Водата няма да спира, успокоява "Топлофикация София"

Ако абонатите плащат и ние ще плащаме, обясняват от дружеството
26 юни 2012 18:01,
25
Водата няма да спира, успокоява "Топлофикация София"
Дружеството призовава потребителите да си плащат сметките. Снимка: Булфото

"Топлофикация София" няма да допусне спирането на топлата вода на абонатите си от 2 юли, се казва в съобщение от дружеството.

По-рано днес шефът на Булгаргаз Димитър Гогов каза, че ако "Топлофикация София" не погаси повече от половината си задължения към газовото дружество, които според него са около 150 млн. лв., Булгаргаз ще прекрати подаването на синьо гориво.

Още по темата

Часове по-късно от "Топлофикация София" обявиха, че ще продължат да покрива регулярно задълженията си за природен газ.

В съобщение до медиите се посочва, че за миналите два отоплителни сезона дружеството има 141 млн. лв. неплатени задължения за консумиран газ.

От столичната топлофикация припомнят, че заплащат консумирания природен газ авансово, а събират дължимите от клиентите си суми до два месеца след като те са получили месечните си фактури. Това е причината за натрупването на близо 70 млн. лв. нови задължения за природен газ през миналия вече отоплителен сезон.

От "Топлофикация София" се обръщат към абонатите си с призив за своевременно заплащане на сметките им за топлоенергия. Това ще помогне да се гарантира подаването на топла вода към софиянци. Към момента задълженията на абонатите са 274 млн. лв, се посочва още в съобщението.

От началото на годината до днес Булгаргаз е фактурирал 331 млн. лв. за потребен природен газ, от които компанията вече е превела 328 млн. лв. текущи задължения, близо 13 млн. лв. стари задължения и 2 млн. лв. за последните два дни или общо 342 млн. лв.

Допълнително "Топлофикация София" има да получава забавени плащания от Националната електрическа компания в размер на 15 млн. лв, които по силата на тристранно споразумение се превеждат директно на Булгаргаз.

Паралелно с текущите плащания Топлофикация успява да покрие и стари задължения, като от 2011 г. насам по направения погасителен план те са редуцирани от 85 млн. лв. на 44 млн. лв. От дружеството припомнят, че за миналата година са превели на "Булгаргаз" 506 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
fck преди 11 години
Абе да Фалира тая утрепана "Топлофикация" защо продължават да ги поддържат тия дружества щото неможеш да си отрежеш тръбите за парното и искат да смучат от теб като пиявици са.. Що не оставихте БТК Държавно дружество щото телефона лесно можеш да го спреш.. ама тръбата за топлото ако резнеш си подсъдим! Мамкави гнусна намерих касова бележка 98-*** година сме плащали по 8 10 лева за вода сега 100 150 нови такси , мощности ала бала.. ФАЛИРАЙТЕ МАМКА ВИ крадлива и стига сте пили кръвчицата на народа!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имат пари тези и то колко! Ама ги перат мноо яко! Постоянно има увеличение и то отива за издръжка на мафиотите начело на това дружество! Време е никой да не плаща, да видим тогава как ще изнудват с тези високи цени, но има много хора които винаги ще плащат, ако ще и 1000 лева на месец сметки да има - ето това е проблема.
20
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 11 години
СПОКОЙНО,СПОКОЙНО! !ТОПЛОФИКАЦИЯТА" НИКОГА НЕ РЕЖЕ КЛОНА НА КОЙТО СЕДИ".ЕСТЕСТВЕНО НЯМА ДА Я СПРЕ-ПЕЧАЛБАТА ОТ ТОПЛА ВОДА Е ОГРОМНА И "ТОПЛОФИКАЦИЯ-СОФИЯ" НЯМА ДА СЕ МИНЕ.АКО ИСКАТЕ ЩЕ ВИ ПУСНЕ ДОРИ ОТОПЛЕНИЕТО ПРЕЗ м. ЮЛИ - КАКТО МИНАЛАТА ГОДИНА ГО ПУСНА ПРЕЗ ОКТОМВРИ(исторически успех за София)- ПАРИ ТРЯБВАХА И СМЕТКИТЕ ЗА ОКТОМВРИ БЯХА КАКТО ЗА ЯНУАРИ.НОВО РЪКОВОДСТВО НА ТОПЛОФИКАЦИЯТА-ЗА ДА СЕ ПОКАЖЕ ИЗОБРЕТИ НОВИ МЕТОДИ ЗА "ЗАКОНЕН"ГРАБЕЖ.ВИЖТЕ СИ СМЕТКИТЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ! !
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се косете. Никой няма да спре "златната кокошка" на властта. Няма друг сектор, в който да има така ярко изразена държавна помощ за едно неефективно и губещо предприятие.И какво като спрат топлата вода? Има начини да позлвате топла вода и без прескъпите "услуги" на Топлофикация. Но ако ви харесва дрането - ревете за Топлофиакция. И без тях ще оцелеем, а даже и по-добре може да живеем. Просто един воденичен камък по-малко (ако Топлофикация вземе ненадейно да фалира)
18
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 години
бърз фалит за тези крадци
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те няма да я спират , но ние ще я спираме, както направихме с парното.Искаме оптимизация на разходите намаляване на загубите и когенерация на всички тецове. В противен случай чао.
16
10
 
