Конфликт между охранител и възпитаник на дома "Асен Златаров"

Фандъкова е поискала освобождаването на замесените в конфликта
Обновена: 8 юли 2012 13:31 | 8 юли 2012 10:29, Елка Василева
93
Конфликт между охранител и възпитаник на дома "Асен Златаров"
Конфликт е станал между охранител и момче от дом "Асен Златаров". Снимка: архив, Булфото

Конфликт между дежурния охранител в столичният дом за деца, лишени от родителски грижи, "Асен Златаров" и 17-годишен младеж, настанен в дома, е възникнал вчера в късния след обяд, съобщиха за БТА от Столичната община. След запознаване със ситуацията на място кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала санкции и освобождаване на длъжностите лица от охранителната фирма, участвали в инцидента.

Според предварителната информация младежът и охранителят са се спречкали и охранителят от "АСО Пирели" е повикал помощ чрез паник бутон.

При пристигането на мобилния екип е употребена сила и помощни средства към възпитаника на дома, за да се разтърват двете страни. Момчето е било закарано в "Пирогов", където след преглед е освободено още снощи.

Установено е, че охранителят в дома е бил на работа, употребил алкохол.

Кметът на София Йорданка Фандъкова се е запознала със ситуацията на място, като е поискала да се прегледат записите от видеонаблюдението, както и да се подготви подробен доклад за причините, довели до инцидента.
По случая работи и Второ РУП, където непосредствено след инцидента е подаден сигнал от възпитател в дома.

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Военен - аз пък казвам, че МВР трябва да бъде закрита и на охранителните фирми да се даде статут на частни милиции !!!Обяснявам и защо - защото ушевите са напълно безполезни - лапат заплати от нашите данъци, а стоят мирно пред *** бандити - да припомням ли десетките и стотици случаи, когато те са отказвали да реагират, когато *** вършат престъпления пред очите им?Охранителните фирми поне ще защитават тия, които им плащат.
9
0
 
10
 
! Отговори
antiES преди 11 години
do воененти луд ли си ве каскет,наясно ли си днешно време как се става охранител и какви документи ти искат,а по отношение на боя малко го е търкалял,тези пичлемета са непопавими
8
3
 
3
 
! Отговори
военен преди 11 години
аз съм офицер крими кионтигента е в частните охранителни фирми
7
6
 
1
 
! Отговори
военен преди 11 години
без това нямат никакви правомощия по закон винаги викат полицията когато трябва да задържат някои ако се опитат те това е незаконно и лицето може да си пусне жалба срещу охраната и сота и полицията се заема с случея аз мисля че вече има такава подадена жалба в мвр зада се заеме с случея и е докладвана на дежурен прокоро защото в случея има посегателство срещу непълнолетен и тук може да се дадът доста тежки наказания от страна на съда спрямо частните охранители просото са изгоряли много лошо
6
2
 
24
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ох, "милите дечица", които налитат на бой на охранителите !!! Добре ги възпитават в дома, дума да няма !!! Разбира се, "*** младеж" трябва да бъде възпитан, че има "права" заради цветът на кожата си - и всеки бял, без значение дали е охранител, полицай или нормален човек, трябва да стои мирно, ако той, мангото, реши да се позабавлява с него, удряйки му няколко тупаника.И няма никакво значение, че въпросният охранител плаща издръжката на мръсномургавото тарикатче с данъците си.
5
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Разбира се - по презумпция виновен е човекът, а не *** !!!Защо фъндъкова не си прибере тоя "невинан младеж" у дома, за да си го отглежда ??? Съветвям охранителят да съди столичната община и тая *** лично, ако видеозаписът докаже, че нахалният непълнолетен *** е предизвикал сбиването !!!
4
8
 
3
 
! Отговори
военен преди 11 години
защото тези разбоиници частните охранители много се правят на голямата работа а не се вижда че повечето са наркомани обирджи и акохолици или психиччно болни хора винаги съм се намесвал в спорове между частни охранители и граждани защото мисля че държават може да се справи с този проблем много бързо като започне да отнема лицензите на фирмите и проблема ще се реши
3
12
 
3
 
! Отговори
военен преди 11 години
държавата много спешо трябва да преразгледа законите за частната охранителна деиност и ако може да забрани тази деиност или да я сведе до минимум и да са под еждневен строг контрол от мвр и да се даде повече правомощия на мвр спрямо частните охранители да могат да ги спират на улицата и да ги проверяват за алкоохол наркотици когато пожелаят и да с е включи в наказателния закон текст да се съдят такива лица по бързата процедура
2
0
 
46
 
! Отговори
Momo преди 11 години
Абе всички плюят по охранителя, но не си дават сметка, че под "употребил алкохол" може да значи чаша бира примерно и че под "17-годишен младеж" може да се крие нагло, здраво и жилаво ***, което да не можеш да укротиш по друг начин освен с шамари.
1
0
 
40
 
! Отговори
Мими преди 11 години
Напишете нещо за стойностните деца на България! Тези, които печелят конкурси, олимпиади, концерти и т.н.Какво от това, че *** се сбил! Обществото няма никаква полза от тези лузъри! Излишни усилия!