Фандъкова захваща и кръстовище на 2 нива при Семинарията

През юли пускат първото подобно съоръжение в "Младост"
50
Фандъкова захваща и кръстовище на 2 нива при Семинарията
Кръстовището край Телевизионната кула ще стане през октомври. Снимка: Столична община

"Имаме готовност да започнем и следващото кръстовище на две нива – това на Семинарията, защото много често се говори за забавяне на проектите", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя все пак уточни, че първо трябва да стане готово кръстовището при Телевизионната кула, защото по думите й ако сега се затвори и кръстовището на "Симеоновско шосе" ще настанат големи трудности за движението в района.

Столичният кмет обеща, че през юли ще бъде пуснато първото от кръстовищата на две нива в София – това между булевардите "Андрей Ляпчев" и "Андрей Сахаров" в "Младост".

Още по темата

Една пета от строителните дейности на второто кръстовище - при Телевизионната кула, вече е извършена.

"Още веднъж моля за извинение, но мисля, че и хората виждат, че когато се работи, се получава нещо, което облекчава всички и си струва да изтърпим тези неудобства в движението", добави Фандъкова.

Тя посочи, че няма забавяне във сроковете за строителството въпреки лошите метеорологични условия през последния месец.

Кръстовището между двата булеварда ще е с дължини 730 метра по бул. "П. К. Яворов" и 520 метра по "Драган Цанков".

Трасето при Телевизионната кула ще трябва да е готово до средата на октомври, а строителството на това при Семинарията вероятно ще започне около Нова година, уточни кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
3
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
До Кака; там предстои скоростна отсечка свързана със северната дъга...трай малко, люлин ще изчака, егати квартала задремал.
23
2
 
8
 
! Отговори
kaka преди 11 години
Фандъкова да вземе да оправи Околовръстното при Люлин, че там вече е страшно...Дупките са по половин метър дълбоки...и са много!!!!
22
0
 
19
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
Драги ми Койчо, и ти и другите като тебе (както и аз) нагъваме турски домати, македонски ябълки, гръцки дини, полски картофи, холандски лук и китайски чесън, така, че с тебе и без тебе нито някой ще остане гладен, нито жаден - нито в София, нито в провинцията. Дано да осъзнаеш, че това е лошо за всички без значение къде са се родили или живеят.
21
2
 
40
 
! Отговори
Здрав Разум преди 11 години
Аман от това глупаво противопоставяне на София и провинция. С омраза нищо добро не се постига. Дай Боже да се строят удобни пътни възли без значение къде - щом са в България ще служат на всички - все някога някой българин от Силистра например ще дойде в София и вместо да стои по задръствания, ще може да си свърши работата по-бързо и удобно. Същото е и когато някой от София отиде другаде, където е направено нещо за неговото удобно придвижване.
20
6
 
7
 
! Отговори
Гьоре преди 11 години
А ако заедно с агенции и министерства земат да изнесат и парламента некъде из прованса, че се родиме пак шопите! И нема да има нужда от некви супер-кръстовища! Оти поне половината навлек тука ни данъци плаща, ни дай Боже! Само меле прави!
19
4
 
15
 
! Отговори
Гьоре преди 11 години
Аз мисля, че нема как цела България да се нагньете у София и да не става тегаво по улиците! Нашия *** що види 10 хиляди лева, за 9 хил. си купува кола и 1000 за прехвърлянето и да почерпи. Вече има семейства с 2-3 коли! Отделно, че секи, дето се осукал около некоя партия задължително се довлича у София с целата си рода! Отделно целия текущ върволяк на приходящи от майната си и дошли само на пазар...Нема такива кръстовища, дето да оправят тая ***! Айде сега сички обратно с министерствата!
18
1
 
7
 
! Отговори
Друг шофьор преди 11 години
Да бяха вдигнали 4-ти километър на 3 нива, че наистина да се реши голям проблем. Не че на ТВ кулата не е супер тегаво, обаче според мен 4-ти километър особено след като пуснаха "Арена Армеец" води класацията по губене на време и нерви.
17
3
 
32
 
! Отговори
do 12 преди 11 години
Провинцията си има, точно както и Сф, местни данъци и такси.Такива проекти се изпълняват с тези пари, плюс европейските по линия на ЕС. Ако твоят кмет и околните крадат / както във Варна, напр/, то единственото, което ще виждаш са разбити улици, мръсотия и разпад. Ходи в Бургас да видиш как там са се справили с нещата-центърът им е като градина !!Семинарията, Околовръстното, Мед,Академия, метрото...В Сф нещата се случватСега е тегаво,но трай , бабо, за хубост...
16
11
 
8
 
! Отговори
Местен преди 11 години
Значи като се вкопа "П.Яворов" и ливне дъжд от предното кръстовище на Семинарията до отклонението за "Цариградско" ще се ползват надуваеми лодки, понтони и амфибии. Като знам как досега се отводняваше този учстък надявайки се само на гравитацията, дано да са го измислили.
15
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво! Най-добрият софийски кмет!
14
7
 
35
 
! Отговори
Бай Митьо преди 11 години
Преди няколко дни бях в Угърчин. Бях приятно изненадан от новия път към града и оформлението на центъра. В ловеч улиците в централната част също са асфалтирани. Всичко зависи от кметовете. Аз живея в София и приветствам това,което прави Йорданка Фандъкова. Горното написах за 12- Анонимен.
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това кръстовище ще ми свърши СУПЕР много работа. Точно там правя ляв завой постоянно и просто не е истина колко се чака.Браво.
12
2
 
5
 
! Отговори
до такси... преди 11 години
виж нивото на тв кулата и прецени :)
11
7
 
6
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
До 6; И Цеко лайнара е на пангара, не подкрепям Бойко, но Цеко се наака сам.
10
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може и нещо да се прави в София Провинцията какво ? Да умират ли там или да идват в столицата и всички да им викаме селяни...Един свестен пън няма до Варна - срамота !Значи всички да плащат данъци , а само в столицата да се прави ....
9
13
 
32
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Реални действия, видими резултати! Гарантирано от ГЕРБ!
8
15
 
6
 
! Отговори
Таксиджия преди 11 години
Гледам картинката и не мога да разбера дали бул."Драган Цанков" ще го вдигат над сегашното му ниво или бул. "Пейо Яворов" ще го вкопават под нивото на телевизионната кула. Най ми е чудно, как това строителство ще се случи без да се спре движението, както каза кметицата. Може да съм нещо недоразбрал, обаче ако някой е наясно, нека да сподели.
7
4
 
33
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Абе Фандъчке гази всички пик кръстовища наведнъж затваряй всичко наред да се оправят (и аз включително, шофьор съм) после ще е доста по добре. Натисни фандъчкееее, натисниии
6
5
 
10
 
! Отговори
хохи преди 11 години
до лозенчанин-можеш пак да си от лозенец ама долни или горни щото те са по елитни квартали вече-махай се оттам преди да си си отровил нервите-умните хора отдавна не живеят в центъра-все пак браво на кметицата че строи и прави нещо -нищо че е от село жената
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А двойно на Факултето КОГА????? Римляните ми изтриха стъклото от миене! оставил съм 3 средни заплати там!!!! Всеки ден - РЕКЕТ!!