3
 
! Отговори
христова преди 11 години
ами като не си плащаме,ще спират,няма как.аз съм "за".а вдигането на цената е разумно и обосновано икономически.така че стига сте плакали!егати неблагодарното племе!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се ,че няма да я спрат. Ако я спрат на кого ще продава булгаргаз? Консумацията ще падне повече от 2 пъти. Ще трябва да спрат и вноса от русия. А газпром много тачи клаузата или вземаш или плащаш. А и общината ще трябва да купува бойлери до скъсване за забавачки и детски градини. Така че може да се изчака плащането след изборите догодина.
14
0
 
9
 
! Отговори
ахахах преди 11 години
Клакьоркси номер за да мине незабелязано както и става поредното увеличение на цените, с 5% газта и 10% тока, за не знам кой път тази година :Д
13
0
 
0
 
! Отговори
:).. преди 11 години
Stiga ve4e be stiga be izyadohte gi tezi hora ve4e be :(..ne vi svar6iha i iglupostite ve4e
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато не обесим на Орлов мост 2-3ма от топлофикация,2-3ма от Булгаргаз,2-3ма от кметството,2-3ма от правитеството и 7-8 души от Европейският парламент,нищо няма да се промени в нашата татковина..През 1989-1990 ги изпуснахме(омагьосаха ни ) ,ама аз тайничко се надявам,че един ден ще бъдем новина #1 в световните медии....ще им махнем пилешките глави..на всички..до един!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито Топлофикация ще фалира някога, нито пък ще испрат газа дори и за 1 минута това е яма от която се грабят милиони. Всички тия закани са само "ала-бала" за балъци.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 5и на мЕнтел и глобул
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ceco da fade primer s negovoto ministerstvo
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Денят, в който топлофикация фалира ще стане неофициален национален празник!
7
0
 
12
 
! Отговори
Ще плащам, но за кво преди 11 години
Не ползвам топлофикация, но тя ми начислява суми с които бих отоплявал цялото жилище с ток и температурата стига до 25 градуса.Представям си ако ги ползвах какво чудо щеше да е, каква икономия и т.н.Хора няма как да стане, разберете... труповете не плащат защото не употребяват.Това че някоя фирма иска да си продава природният газ скъпо, не е проблем на хората, а на психопатите в големите корпорации и алчните психопати в банкерсването.
6
0
 
11
 
! Отговори
Краси преди 11 години
НИКОЙ ДА НЕ ПЛАЩА,ДОКАТО НЕ СЕ ИЗЧИСТИ ТАЗИ ФИРМА ОТ МАФИОТИ,ПЪРВО БЕШЕ ДЪРЖАВНА ПОСЛЕ ОБЩИНСКА И СЕ ПРИКРИХА ОГРОМНИ КРАЖБИ ЗА МИЛИОНИ,И ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА ОТ ХОРАТА.
5
0
 
20
 
! Отговори
Алооо преди 11 години
Да им *** мама на топлофикация и на електро и на правителство!!!!!!!!!!!!!!!
4
0
 
17
 
! Отговори
Макс преди 11 години
Гадове мизерни фалирайте колкото се може по-бързо ! Надписване на сметки и увеличение на цените и това придружено с лошо управление , Вальо Топлото , джакузита и много други ! Затова пак казвам, фалирайте гадове, нама да плащам !!!!!!!!!!
3
0
 
19
 
! Отговори
Боби преди 11 години
След статията за Софийска Вода...и на вас да ви....