Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София

Инцидентът е станал по линия № 1 от Горубляне, счупени са 6 стъкла
26 юни 2012 11:51, Красимир Ангелов
453
Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София
Изпочупени са 6 стъкла на автобуса. Снимка: Булфото

Роми са счупили с камъни общо 6 стъкла на автобус на градския транспорт в София.

Инцидентът е станал в понеделник вечер с автобус, пътуващ по линия номер 1 от кв. "Горубляне" към центъра на София, съобщава "Фокус", цитирайки Чавдар Васински, технически директор на фирма "Карат – С", чиято собственост е автобусът.

След преминаването на подлеза под пътя на бул. "Цариградско шосе" възниква спор между пътуващите в автобуса българи и група роми.

Скандалът прераства в бой, в следствие на което ромите са свалени от автобуса. При потеглянето му от спирката обаче те започват да мятат камъни по превозното средство, като в резултат на атаката са счупени шест стъкла на автобуса в задната му част.

По данни на шофьора групата била от пет - шест роми, като за инцидента е подаден сигнал в Столична община и МВР.

Точна калкулация на щетите от вандалския акт все още не е направена, но едно стъкло е от порядъка на 300 – 400 лева, уточни Васински.

Още по темата

По думите му това не е първият инцидент с роми в градския транспорт.

"Многократно има случаи, в които докато пътуват в наши автобуси, създават предпоставки за конфликти с пътуващите и проверяващите органи, най-вече, когато пътуват без билети", отбеляза той.

По думите му проблеми има по всички линии на градския транспорт на София, особено с тези, които не са в центъра, а пътуват за селата.

"Много често се получава, че роми пътуват безпрепятствено, без да дупчат билети, нарушават хигиената на автобуса и носят дискомфорт на останалите пътуващи", посочи той.

Инцидентът с изпочупеният автобус идва дни, след като стана ясно, че от Центъра за градска мобилност планират специална кампания срещу вандализма в градския транспорт.

Моделът е взаимстван от Германия, като целта е пътуващите в градския транспорт и чакащите по спирките да бъдат информирани за направените инвестиции за закупуването на нови превозни средства, спирки, информационни табла, както и за ремонтите им вследствие на вандалски прояви.

Според експертите от Центъра за градска мобилност тази акция би следвало да има положителен ефект и да разясни на гражданите на София цената на евентуалните техни противозаконни действия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
26
 
! Отговори
дааа преди 11 години
тази кампания ще разясни на българските граждани за вложенията на фирмите...ама бай *** дето не може да чете и е свикнал само да взема и не дава нищо на държавата как ще разбере,че трябва да дупчи билет,не трябва да троши чужда собственост и не трябва да краде и цапа ! няма да разбере *** и ще си я кара по старо му... защото знае че герб го защитава и стой зад него !
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма смисъл от такива кампания, никой *** който си е наумил да счупи прозорец няма да им обърне внимание. Кво го боли него, колко струвало стъклото. Особено в тайфата, като не е ясно кой е счупил прозореца.
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то това племе от цивилизация не разбира, да си стоят в гетата, оградени и там да си вилнеят, множат, да не си разпространяват болестите навън
17
1
 
17
 
! Отговори
Bobi преди 11 години
Каквото и да им разяснявата на тези асоциални елементи,те пак ще чупят и ще правят золуми.Просто е...забранете градския транспорт за ***,по възможност ги изпратете по европата да им берат там кусурите а не ние.Когато всички *** се изнесат от БЪЛГАРИЯ и не се налага ние,обикновените хора да им плащаме помощите и да им отглеждаме децата,само тоава може да мислим да продължим напред и да ни тръгнат доходите нагоре.Държавата да просперира а с нея и ние...но с ***-НЕ СТАВА
16
0
 
41
 
! Отговори
Марго преди 11 години
Е,и? Какво стана? Информиран вандализъм! Чували ли сте поговорката: " Който чупи - купи!"? Ами, да се приложи! Стига с това: Няма какво да им вземем! Трябва да ги интегрираме... Най-добрият метод за интеграция е не прилагане на двоен стандарт и законодателство! Един закон! Един стандарт! Пък нека са си роми, ***, каквито искат! Да спазват закона, да носят последствията, когато го нарушат и толкова!
15
7
 
5
 
! Отговори
някой си преди 11 години
Тази кампания едва ли ще даде резултати, защото в българия всички, без значение българи или роми са ЕГОИСТИ. Никой не мисли за другия и гледа само себе си, така че какво му пука на някой какви инвестиции са направени. Нали пътува без билет, боли го ... пръста...
14
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама тия май искат да стане като в САЩ преди 70 години, т.е. да има забрана за *** да влизат в определени заведения, да ползват определени услуги и т.н. Въпреки че, съм сигурна, че афро-американците са 100 пъти по-нормални от тая пасмина! И да видите тогава колко ще е приятно да ходиш на кафе, без да се налага да търпиш изцепките на пияни маймуни на съседната маса! Жалко, че няма как да стане, че тия от Хелзинския комитет, дето са виждали *** само на картинка, ще ни разсипят!
13
6
 
11
 
! Отговори
4 лапи 3 таshака преди 11 години
долу ръцете от ромите, бездомните кучета и гейовете, нека бъдем различни
12
1
 
39
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Мръсни , гадни консуматори , 9 от 10 са по зле от кучетата по улиците ...
11
5
 
22
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
абе за комунизите не знам ама *** ще пратят пак барети да ги охраняват и българите ще ядат тоягата
10
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За тези маймуноподобни единствената интеграция е в газовата камера, както на времето ги е интегрирал Хитлер!
9
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да им изпотрошат главите и пак ще им е малко, кои ще плаща за золумите на манговците, където мине *** и трева не никне, а ние ще ги интегрираме
8
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РАЗСТРЕЛ ЗА ТАЗИ ЖИВОТИНСКА ПАСМИНА!!!
7
22
 
6
 
! Отговори
Освалдо Асенов преди 11 години
Дасовете ша са научите да не дискриминирате ромите че ша ва съдиме до дупка.
6
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мангустииии! Долна ***!
5
2
 
91
 
! Отговори
ужасът продължава преди 11 години
На стига ,че НИЩО Не плащат ,а само консумират ,а и ЧУПЯТ КАКВОТО ИМ ПОПАДНЕ !
4
1
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И до кога ще се търпи това?
3
2
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им се забрани да се показват близо до хора! Не са хора, *** гадна!
2
4
 
75
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Айдееее пак ще плащаме за изродиите на ***! Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни!
1
2
 
118
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бесни *** бих казал, сега в мазето на полицията и як пердах, ако не помага още по-як, *** само от това разбира като мярка за интеграция!