Гейовете – вкъщи, а не на улицата!

Младоженци и свещеник предвождаха контра шествие на гей парада
Обновена: 30 юни 2012 13:52 | 30 юни 2012 13:24,
767

Снимка: Impact Press Group

Стотици души се събраха в контра шествие на гей парада, организирано от националистически формации.

Протестът е срещу това чужди посланици да минават по улиците на София и да налагат някакъв модел, обявиха националистите. Те са срещу еднополовите бракове и осиновяване на деца от еднополови двойки На голям плакат се виждаше надпис: „Протест на патриотите против педерастката агресия”.

Други пък носиха плакати със: „Стига чужд диктат, не желаем гей парад”, „Който иска гейове, да ги взима в държавата си”.

„Намираме, че поведението на американския посланик Уорлик е недопустимо. Не ни интересува кой какво си прави вкъщи, интересува ни – да не ни налагат политика. Ние имаме своите ценности и се опитваме да ги пазим”, заяви Ангел Джамбазки, общински съветник в Столичен общински съвет, заместник-председател на ВМРО.

„Протестираме против това някой да ни натрапва своя избор. Изборът е избор, но вкъщи, а не – на улицата. Личният избор е свобода на всеки, но дотогава, докато не пречи на другия. Искаме държавата да се грижи за всички български граждани. Тези, които ще излязат на парада в 16.00 часа, имат всички права”, отсече Джамбазки.

Три двойки младоженци пристигнаха на контра шествието преди началото му. Една от двойките се целуна пред събралите се хора, за да покажат своята хетеросексуалност. В шествието се включи и свещеникът Евгени Янакиев, който с крайните си изказвания си навлече гневът на правозащитните организации.

С патриотични песни  и с български знамена протестното шествие тръгна от пилоните на НДК и продължи до църквата "Света Неделя". То беше охранявано от полицията, но до инциденти не се стигна.

Следобед започва „София прайд”, на който се очаква да участват около 2000 души. Кметът на София Йорданка Фандъкова увери, че са взети всички мерки за сигурност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


767
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв е този шум -пита боко.- Гей парад отвръштацъки- И какво искат?- Еднополова любов- Някой забранява ли им?- ...Не, милорд!- Е, тогава защо вдигат този шум?- Еми,
30
8
 
19
 
! Отговори
баба Мери преди 11 години
АЗ СЪМ СИ СЪБРАЛА ДРЕБНИ КАМЪЧЕТА, А КОМШИЯТА МИ НАПРАВИ ПРАШКА. САМО ЧАКАМ ДА СТАНЕ 16 Ч. И ДА ГИ ПОДКАРАМ ***.АСИТЕ ОТ ПРОЗОРЕЦА. ИМАМ ТОЧЕН МЕРНИК, ВСЕ ОЩЕ.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако искате да се изкефите - напишете в Youtube:"Драка Гомо против гопник"
28
5
 
9
 
! Отговори
Причината-хомосеклиз преди 11 години
1:18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.1:19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.1:20 Понеже от създанието на света {В изданието от 1940 г. "света" липсва.} това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.1:21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.1:22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,1:23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.1:24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -1:25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.1:26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.1:27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.1:28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
27
6
 
2
 
! Отговори
ванко преди 11 години
Няма ли купонджии ,млади хора в България ????
26
14
 
11
 
! Отговори
1983 преди 11 години
Немците са ги лекували тези хора в психиатрии по времето на нацизма. Защо и ние да не го правил, също като в Чехия, ако не се лъжа?? Да *** тая гняз от лицето на земята !!!!
25
3
 
12
 
! Отговори
До загрижените преди 11 години
Как може да сме загрижени за децата си че ще разбират един закон в природата- човечеството е създадено от хетеросексуални,хомосексуални и бисексуални индивиди.Не трябва ли да сме по загрижени за нашите 12-13 годишни дъщери които са се разголили и носят грим подръжаващи долните чалгарски к*рви. Пошлоста на чалгарската вълна която убива всяка българска традиция с ориенталските си помии.
24
12
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 11 години
Нещастно гейче,това ли ти е разбирането за европейско поведение.Знаех си,че сте сбърканяци ама чак пък толкова...
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само ориенталски,ами байганьвски...Нищо не разбират, а се врат навсякъде...Повечето от коментарите в тоя сайт са жалки умствени напъни,без особен смисъл...Понапънете се още и тогава пишете, не само говорите глупости,но и знам точно какво ще кажете.
22
5
 
11
 
! Отговори
софия преди 11 години
Чувствам се дискриминирана от това,което трябва да изтърпя днес следобед
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гейовете на БOKЛУKA
20
2
 
9
 
! Отговори
Интересно преди 11 години
Американския посланик и едни организации дето се проявяват активност за седмица всяка година за да вземат едни пари от едни фондации и през следващата постигнаха каквото Доган и Евророма 20 годни не успяха.
19
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 11 години
Гейове е имало и ще има, обаче тази показност е излишна
18
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямата хомофобия показва че все още сме с ориенталски манталитет, а не с европейски за съжаление.
17
3
 
17
 
! Отговори
до 29802 преди 11 години
"НЕ Е ПАРАД, а прайд, няма точна дума на бг."Като няма точна дума на бг. , да не се провежда в бг.
16
15
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Геювете са едни безотговорни егоисти. Нацията се топи, а на тях не им дреме хич.>>>>Не, не сме егоисти!Дай телефон за контакт и веднага ще ти осигурим някой от геЮвете да те заплоди.:))))))))))))))))))))))
15
5
 
18
 
! Отговори
обява преди 11 години
ИЗРАБОТВАМ ПРАШКИ ЗА ПРИЦЕЛВАНЕ. ОСОБЕНО СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ГЕЙ ПАРАДИ.
14
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ на извратеняците.Махнете се от погледа ми,че не мога да ви гледам.Явно не ставате за нищо и жена не ви поглежда затова търсите компенсации със себеподобни.Жалки нещастници.
13
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В 16 часа да се съберат повече анти гейове, с по един камък в джоба.
12
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой да ви пречи да се жените бе ,просто искаме и ние да СЕ ЖЕНИМ ЗА ХОРА ОТ НАШИЯ ПОЛ... И са можем да се целуваме по тоя начин на публични места,без да ни коментирате после...и не-по тоя начин няма да прихванете хомосексуалност-подобни твърдения са в устата на невежите.