Фандъкова не ще вечно да кърпи дупки в София

Решението било в цялостно асфалтиране и пълна реконструкция
5 юли 2012 10:07,
119
Фандъкова не ще вечно да кърпи дупки в София
Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира столичните улици инкогнито. Снимка: БТА

"Не можем вечно да кърпим дупки, искам да правим улици и да реконструираме изцяло булеварди. Правим го в момента", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод подобряването на инфраструктурата на София.

Решението било в цялостно асфалтиране и пълна реконструкция, коментира тя пред ТВ7.

По думите й проблемът със старата инфраструктура е, че улиците не са били ремонтирани повече от 20, дори 30 години.

Още по темата

"Няма как да преодолеем толкова много стари проблеми, особено с инфраструктурата, ако не правим усилия, и то постоянни и сериозни. За да се направи всичко изведнъж, трябва да се блокира града. Търсим баланса, надявам се, че резултатите се виждат", допълни Фандъкова.

Фандъкова обясни, че при някои от обектите не се спазват пусковите срокове и затова се налагат и сериозни глоби.

Тя даде пример с изгражданата в квартал "Младост" естакада, при която за констатирано забавяне е имало предупреждение за наложени санкции.

В резултат на това работата е била активизирана и сроковете ще бъдат спазени.

Днес Фандъкова ще направи инспекция на новата детска градина към 52 ОДЗ "Илинденче" в столичния район "Илинден".

Към момента грубият строеж на сградата е завършен, положена е външна мазилка.

Старата сграда е топлоизолирана и с външна мазилка. Изпълняват се довършителни работи в сградите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
9
 
8
 
! Отговори
Заро преди 11 години
Кое правителство е направило повече за София Не-само улици а метрото. Преди повече ли се правеше?
47
1
 
6
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Не амятам за необходимо да се обяснявам пред един неграмотен "софиянец". Само ще ти кажа, че моята улица се миеше всеки четвъртък.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фъндъкова откри топлата вода, след 3 години. Няма как да се справите с проблема, защото вместо да има цялостен план, вие действате на парче и това вачжи за цяла България. Не може средно на 10 години да трябва да се преасфалтира и вие да не асфалтирате всяка година по 10% от улиците, а това за София означава, всяка година да се преасфалтират 300 км, а това със сигурност не съм го видял!
45
7
 
11
 
! Отговори
Заро преди 11 години
Да много се направи за София и е много чисто БРАВО
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 55, как да не може общината да се справи с каруците? Просто не иска или не им стиска.
43
2
 
7
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
Тези проблеми не са от времето на Фандъкова, за да я обвиняваме нея. Проблема с *** не може да бъде решен, защото те самите не искат, а ако общината започне да прави нещо, се появяват една глутница защитници на човешките права. Същият е проблема с помиарите.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-жо кмет, вие лично виждали ли сте как се "ремонтират" улиците в София? Виждали ли сте как в дупка пълна с дъждовна вода се сипва асфалт и така се осъществява "ремонта"? И после се "чудите", че след 2-3 месеца дупките отново зейват?
41
5
 
5
 
! Отговори
Farmacevta преди 11 години
Какво сте им оправили на тези дупуки беее?? бях преди 2 дена в софия и ви видях простотията, добре че вече не живея в тоз град!! няма оправия
40
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Да, 46 - софия изглежда СТРАХОТНО - с незаконните *** катуни, с глутниците ***, които ядат живи хора, с мръсните *** каруци, които оставят след себе си облак воня и димящи купчинки л.*** - и предизвикват отвращение, ужас и почуда у чужденците, а и у софиянци.... направо европейска столица, дума да няма - само защото фъндъкова е мекотело !!!
39
1
 
18
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Г-жо Фандъкова, важен е КОНТРОЛЪТ при изпълнение на ремонтни дейности, а не да лиснем малко асфалт върху калта и да кажем "запълнихме дупката". Това, което се иска от вас е - Осигуряване на качествен строителен контрол- В зимни условия - организация и КОНТРОЛ на фирмите, занимаващи се със снегопочистване- Организация на извозването на градския ***- Прибиране, кастриране и в краен случай - умъртвяване на ***- контрол на превозните средства в центъра на града-НЕ се допускат каруци!
38
1
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
А ти много бързо забрави, че предишните зими падаше сняг 1 път след Нова година, докато тази година почти не спря да вали? много си ***.. А като гледам стила ти на писане, едва ли си по-голям от шестокласик... точно ти ли си тръгнал да ми говориш за гражданство? ***!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има и кореняци ***-шопи от архипелага от села,наречен София...
36
6
 
11
 
! Отговори
16 преди 11 години
Къде я видя тая шахта на моста Чавдар? Ти с гуми опрени в бордюра ли караш? (днес специално ще обърна внимание къде се намира)Тази кметица е единствения управник на града от 20 години насам, който наистина прави нещо, София да изглежда 1000 пъти по-добре отколкото преди 3 години. Свиквайте с факта, че сме бедни, защото за тея пари - толкова!
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"цялостно асфалтиране и пълна реконструкция" може би след 100 200 години...
34
1
 
7
 
! Отговори
adfa преди 11 години
Проблема е че "ако една улица бъде изцяло преасфалтирана, то следователно в най-скоро време ще се разкопае" и така се пилеят средства, време и нерви.
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бул. Цариградскоооооо!! Когаааа! Бойко лъга 7год. а Фундъкова 3 ...!?!?!?!? Колко години ще ви чакаме да направите нещо сносно с НАШИТЕ ПАРИ ??????
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Решението било в цялостно асфалтиране и пълна реконструкцияБраво, откри топлата вода! Ама с цялостно преасфалтиране не може да се надписва и краде, г-жо кмет.
31
3
 
14
 
! Отговори
Стефанов преди 11 години
Много се направи за София - това е факт! Както и това, че УПРАВЛЯВАЩИТЕ отпуснаха пари. До сега повечето правителства играеха на "контра" с кмета на София, защото не беше от тяхната партия и целяха да се провали, за да могат те да оберат евентуалните дивиденти. Това е истината, граждани, не се заблуждавайте, че направеното сега от Фандъкова като кмет е нейна заслуга. Това е просто политика, за сметка, разбира се, на гражданите.
30
7
 
7
 
! Отговори
аз преди 11 години
какво им обяснявате на герберастите, те едно си знаят и едно си баят. Ето този баламурник "оптимиста"... всеки коментар му е "долу бсп" примерно, въпреки, че темата няма нищо общо с бсп. Всички подобни елементи се надскачат да хвалят боко, въпреки че е ОЧЕВАДЕН факта, че нещата не отиват на добре. Или са членове на пп гроб и правят пропаганда, което е типична за комунистите или си нямат хабер от това за което говорят и "тролват" форума, за да си "общуват" с някой
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФАТДЪКОВО ,ФАНДЪКОВА-ДАЙ ЕДИН ФАНДЪК НАСАМ....