Как тръгва пожарът на Витоша. Уникални снимки

Кадрите показват първите минути от възникването на стихията
4 юли 2012 10:45,
245

Снимка: Булфото


Булфото разпространи кадри, показващи първите минути от пожара на Витоша, който вилнее вече четвърти ден.

След като снимките обиколиха социалната мрежа Facebook и внезапно изчезнаха, репортерите на агенцията успяха да се свържат с авторите им, които обаче предпочитат да не се афишират.

Още по темата

Кадрите показват първите минути от възникването на пожара на "Бистришко бранище" в неделя.

Туристите, направили снимките, се движели по пътеката от хижа "Алеко" към Бистрица.

Когато огънят пламнал, групата била на половин час разстояние от пожара и е заснела развитието на стихията.

Авторите на снимките твърдят, че на последните кадри се забелязват отделни огнища, леко встрани от основния пожар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: пожарът на Витоша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
6
 
! Отговори
retarded_horse преди 11 години
kva armiq?!?!?!?!na6ta armiq e v avganistan i irak..
39
3
 
9
 
! Отговори
аман преди 11 години
няма ли армия тази държава ?dafaq?!защо трябва неопитни доброволци 5-ти ден да се мъчат при положение че имаме подготвена за това армия ?!
38
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСПБеленските Събирачи на Подписидето чукат от врата на врата са унищожили повече гора за хартията на своята ненужна подписка
37
3
 
69
 
! Отговори
O4EVANDNO преди 11 години
ОчевАдно е запален умишлено. ОчевАдно са направени и допълнителни огнища... И хайде да престанат да залъгват хората с "небрежни туристи"... какви туристи ще се изгърбят да стигнат до там и да си потрошат краката... И защо отказваме самолетите, за да няма чужди свидетели на престъплението. ОСВЕН ТОВА НЕ СА ИЗГОРЕЛИ ДОСТАТЪЧНО ПЛОЩИ. Когато бъде обгорен терен с НЕОБХОДИМАТА на някого площ, пожарът набързо ще бъде потушен. ГНУСНИ ПРЕСТЪПНИЦИ
36
57
 
11
 
! Отговори
Az преди 11 години
Голям шум за няколко изгорели дървета. Всеки ден си бършете з...те с хартия, принтирате тъпотии на работа, а сега сте се фанали за 50-100 декара. Да гори. Да го гасят. Като сте отворковци ходете да садите после... Тоя я запалил, онея я гасят, трети вода леят, едни хеликоптери, други самолети . Аман от тоя пожар вие друга работа нямате ли си?
35
16
 
7
 
! Отговори
Мутра преди 11 години
Че ми лежите на пато а , че ми се праите на гоуема работа - я ви са каде ви е гората дето рипате за неа - немаа. Са да ви вида шо че пазите и че стачкувате за голио баир.
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
подпалвачите на райхстага са били, тяхната семка шумкарска
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на мутрите от дс не им пука за род и родина , алчни пумияри ще горите в ада!
32
6
 
3
 
! Отговори
ДО 34 преди 11 години
Евалата батка прав си !!!!!
31
4
 
11
 
! Отговори
Hollywood Jack преди 11 години
Разказаха и играта на тази държава Bulgaria.Нищо, по-добре е да има магистрали.Аз също съм за магистрали, но не трябва да се акцентира само върху тях и да се изтъкваме постоянно какво ние сме направили, а другите не.Ти го направи пък ако е хубаво хората ще го оценят.Сега бягай да гасиш гората, че след години няма да можеш да си поемеш въздух в София (европейската столица на Bulgaria).
30
6
 
42
 
! Отговори
Цеко М. преди 11 години
Е да му е ... изпуснах си фаса , понеже се боцнах в една клечка и то зе че лумна пожар. А ако имаше бетон , нямаше какво се да палне! А сега понеже така и така е грозно , обгоряло - по-добре да го зема да му тегля една пистичка мистичка. Кафета мафета , бетон метон...Да живее Витоша!
29
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 30 Някои от снимките са снимани от въздуха други са снимани от сушата освен това в репортажа са сбрани снимки правени по различно време, но има една, на която ясно се вижда второ огнище. Лично за мен този пожар е умишлено подпален. На това място случайни туристи барбекю не правят. Тези дни нямаше и мълнии. Как да лумне огън ей така от нищото?!?
28
1
 
1
 
! Отговори
до инспектора преди 11 години
Ако си от "Бон шанс,инспекторе!" името ти трябва да е Тюхчев...
27
2
 
6
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Дано да го хванат този дето го е извършил.
26
43
 
14
 
! Отговори
ИСКАМ преди 11 години
Дано сега застроят цяла Витоша барем заприлича на нещо. Няма лошо от писти кафенета и ресторанти където да отдъхнеш! Нека и бариери сложат и вход да се взима , после с парите да се реновира още и да се поддържа ! На кой му е притрябвала толкова тая гора? И без това само по телевизията я гледате щото сте мърди ...залежали и лоясали трътли и трътльовци
25
4
 
5
 
! Отговори
Инспектор Тихчев преди 11 години
ВИЖТЕ НА 2-та снимка от лявата страна в началото на снимката и нагоре до средата някъде,ЩЕ ВИДИТЕ ЯСНО ОБРАЗА НА ПОДПАЛВАЧА КАК СЕ ПРИТАИЛ И СКРИШНО НАБЛЩДАВА КАК СЕ РАЗРАСТВА ОГЪНЯ МИСЛЯ ЧЕ Е НА ОКОЛО 20-30м. от огнището,и както казах преди снимашите са го заснели макар и само от раменете нагоре,полицията спешно да изземе фотоапарата и да направи увеличение на снимките и ще го хванат тоя пироман...
24
1
 
26
 
! Отговори
do 30 преди 11 години
Забавен си. Тук снимките са зумнати. Оригиналните снимки са доста по дребни и си личи, че е снимано отдалече. Така като те гледам май не си чувал за фотообектив, а явно си мислиш и, че Витоша не е планина, а равнина.
23
0
 
5
 
! Отговори
мм преди 11 години
познайте кои го е запалил
22
32
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 11 години
Също така снимките са от хеликоптер. По-нагласена работа няма на къде
21
51
 
7
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛА преди 11 години
БИХ СТИСНАЛ РЪКАТА НА ПОДПАЛВАЧА ИЛИ БИХ МУ ДАЛ ''СТАРА ПЛАНИНА'' ! КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ НЯКОЙ ДА ГО НАПРАВИ....ВИТОША Е СВЪРТАЛИЩЕ НА *** И НАРКОМАНИ !