КАТ започва масирани акции в София

Полицаи ще ни изненадват по кръстовищата
2 ное 2012 11:04,
107
КАТ започва масирани акции в София
Богдан Милчев. Снимка: архив Булфото

Столичният КАТ започва от понеделник масирана акция, съобщи главен инспектор Богдан Милчев пред БНТ. Проверките ще бъдат по модел на холандската полиция. Милчев обясни и как точно ще се извършва акцията.

“Решаваме, че ще извършваме проверка за алкохол, отиваме на едно голямо кръстовище, 10 полицейски служители с дрегерите, в движение, докато шофьорите са на светофара“, разказа той.

По негови думи такива проверки няма да се извършват само за каране в нетрезво състояние, но за наркотици, нередовни документи и други нарушения на пътя.

Още по темата

Милчев коментира и предлаганите промени в наредбата за движение по пътищата. По негови думи броят на отнеманите точки при катастрофа трябва да се завиши.

Промените в наредбата предвиждат да не се отнемат точки при причиняване на ПТП. В старата наредба се взимат точки за 25 вида нарушения, а в предложената само за 13. По думите на Милчев промените тепърва ще се обсъждат и не са окончателни.

Той беше категоричен, че мобилните камери на КАТ ще продължават да следят за нарушения на пешеходни пътеки. Главният инспектор от КАТ обясни, че от понеделник досега са регистрирани 1600 случая на нарушения. Има шофьори, които профучават с над 100 километра в час на зебри, припомни Милчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
21
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Ако не карахте пияни, на никой нямаше да му хрумне да прави проверки за пияни шофьори.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и внимавайте да не ви цъкнат в крачка, дръжте се прилично,щото вече има и контра фейсбук-група - снимай престъпника
16
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просията по крастовищата нали беше забранена!?
15
3
 
15
 
! Отговори
Koko преди 11 години
Да ги ***, взеха ми златния талон преди месец защото отказах да дам пари и се сетиха да пишат промени. ***!
14
3
 
29
 
! Отговори
Една жена преди 11 години
Значи ако съм разбрала добре,в понеделник ще ми го подават през прозореца ,докато чакам на червено.Не е зле.
13
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
66 хиляди тумора трябва да изхранваме ?!1 ) за да станеш полицай трябва да имаш роднина полицай2) Лапкат подкопчета като побъркани3) на 45 години трябва да ги пенсионитаме ... даваме им по една шапка с пари.4) на 45 получават максималната пенскика
12
3
 
21
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
хахаха По-голяма глупост не бях чел скоро... Тия в родната милиция мислят с г*за си... Представям си ги в бързината за 30 секунди как чукат по прозорците на колите и карат шофьорите да духат... ахахахах еййййй напоследък гениални идеи се раждат...
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ша стане сеч по кръстовищата. Поне 30% от колите ще се наблъскат с актовете. *** то не-точно КАТ ще са виновни за което... Да почнат проверки за Гуми, за Миризливи аспуси, за ксенони които ще ти извадят очите, щот положението е страшно...
10
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да тестват за алкохол докато движението е спряло на светофар е добра идея, не ти губят времето да те спират и ако не си пил просто си тръгваш на зелено. Който пие и кара да му мисли обаче.
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия кухи *** явно са решили да оправят проблема с трафика и задръстванията с безгранично прости и *** закони. Или са решили да си осигурят спокойствие на служителите, защото нещото което поражда корупция е малоумния закон. Днес живота е такъв, че без кола не може, така че много ясно ще дадеш 10 лв. на чичкото с фуражката вместо да останеш без книжка. Как точно мобил;ните камери за който едни хора освояват едни пари ще преценят има ли нарушение на зебрата, няма как.
8
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито ви суперзадръстване по тикварски!Една полиция ако е наред може да си върши работат без и да се чува ,а токива показности и прахосване какъв реален ефект ще имат ???Не се прави всичко с брадвата и готово иска се постоянност и градивност.Държава -кораб без кормчия.
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще събират за коледни добавки.
6
7
 
38
 
! Отговори
333 преди 11 години
А кога ще почнат да дебнат за нарушения на пешаходците....КОГААААААА....питам аз,все шофьорите са виновни...а телетата и овците по улиците....те са богопомазани ли,като ще се възпитават едните,да се възпитават и другите.
5
8
 
50
 
! Отговори
I преди 11 години
КАТ да вземат да застанат да регулират кръстовищата, че човек не може нито да отиде на работа нито да се прибере. Задръстванията те затварят по пътя за часове, а целия град е разкопан. На цялата тази бъркотия отгоре, глупаците от КАТ стоят по знаци-хранилки , с които града е пълен, особено в долната част на Лозенец, и глобяват хората вместо да свършат нещо смислено да помогнат на гражданите. ТИПИЧНО ЗА ***!
4
3
 
35
 
! Отговори
голчо преди 11 години
Пари нема в държавата та тия ги пращат да събират каквото може и каквото е останало.Ама ще ми вземете голия У......
3
4
 
31
 
! Отговори
10 БИРИ преди 11 години
***
2
1
 
47
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Скоро София ще стане един Биг Брадър !! Големия брат ще седи и ще гледа камери от които ще капят пари !! Много скоро няма да можеш да се изпикаеш без дати заснемат водопада
1
1
 
22
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Сефте !!