Кърпят приоритетно малките улички в София

Проблем №1 за Фандъкова обаче са бездомните кучета
Обновена: 8 май 2012 09:54 | 8 май 2012 09:54,
22
Кърпят приоритетно малките улички в София
Фандъкова обеща и нови детски градини. Снимка: БТА

Решаваното на проблема с дупките по улиците е цялостната реконструкция и преасфалтиране, заяви пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

След като големите софийски булеварди са били ремонтирани след тежката зима, сега започва реконструкцията на малките квартални улици. Вече има програма, която е зададена от районните кметове. Вече са изпълнени около 20% от нея.

Изграждат се и изцяло нови улици - булевардите "Черни връх", "Мария Луиза", "Бъкстон", продължението на Ломско шосе. Изграждат се и нови тротоари, велоалеи.

Средствата тази година обаче са насочени предимно към вътрешнокварталните улици. А запълнените дупки имат досиета. Ако в рамките на година една дупка отново се отвори, то тя се ремонтира за сметка на фирмата изпълнител.

Досега са обхванати около 135 хиляди квадратни метра, предстои да бъдат ремонтирани още около 450 хиляди кв. м, отчете Фандъкова.

Още по темата

Догодина ще бъде изработена програма за преасфалтиране с нови методи, които са по-икономически изгодни.

Основните усилия на общината са насочени и към строителството на нови детски градини и откриването на нови места. В момента се строят осем детски заведения, а се проектират 40.

По думите на Фандъкова проблемът в София идва в резултат на недалновидна политика. Над 44 детски градини са били заменени за апартаменти с решения на Общинския съвет още през 2003 г. Последният опит за замяна бил през 2006 г.

По повод обяснението на бившия кмет Стефан Софиянски, че тогава е имало спад на раждаемостта и не е имало необходимост от детски градини, Фандъкова каза, че това не оправдава изгубването на собственост над сградите.

Приоритет за столичния кмет остава проблемът с бездомните кучета. Над 380 четириноги са заловени през април, от тях 9 са евтаназирани, включително четирите кучета от глутницата в „Малинова долина”, убила проф. Ботьо Тачков. Осиновени са 28 кучета. Фандъкова подчерта, че е разпоредила строг последващ контрол при осиновяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако в рамките на година една дупка отново се отвори, то тя се ремонтира за сметка на фирмата изпълнител. Извод:Значи трябва да направим поименен кадастър за дупките: за всяка една дупка, размера, местоположението, кой кога ги е ремонтирал и т.н. Няма такава държава.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Изток затвориха 5 или 6 детски градини. На мястото на три от тях се извисяват нови сгради. На мястото на едната, която имаше огромен прекрасен парк, са т.н. "Царски" блокчета. В другата е настанена общината. Помислете, на колко хлапета са им отрязани възможностите за градина.
15
0
 
6
 
! Отговори
susamka преди 11 години
Какви нови осем детски градини, госпожо кмет - на фона на проблема това е нищо, капка в морето!И темповете са убийствено бавни!Обявете за абсолютен общински приоритет строителството на нови и ремонтирането на стари подходящи сгради за детски градини!Много повече общински средства отклонете за това, привлечете и частни капитали, намалете им данъци, ако трябва, но откривайте всяка седмица по една детска градина!Няма по-остър проблем в София , решете го до края на годината и после всичко друго!!!
14
0
 
8
 
! Отговори
ми преди 11 години
този измамник софиянски замени не само детските градини - половината търговски площи по витошка ги замени срещу апартаменти по искане на подставени фирми и лица. А колкото до кварталните улички, мисля че е крайно време строителните фирми, които продължават строителство на блокове и те най-много рушат улиците да си поемат отговорността и да си оправят разрушеното.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Госпожо кмет, моля заповядайте с вашата лична кола да ви повозя в Изток. Аз там живея. Улиците са ни непроходими.
12
4
 
31
 
! Отговори
иван костов преди 11 години
Гербаджиите обичат да пият ромска семенна течност:)
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ееее, Герберастчетата пак са се активирали, който гербераст е сложил всичките тези минусчета на пост Nо1,защото те са дело на един човек, да му изсъхнат ръчичките прокажени
10
5
 
5
 
! Отговори
Фандъка е пич ! преди 11 години
Фандъка е единствения човек в ГЕРБ, които върши някаква работа ! 1 000 000 пъти по-добър кмет от Биг Бос (ББ) !
9
0
 
8
 
! Отговори
лъжи преди 11 години
Писна ми да им слушам глупостите. Живея в горната част на Лозенец, близо до Южния парк. От няколко години със съседите слушаме обещания, че ще ни изградят улици- в момента сме на черен път, осеян с дупки ,без тротоари, осветление и т.н. Тази година за пореден път ми казаха, че не са предвидили пари за нас, но продължават да събират данъци като за втора зона. Тук средно за един апартамент данъците са около 600лв. Та какви средства били насочени към малките квартални улички не разбрах?
8
7
 
12
 
! Отговори
Rucifer преди 11 години
Аферим, Данче. Действайте. Запушете гадните усти на хейтърите.
7
4
 
12
 
! Отговори
SLUSHAM преди 11 години
Ами като проблем номер 1 са кучетата, първо кастрирай собственото си куче, и второ: заповядай устно да ги избиват уличните *** като ги закарат в Сеславци!
6
8
 
10
 
! Отговори
излъган гласоподават преди 11 години
Данче махайте ги тези циментови плочки слагайте асфалт по тротоарите.Цяла ЕВРОПА е така,цимента се рони ,плочките се разместват просто не става за нищо огледайте се малко.Възможни ли е да сте толкова некадърни или просто с циментовите плочки е по ГОЛЯМА КРАЖБАТА.Алеята която я направихте пред университета е супер зле ТРЕВА точно на никъде ,една малка алея,водоноска няма как да стиге до нея да я полее,поне на това бях свидетел преди няколко дни,пръст,която се стича по пътя,поне един бордюр сложе
5
1
 
18
 
! Отговори
Стефанов преди 11 години
"По повод обяснението на бившия кмет Стефан Софиянски, че тогава е имало спад на раждаемостта и не е имало необходимост от детски градини, Фандъкова каза, че това не оправдава изгубването на собственост над сградите" - За това е права, всички помним управлението на Софиянски - прах в очите и много крадене.
4
11
 
9
 
! Отговори
Глад за асфалт преди 11 години
Хаха, ако трябва да се закърпят всички малки улички, Столична община трябва да отдели целия си годишен бюджет. Това е смешно, а и най вероятно такива ремонтни работи ще се извършат само в тузарските квартали - Витоша, Драгалевци, Симеоново, Лозенец, Бояна и евентуално да се асфалтират улици в един от новите претенденти за "престижната" челна петица - Манастирски ливади. Другите квартали могат само да сръбнат от попарката с натрошен асфалт с вкус на потрошени коли. Да ви е сладко!
3
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много приказки и никаква работа.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оствете малките улички.Аз откакто се помня,знам че предизборно удряте един асфалт на ломско шосе.Не изневерявайте на традицията.
1
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая още ли не е подала оставка.....баси и наглото животно,човека го изядоха кучета,тая няма дори достийнство да си подаде за срам оставката....Жалка държава,още по-жалки управляващи