Конфликт между охранител и възпитаник на дома "Асен Златаров"

Фандъкова е поискала освобождаването на замесените в конфликта
Обновена: 8 юли 2012 13:31 | 8 юли 2012 10:29, Елка Василева
93
Конфликт между охранител и възпитаник на дома "Асен Златаров"
Конфликт е станал между охранител и момче от дом "Асен Златаров". Снимка: архив, Булфото

Конфликт между дежурния охранител в столичният дом за деца, лишени от родителски грижи, "Асен Златаров" и 17-годишен младеж, настанен в дома, е възникнал вчера в късния след обяд, съобщиха за БТА от Столичната община. След запознаване със ситуацията на място кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала санкции и освобождаване на длъжностите лица от охранителната фирма, участвали в инцидента.

Според предварителната информация младежът и охранителят са се спречкали и охранителят от "АСО Пирели" е повикал помощ чрез паник бутон.

При пристигането на мобилния екип е употребена сила и помощни средства към възпитаника на дома, за да се разтърват двете страни. Момчето е било закарано в "Пирогов", където след преглед е освободено още снощи.

Установено е, че охранителят в дома е бил на работа, употребил алкохол.

Кметът на София Йорданка Фандъкова се е запознала със ситуацията на място, като е поискала да се прегледат записите от видеонаблюдението, както и да се подготви подробен доклад за причините, довели до инцидента.
По случая работи и Второ РУП, където непосредствено след инцидента е подаден сигнал от възпитател в дома.

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
0
 
! Отговори
Max преди 11 години
Фандъкова е истински управленец. Винаги действа решително, но и намира баланс в деликатните ситуации.
69
1
 
0
 
! Отговори
Вики преди 11 години
Евала на Фандъкова, никак не ги бави когато сгафят.
68
1
 
0
 
! Отговори
Ana преди 11 години
Харесва ми категоричната позиция на Фандъкова при всеки такъв случай на професионална небрежност. Браво на тази борбена жена!
67
0
 
2
 
! Отговори
ани преди 11 години
на -нстига плюем ***,ние българите им дадахме тези права.познавам КМЕТ-който си пусна дъщерята да я оправят *** за КМЕТСКИ гласове.той оправя ***,а *** оправят жена му и дъщеря му.имаше едно стихотворение- даваш ли даваш балканжи ЙОВО хубава ЯНА на турска вяра,глава си давам ЯНА не давам.........Говоря за бивш - началник КАТ и настояж КМЕТ.
66
0
 
6
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Абе я дайте една статистика колко от тези в домовете стават свястни хора, колко стават престъпници след това, като проституирането също е престъпление?Да не се окаже, че даваме пари за да се отглеждат престъпници???То ако е така е по-добре да умират, отколкото да даваме пари да ни крадат и убиват после!
65
0
 
5
 
! Отговори
тити преди 11 години
Така е *** , роми общо взето *** държава. Няма права над нас защитаваме роомите.
64
0
 
6
 
! Отговори
Никой преди 11 години
Никой не смее да пипне *** по домовете, благодарение на медиите, отделите за закрила на детето и ДАЗД. Малките бандити знаят на кого да се оплачат и с кого да заплашват персонала в тези домове. Станаха отвратително нагли, отварят огромни усти и само искат!
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве само зарад надписите заслужават да ги наредиш в редица и да ги запердашиш с пръчката на гол ***...ние български език нямаме ли си ? Переш с коланя докат се научат да драскат по стените на български и тогава freedooma сам ше се появи и ше бъде forewer
62
0
 
32
 
! Отговори
мементо преди 11 години
никъде не се казва защто е възникнал "конфликта" и не се казва какво е състоянието на охранителя. щом човека е натиснал паник бутона, значи е имало защо. тия т.нар. "сирачета" са завършени престъпници и мястото им е в затвора или в трудови лагери. освен това е честа практика "кафевите българи" да си захвърлят *** на държавна издръжка - да безчинстват в тези домове и после да си ги прибират. като раждат на 12-15г - да си дърпат последиците. защо честно работещите хора да изхранват тази ***
61
0
 
0
 
! Отговори
nikoy преди 11 години
scurvul si ti.Sled 10 g.shte e tursko.NA KOI SHTE PLACHESH TOGAVA.
60
1
 
4
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
А ти какъв си бе, ***?Не си ли анонимен?Или искаш паспорта да си сканирам и сложа тук, когато пиша.
59
4
 
0
 
! Отговори
46586 преди 11 години
vie po malko sigani ot siganite li ste
58
6
 
5
 
! Отговори
когато сте анонимни преди 11 години
Да пишете против *** сте много силни, ама за революция ви няма никакви. Оправдавате безсилието си с ***. Браво бе, големи смелчаци сте, когато сте анонимни!
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ай бягай да смучкаш *** ***, заслужи си хонорара от БХК и евроромата...
56
12
 
11
 
! Отговори
До коментарите преди 11 години
Какви са тези коментари?Като, че ли всички нещастия на България идват от това набито ***? Не ви ли е срам да се нахвърляте като лешояди на ***? Я си спомнете малко кой докара положението в страната ни до ямата? Това, че плюете по *** не ви прави по българи. България е родина на всички, а вие сте срам и позор за нея.
55
5
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Фандъкова ,Фандъкова ,А твоята оставка кой ще я поиска ? Много си се загрижила за един набит *** ,а за разкъсаните от кучета защо не поиска поне извинение от обществото .Мълча като д..***. Ти си една марионетка ,която се прави на личност.
54
1
 
17
 
! Отговори
shgt преди 11 години
Дете на 17 г. - че то ще те пребие като те срещне на пътя... Да си го прибере в къщи, пък след 3 месеца живот с него да изисква от другите да не посягат на "дете"...
53
4
 
29
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Това *** малко е бито. Деца били! Какви деца, бе -- престъпници долни са това; за такива само трудови лагери.Заради този *** ще пострада портиерът. Айде, тоя е без родители, но и ония с родителите са също *** в голяма степен, понеже и родителите им са такива -- затъпели индивиди, формирани с ценностите на демокрацията...
52
14
 
10
 
! Отговори
! преди 11 години
Охранителят е показал в пробата над 2 промила алкохол.Откъде ги намирате все такива "охранители"?Единият обира банка в Сливен,другият обира инкасо автомобил в Пловдив,тоя налита на бой пиян на работното си място....Човек не знае вече от охранителите ли да се пази повече,или от откровените бандити(последните поне не го играят "под прикритие")!
51
2
 
27
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Така или иначе от нашите пари отглеждаме *** в този дом,аз предлагам да открият и родилно отделение.Фандъкова ще ми говори ,че никой няма право да бие това дете на17г.ами те до 17 имат вече по2-3 деца.Явно ,че нещата в дози дом не са както трябва .....еди вид безплатен хотел