесток начин уличните кучета. И те имат душа!
14
0
 
1
 
! Отговори
spy преди 12 години
Moeto mnenie e ,che kucheta po ulicite i bezdomni hora ne trqbva da ima.nezabaven PRIORITET da sa PRIUTITE za tqh, MOLYA...Postavete choveka na miasto *RESPECT* i ste vidite chudesni rezultati.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам София да си смени името на Кучеград.
12
2
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Хубаво се хвалиш, чета и други се хвалят, ама нещо не съм видял или чул за отровено куче от месеци. Някои се хвалят, че ги стрелят ама и за застреляно не съм чул.Да не би да ги хвърляте в контейнерите.А дано!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
4i4o преди 12 години
6to e pa tova
10
5
 
1
 
! Отговори
humanist преди 12 години
da se postroi edin ekarisaz,i vsi4kata tazi gad da mine ottam!
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо само в София? В другите градове кучета няма ли? И в моя град искам да се разхождам без страх, че някое псе ще ме изяде като се прибирам от пазара с чанта, в която нося месо и хранителни продукти. Не е правилно това да става само в София - да започват същите чистки и в другите градове - веднага! Иначе съм с две ръце за идеята - стига да не ги пускат пак след това, а да ги евтанизират след 2-3 седмици. Иначе файда от цялото упражнение няма никаква - само излишни пари от данъкоплатците.
8
4
 
0
 
! Отговори
mila34 преди 12 години
Очевидно е желанието на министър Мирослав Найденов да облекчи процедурата по решаването на проблема с бездомните кучета. Доброто сътрудничество между Общината и Министерството ще улесни и ускори промените в закона и ще отвори поле за конкретни действия. Прави ми впечатление, че се работи много експедитивно и организирано.
7
0
 
4
 
! Отговори
а така! преди 12 години
Анонимееен, я си кажи имената или не ти стиска, ама що да не си ОК, щом си ОК да вършиш престъпление по НК, значи си готов да си понесеш последиците, нали?
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, нека ние си ги изтровим. Да си "почистим" града. А вече драстично им намалих популацията в нашия квартал.
5
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 12 години
Обикновения отруден данъкоплатец ако го брули държавата, не заради кучетата! А затова че парите се крадат! Ако парите за кастрации и нормални европейски приюти бяха усвоени по план за каквото са дадени, кучета нямаше да има още преди години! Не защото са избити, а защото са си доживели живота, който заслужава всяко живо същество! Стига с тоя видизъм! Пране на пари - това е проблема, не кучетата!!
4
12
 
4
 
! Отговори
Човек преди 12 години
То по тази "логика", трябва да строят депа за комарите, колорадския бръмбар, мухите....Очаквам коментар от (Ако)защитник.
3
6
 
14
 
! Отговори
Питанка преди 12 години
Е хубо, де, и след това временно настаняване пак ли ще ги пускат на улицата, защото ако е така какъв е смисилът на упражнението?
2
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и кучета.Това е жалкото бъдеще на тази държава (България).На мен ми писна да гледам как се подиграват с българите.Изнасям се заедно със семейството си и няма да позволя да се върнат нито децата ми,нито внуците ми.Майната и на България
1
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държава на кучетата и ***. За тях всичко се прави, всички ги жалят, сакън да не изчезнат. А обикновения отруден данъкоплатец кучета го яли!