Кметицата все си мислела за оставка, ама друг път

"Оставката ми няма да реши въпроса с бездомните кучета"
Обновена: 10 апр 2012 14:33 | 10 апр 2012 14:32,
206
Кметицата все си мислела за оставка, ама друг път
Кметицата не ще да си ходи заради бездомните кучета. Снимка: БТА

"Непрекъснато мисля за оставка. Но оставка няма да реши въпроса с бездомните кучета и това е показано години назад", призна днес столичният кмет Йорданка Фандъкова.

На нарочна пресконференция кметицата обяви, че няма да приеме оставката на заместничката си Мария Бояджийска, която й бе поискана от партии и НПО-та след злощастния смъртен случай с мъжа, нахапан от бездомни псета в "Малинова долина".

Още по темата
В отговор на въпрос кой тогава носи отговорност за проблема Фандъкова заяви, че отговорност носят всички, работили по него през годините - и администрацията, и неправителственният сектор, и всички дължат извинение на нападнатите граждани.

"Трагичният случай с проф. Ботьо Тачков показа, че трябва смяна на подхода", обясни тя и обеща, че ще продължи акцията по прибирането на глутниците и на агресивните животни от улиците на София.

"Аз искам по-облекчени условия за обявяване на кучетата за агресивни, за да може да се спазят европейските норми за хуманно отношение – тогава, когато кучетата са агресивни, да биват избивани", отсече тя.

Йорданка Фандъкова обяви, че още днес ще бъде обявена поръчка за изграждане на нов приют за кучета от отворен тип.

"Вчерашните промени вече ни позволяват да изградим нови приюти при облекчени условия, при по-ниски цени, за да можем да прибираме масирано глутниците. За това ще помогне както промяна в наредбата, така и законът, който да не позволява да се осиновяват кучета, които се гледат на улицата", поясни намерението си кметицата.

Приютът вероятно ще бъде за около 1000 кучета и ще е край Горни Богров, каза тя.

Кметът заяви още, че не очаква всички екоорганизации, занимаващи се с бездомните животни, да са съгласни с промените, но имало и такива, които са партньори на общината за намаляването на популацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kmeticata za men e edna mrysna pacha
172
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
Непрекъснато мисля за оставка ха ха ха тази заучена реплика ми омръзна да я слушам вече 3 години ,като не можете да мислите с голямата тиква събирайте си пъртакешите и друм на село да садите картофи
171
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четох из интернет, че софиянци си правят хайки за избиване на бездомните кучета. Май и ние от другите градове трябва да вземем пример - докато управата спи и не си върши работата "евтаназията" ще си я вършат хората за жалост. Това ли е начина? Защо хората трябва да се саморазправят с кучетата при положение, че се плащат данъци, които излизат от техния джоб?
170
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
za kyi kycheta stava vapros ,za sofianci li trepete gi ,te i beztova sami se trepat .
169
0
 
6
 
! Отговори
В ЗАТВОРА !!! преди 12 години
КМЕТКА МАРИОНЕТКА НА ТИКВАТА ПОДМЕТКА !!!!
168
0
 
10
 
! Отговори
777 преди 12 години
А стоенето ти на длъжността реши ли проблема?*** ***
167
1
 
2
 
! Отговори
spy преди 12 години
Jivotut i zdraveto na grajdanite na Bulgaria da sa prioritet, no na liceto im e izpisano - po-suvestni upravnici nqma da namerite ! Ne sa proizvedeni za sega...taka che lesno e da ste NEGATIVISTI. Postavete se na tqhno mqsto i s edin zamah opravete post komusticheskoto mislene/deistvie.
166
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
Да си внесем Виетнамци, ама много!
165
0
 
6
 
! Отговори
Наталия преди 12 години
От много мисли,господжата главата ще и се пръсне!!! Просто да си взима партакешите и да ходи да си мисли на природа,например в селото си! Да не вземе да ни иска данък "аналгин"...
164
0
 
14
 
! Отговори
ИВ преди 12 години
Г-жо Фандъкова,Хайде да спрете да обвинявате предходните ,всички знаем ,че сте марионетка ама наистина поне си идете .КМЕТА НА СОФИЯ НЕ МОЖЕ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА,е тва ако не е виц......ами като не можете довиждане
163
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гербер мисли (най-кратък виц)
162
0
 
13
 
! Отговори
УФСЪ преди 12 години
МИСЪЛТА УБИВА ДЕЙСТВИЕТО.СТИГА МИСЛИЛА!! МОЛЯ. МИСЛИ САМО ТОЗИ КОЙТО МОЖЕ!!
161
0
 
8
 
! Отговори
Вили преди 12 години
Приоритет на всяко управление, според мен, трябва да бъде животът и здравето на хората. След като не се решават тези въпроси, всичко друго е без значение, т. е. управлението е неуспешно и трябва незабавно да се смени управителя с по-способен.
160
0
 
0
 
! Отговори
до Толерантният преди 12 години
моля те .....
159
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Оставката ми няма да реши въпроса с бездомните кучета"и да не си я дадеш пак няма да го решиш, така че все тая ...
158
0
 
10
 
! Отговори
Вили преди 12 години
Г-жо Фандъкова, дали ако беше изядена от кучета и умъртвена вашата дъщеря или внуче, щяхте да се колебаете дали да си подадете оставката? Въпросът е за морала на хората, на които обществото е гласувало толкова голямо доверие. Докажете, че наистина сте го заслужавала!
157
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
г-жо кмет, Годпод ви е изпратил изпитание, нищо не сте разбрала, при толкова негативна енергия насочена към вас, по-добре си идете, защото наистина ще пострадате и тогава всички откраднати пари ще дадете да се лекувате, но няма да ви помогнат/ малките букви в обръщенията са напълно умишлени/
156
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
снощи ми се наложи да отида в 21ч. до денонощна аптека на "Нишава" Стрелбище и ме пресрещна глутница от 12 огромни песа, няма да ви описвам адреналина и стотиците клетви към Фандъкова в този момент, в сравнително централен квартал, все едно по филм на Хичкок е живота ни - вън всички от общината, не ви искаме, мразим ви, ненавиждаме ви за средата в която ни поставяте и със сигурност ще ви изхвърлим някой ден, не се търпи
155
1
 
6
 
! Отговори
сс преди 12 години
решението е просто !!! ами осиновителите :да осиновяват кучета след заплащане на всички манипулации обезпаразитяване , кастриране ,престой , чипиране после ако осиновен *** чипиран бъде хванат на улуцата да се евтаназира ,а осиновителя да отнася глоба равна на поне 10 противобесни ваксини
154
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе направо да действа вместо да мисли толкова, и без това за нищо не става