Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София

Инцидентът е станал по линия № 1 от Горубляне, счупени са 6 стъкла
26 юни 2012 11:51, Красимир Ангелов
453
Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София
Изпочупени са 6 стъкла на автобуса. Снимка: Булфото

Роми са счупили с камъни общо 6 стъкла на автобус на градския транспорт в София.

Инцидентът е станал в понеделник вечер с автобус, пътуващ по линия номер 1 от кв. "Горубляне" към центъра на София, съобщава "Фокус", цитирайки Чавдар Васински, технически директор на фирма "Карат – С", чиято собственост е автобусът.

След преминаването на подлеза под пътя на бул. "Цариградско шосе" възниква спор между пътуващите в автобуса българи и група роми.

Скандалът прераства в бой, в следствие на което ромите са свалени от автобуса. При потеглянето му от спирката обаче те започват да мятат камъни по превозното средство, като в резултат на атаката са счупени шест стъкла на автобуса в задната му част.

По данни на шофьора групата била от пет - шест роми, като за инцидента е подаден сигнал в Столична община и МВР.

Точна калкулация на щетите от вандалския акт все още не е направена, но едно стъкло е от порядъка на 300 – 400 лева, уточни Васински.

Още по темата

По думите му това не е първият инцидент с роми в градския транспорт.

"Многократно има случаи, в които докато пътуват в наши автобуси, създават предпоставки за конфликти с пътуващите и проверяващите органи, най-вече, когато пътуват без билети", отбеляза той.

По думите му проблеми има по всички линии на градския транспорт на София, особено с тези, които не са в центъра, а пътуват за селата.

"Много често се получава, че роми пътуват безпрепятствено, без да дупчат билети, нарушават хигиената на автобуса и носят дискомфорт на останалите пътуващи", посочи той.

Инцидентът с изпочупеният автобус идва дни, след като стана ясно, че от Центъра за градска мобилност планират специална кампания срещу вандализма в градския транспорт.

Моделът е взаимстван от Германия, като целта е пътуващите в градския транспорт и чакащите по спирките да бъдат информирани за направените инвестиции за закупуването на нови превозни средства, спирки, информационни табла, както и за ремонтите им вследствие на вандалски прояви.

Според експертите от Центъра за градска мобилност тази акция би следвало да има положителен ефект и да разясни на гражданите на София цената на евентуалните техни противозаконни действия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** *** ***,КЪДЕ Е СЕГА ДЪРЖАВАТА,ЗА ДА ГИ НАКАЖЕ ТЕЗИ ЖАЛКИ ЧЕРВИЙ.БОЙ И НАТЪПКАНИ В ГЕТАТА...ПИСНАНИ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ И ИНСТИТУЦИИТЕ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНА МОМА. БАСТА.....
39
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Решението на проблема си го има още в заглавието - "бесни роми...". Всеки знае как трябва да се направи с побеснелите кучета.
38
32
 
2
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 11 години
ТАКА СЕ ИЗВОЮВА СВОБОДАТА . И ОЩЕ ЩЕ ИМА .
37
0
 
40
 
! Отговори
Психоглог преди 11 години
ОТНОВО *** безобразия! До това води чувството за безнаказаност, което съзнателно им се внушава! Скапана държава.
36
0
 
39
 
! Отговори
Груб6таин преди 11 години
*** РОМИ!ГАДНИ ***!
35
0
 
54
 
! Отговори
Решение преди 11 години
Всеки ***, който нанася материални щети, които не може после да заплати, да бъде осъждан с отнемане на гражданството и изселван.
34
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давайте им повече помощи , може да решат да си платят щетите ... Бай Тошо не си свърши работата навремето сега всички ще го ДУХАМЕ !!!
33
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как се интегрира ***? Събирате се няколко човека, взимате по една тояга, ама дебела и де видите *** го "интегрирате"! Дори и да не прави нищо нередно в момента, преди 10 мин е правил така, че "интеграцията" си е заслужена! Колкото повече *** "интегрирате", толкова по-добре! То едно време за това имаше ред, защото Ушев добре знаеше как се "интегрират" такива в районното.
32
2
 
19
 
! Отговори
До 35 преди 11 години
Каква истина си ти, бе ***...
31
1
 
34
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Кой плаща? Пак ние... Защо сме бедни? Защото подаряваме милиарди евро на година за да издържаме ***, които за благодарност рушат, крадат, изнасилват и убиват...
30
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само прочетох заглавието. Нямам нерви да чета за поредните килешлъци на банда ***, които ще се разминат безнаказано. И не, не е тяхна вината. Вината е наша, защото позволихме да ни се качат на главата и ги търпим. Простите и неуки хора разбират само от сопа. Малко им е боя. Едно време като ги чешеха по редовно от полицията си знаеха мястото, сега не искат да учат, не искат да работят, само пари искат.
29
2
 
15
 
! Отговори
Успяващ преди 11 години
За кои гласувахте миналата година? И защо сега сте изненадани? Да не би предишният мандат да беше по-различно? Продължавайте в същия дух, догодина пак има избори...
28
81
 
4
 
! Отговори
истината преди 11 години
Айде пак ромите виновни...А българските ксенофоби, дето са ги натикали в кучешки живот без изход, да нямат не само пари за билет, а и за къшей хляб - те пак невинни нали?Дивашка нация! Българите са там, където французите са били преди 300 години!Че и повече.СРАМ !!!!
27
1
 
47
 
! Отговори
мими преди 11 години
Ами то *** с най-големи привилегии, не плащат сметки, не плащат данъци, строят им блокове, не ги държат отговорни за нищо, а ние работещият народ да опъва за всичко. Министри и *** много си приличат - не им държат сметка за нищо
26
5
 
23
 
! Отговори
евала преди 11 години
евала на ромите - групово си отстояват правото да се държат като бандити. Групово си защитават интересите и ще продължат да пътуват без пари. А НИЕ българите ще продължим да сме разединени, *** и неориентирани!
25
28
 
2
 
! Отговори
Ганеш преди 11 години
Били са предизвикани!
24
2
 
36
 
! Отговори
Мариета преди 11 години
Нема ли некой бесен скин да им счупи главите?!?
23
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GADNA *** ***..
22
0
 
43
 
! Отговори
Булгаристан преди 11 години
кой *** е решил да налага модел от Германия при хора живеещи в родовообщинен строй в България
21
1
 
31
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Защо в САЩ има ---ГЕТА?Крайно време е ,тези роми ,които не се съобразяват със законите и правилата в Бг,да бъдат накарани да се заселят в ГЕТО ,доброволно-задължително ,а потрошеното да се заработи ----безплатно ,....държавата има нужда от безплатни работници !