Таксиджии и маршруткаджии одрусани с актове за 100 бона

8-часова акция в столицата установи куп нарушения
11 апр 2012 20:30,
50
Таксиджии и маршруткаджии одрусани с актове за 100 бона
Снимка: Impact Press Group

Актове за близо 100 000 лева  съставиха от „Автомобилна администрация” и столичната полиция на маршрутки и таксита при 8-часова спецакция в София, съобщиха от транспортното министерство и МВР.

Инспекторите са проверили 235 маршрутки, като са съставили 157 акта. Най-често срещаните нарушения са неиздаване на билети, претоварване с по-голям брой пътници и неспазване на работното време.

Проверяващите установили, че страничната плъзгаща се врата на 146 возила нарочно била запечатана, за да се икономисва място и това налагало пътниците да влизат през предната дясна врата.

Двама от шофьорите управлявали маршрутките с актове, съставени по Закона за движение по пътищата с изтекъл срок. Един водач е санкциониран за изтекла шофьорска книжка, друг нямал валидна полица за гражданска отговорност, установили проверяващите.

Констатирани са и някои технически неизправности – два автомобила били с неизправни светлини, две се оказали без документ за годишен технически преглед, на три от тях липсвали страничните огледала, а други три били със спукани челни стъкла.

По време на акцията са проверени и 180 таксиметрови автомобила, като са съставени 35 акта. Двама таксиджии управлявали колите без книжка, а други петима били санкционирани с актове за административно нарушение по Закона за движение по пътищата, глобените с фишове са шест.

Имало и случаи, в които шофьорите карали без разрешение от Столична община, без пътна книжка или с невключен електронен таксиметров апарат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: акциямаршруткитаксита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
23
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Браво ! Глоби, докато не им дойде акъла в главата !
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...друг нямал валидна полица за гражданска отговорност, установили проверяващите."Това е най-плашещото!!! Ами ако стане трагедия кой ще помага на пострадалите и ще изплаща обещетения!? А превозва хора и то не 4 човека(колкото се побират в такси) ами сигурно над 15-20 в пиковите часове! Е точно такъв е за затвора но в България първо се чака трагедията и след това се търси начин за "справяне с проблема". Примери много - наводнения, катастрофи с автобуси, *** със "синя кръв" и пияни фигуристи
2
4
 
13
 
! Отговори
ллКН преди 12 години
СЕГА СЕ ПОЧВА В КОМЕНТАРИТЕ....БАКШИШИТЕ БИЛИ НАГЛИ ,***,ГАДНЯРИ И Т.Н.СЪЩОТО СЪМ ГО ЧЕЛ ЗА *** ,ПОЛИЦАИТЕ ПОЛИТИЦИТЕ, ДОКТОРИТЕ,СВЕЩЕННИЦИТЕ,ТИИНЕЙДЖЪРИТЕ И КАКВОТО ТАМ СЕ СЕТИТЕ ОЩЕ.
1
1
 
16
 
! Отговори
читател преди 12 години
Рядко коментирам статии, но заглавието на тази е умопомрачително глупаво. Не знам кой мисли заглавията, но да си пооправи стила на писане! Не мисля , че с подобен речник се впечатлява аудиторията, а напротив!