Строежът на приют за кучета в “Кремиковци“ започва през юли

Стойността на проекта е 1,5 милиона лева, обясни Фандъкова
31 май 2012 19:03,
70
Строежът на приют за кучета в “Кремиковци“ започва през юли
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив Булфото

Готов е проектът за нов приют за 1000 кучета в район "Кремиковци", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Стойността на проекта е 1,5 милиона лева, той ще бъде изграден върху 40 декара и строителството му може да започне през юли.

Фандъкова е оптимист, че изграждането на приюта няма да отнеме много време. В следващите дни предстои да се пусне обявлението за обществената поръчка.

С построяването на новия обект ще се увеличи двойно капацитетът на общинските приюти за бездомни кучета.

Фандъкова припомни, че първоначално стойността ва проекта беше оценена на шест милиона лева, но след промени в наредбите, цената падна.

Лично столичният градоначалник настоя пред министър на земеделието Мирослав Найденов критериите за изграждане на приют за бездомни кучета да бъдат променени, за да се улесни изграждането.

Дебатът около проблема с бездомните животни започна отново, след като глутница кучета нахапаха до смърт Ботьо Тачков в столичния квартал "Малинова долина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
ku4etata sa v jeleznica kadeto be6e konu6nata na ob6tinata
59
1
 
1
 
! Отговори
jj преди 11 години
за 1.5 милиона лева спойойно може да построите детска градина.Оставка на кметицата!
58
0
 
0
 
! Отговори
ХОДИ СИ преди 11 години
Отивай си ,че вече София се умори от твойте безкрайни разкопки и дупки.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TAZ DASAKLICA E GOLEMA TUPANARKA!!ZA NI6TO NE STAVA A E KMET. I KAKVO O4AKVATE? PREDI DNI KU4ETA RAZKUSAHA 4OVEJ V "LULIN" I MEDIITE UGODNO SI MUL4AJHA. SMURT ZA PESOVETE PO SEKAKUV NA4IN I 6UT U GUZO NA TAZ SEMLENDURKA FANDUKOVA!!!!
56
1
 
1
 
! Отговори
Решението преди 11 години
Решението за всички бездомни кучета в България е да се образуват ловни хайки, които да уловят кучетата и след това по най-бързата процедура да се оттървем от тях. Това е! И трябва да се действа решително. Ако държавата има толкова пари, вместо да ги хвърля на вятъра за кучкарници, да купи машини, да построи заводи. Във Франция 35% от предприятията са държавни, в Швеция - 70%.
55
1
 
6
 
! Отговори
Helly преди 11 години
Сутринта по btv гледах репортаж от дома за стари хора. Ужасни условия, мизерия! А общината ще стои кучкарник за 1.5 милиона. Проста нямам думи...
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добро е начинанието. Подкрепям.Но предлагам също така да бъде криминализирано храненето на улицата на безпризорни животни, както жестокостта и изхвърлянето на домашни любимци. Неосиновените в определен период приютени кучета да бъдат приспивани, а стопаните на дом. кучета да бъдат задължени да ги регистрират.
53
2
 
2
 
! Отговори
gomor преди 11 години
До варненка.Не да ходиш въоръжена. Отваряш леко джама, и стреляш по псетата. Като го шибнеш става голямо шоу, скимтене, виене и газ до дупка. Не се връщат там където са простреляни. На псето нищо му няма просто си сменя местожителството. Има големи предимства този метод:спортуваш, разчистваш района, спиш и се разхождаш спокойно, по-хуманно е вместо да го тровиш, бъркаш в *** на кучкарите, малки инвестиции и тн.Задължително трябва да имаш отцепка, че може да гръмнеш някой.
52
0
 
0
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
може би ще е 2в1
51
2
 
3
 
! Отговори
Против преди 11 години
съм парите от моите данъци да се харчат по такъв безмислен начин!
50
1
 
1
 
! Отговори
варненка преди 11 години
Значи трябва да ходя с ловна пушка и пиратки в джоба:) Дали ще сваря да ги използвам обаче незнам.Ама какво е това нещо?Да не живеем в джунглата?
49
0
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 11 години
а тук си мислих че ще имаме завод за отпадъци!!!!
48
0
 
3
 
! Отговори
коко преди 11 години
До 53Няма куче което да не бяга от пиратка.Изпитано.коко-хапан от ***
47
2
 
7
 
! Отговори
gomor преди 11 години
До варненкатаВземи си една въздушна пушка с оптика и проблема ти е решен.1,5млн.лв.??? Преди месец говореха, че няма достатъчно места в детските градини. Колко пари ще се дават за храна, персонал, подръжка, ток и вода? Кой ще дава парите? Аз съм против моите пари да се харчат за ***, улиците дупка до дупка детски градини не стигат а ще се пилеят пари на вятъра.
46
3
 
1
 
! Отговори
do varnenka преди 11 години
Ei komshiike az sam ot silistra ama kat ta strah udari edin telefon ei sea idvam da ta uspokoq i otvan i otvatre.......
45
1
 
11
 
! Отговори
Варненка преди 11 години
Ей сега ме подгониха 6 *** пред нашия блок.Едвам се добрах от колата до входа!Изкарах си акъла!.И цяла вечер лаят и ни събуждат!А майка ми сутрин тръгва 5.30 за работа с пръчка в ръката.Е туй ако е живот пък на
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Znachi horata hodqt da strelqt po jivotinkite v gorata, no nikoi ne se vuzmushtava, a puk kogato stane duma za oturvavane na Sofiq ot bezdomnite kucheta i vsichki revat! Kakto kazaha po-dolu - obqvete gi za vreden divech ili oshte po-dobre za vrediteli i gotovo. Ima prekaleno mnogo licemeri tuk - horata izbivame tolkova mnogo jivotni vseki den - za hrana, za koji, za lov, nikoi nishto ne kazva, a za bezdomnite kucheta shte stroqt specialen priyut. Kude e logikata?
43
5
 
2
 
! Отговори
NikolayKolev преди 11 години
Шедьовърът на природата... ха ха. Природата едва ли мисли така. По-скоро си скубе косите, докато кърви отвсякъде, и шепне през сълзи: "Къде ми беше умът?!?" Лично мнение де, не знам, може пък и да ни се радва.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Детето ми не беше прието на детска градина, плащам не малки данъци и такса смет, вместо да строят детски градини или приюти за психично болни или инвалиди, те с моите данъци ще хранят ***. Живея в центъра, в района има само една детска градина и достатъчно много общински имоти, където биха могли 1,5 млн. да построят голямо ОДЗ.
41
3
 
10
 
! Отговори
до 46 преди 11 години
Голяма хапка хапни, голяма дума не казвай, защото не знаеш дали и ти един ден няма да се окажеш на мястото на просещите недай боже. ЖИВОТА ПРЕДЛАГА ГОЛЕМИ ИЗНЕНАДИ и за това аз съм на страната на хората, а не на кучетата. Държавата е длъжна да се грижи за хората, защото те са шедьовъра на природата, а не кучетата.