Тиганът с общински пари бил за почивна база

Парфюмът бил за бизнес контакт, казал шефът на "Софийски имоти"
Обновена: 15 фев 2013 15:36 | 15 фев 2013 15:33, Веселина Йорданова
20
Тиганът с общински пари бил за почивна база
Снимка: архив, Булфото

Ще бъде освободено ръководството на „Софийски имоти“, както вчера кметът Фандъкова предложи, заяви общинският съветник от ГЕРБ Николай Стойнев пред bTV.

Йорданка Фандъкова поиска уволненията в общинското дружество след сигнал от червения съветник Георги Кадиев за неправомерни разходи от директора му Деян Цветков. Според фактурите, които Кадиев публикува в блога си, Цветков е закупувал редица стоки за лична употреба с финансови средства от „Софийски имоти“ -   от техника през дрехи на известни марки до тиган, бутилки уиски, портмоне, козметика, лекарства.

Стойнев заяви, че се извършва проверка по случая, но това са недопустими разходи. Част от тях са направени за техника и други устройства, които се използват в дружеството, но с представителните си разходи Цветков е закупил дрехи, костюми, ризи, които няма как да бъдат отчетени като такива.

Още по темата
„Г-н Цветков приема за нормално разходите, които е направил, тъй като смята, че като управител представлява все пак дружеството при среща със съответен партньор“, разясни той позицията на директора, който отказал медийна изява. Купеният тиган се ползвал за готвене в почивна база, а парфюмът бил за подарък на бизнес контакт.

Общинският съветник уточни, че ако представителните разходи са законосъобразни, но надхвърлят определен лимит, трябва да се възстановят в касата на дружеството.

31 души работят в момента в „Софийски имоти“. Дружеството управлява магазини, парцели, офис-сгради, собственост на общината. Голяма част от тях са спорни и се водят над 90 дела, разясни той дейността му. Заплатата на изпълнителния директор на „Софийски имоти” е близо 2400 лв. на месец и била обвързана с постигнатите от него резултати.

Очаква се дружеството да отчете печалба от близо 500 хил. лв. за 2012 година.

Стойнев заяви, че имот може да се продаде само след решение на общинския съвет и обсъждана цена, „за разлика от годините назад, когато са се продавали за жълти стотинки“.

Съветникът от ГЕРБ върна атаката от левицата като заяви, че „колегите от БСП имат общински съветник Бориславов, който е купувал имоти за свои близки от „Софийски имоти”. Миналата година въпросът е бил поставен на общинския съвет, но реакция не последвала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Tomoaki преди 11 години
That's way the bestest anwesr so far!
17
0
 
0
 
! Отговори
задник преди 11 години
До ;) някой *** в него и са го изхвърлили
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TIGAN ...IMA NUZDA RAZBIRA SE...
15
0
 
1
 
! Отговори
nixnixbg преди 11 години
Лъжат Мажат и Крадат .....ееееееееее......хайде малко в затвора да ги видим :)
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А колко пари всъщност са похарчени за тигана и парфюма?Тази новина не се ли преекспонира с цел публиката да забрави 500 000 хиляди лв.раздадени в общината като бонуси за миналата година.Заедно с милионите,които си раздадоха министерствата излиза,че най-големите балъци сме ние,защото им се връзваме,че няма пари за заплати и пенсии защото е криза.А ЗА ВАС КРИЗА НЯМА ЛИ,БЕ,А???
13
0
 
5
 
! Отговори
;) преди 11 години
Къде е тигана сега ? Ооо верно бе той загоря и го хвърлихме ! Ха-ха-ха !А парфюма ? Счупи се беше стъклена опаковка;)
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dobre mn ste prosti vsi4kite komunisti ta komonisti ,TO E QSNO 4e sani krali sumati god no trqbva li i tezi dani kradat ????akjete be PODLOGi gerberski
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
chervenite kxmeri ypravliavat ot 23 godini te tragnali s *** da se zanimavat .
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТдавна казах, че трябва народа да излезе и да изколи де що комунисти намери, защото държава е в тяхно робство и на еничарчетата, дето е направила политическа класа. Без този кръвен данък няма да минем.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разграден двор е нашата държава!Откъдето да го погледнеш пълна анархия,без контрол,без спазване на закони ....затова ще сме и с най-ниски доходи.На гърба на ,,шепата" работещи и произвеждащи се издържа българската армия чиновници,*** и кой знае още колко други.И...мълчим и търпим!
8
1
 
15
 
! Отговори
Valentinka преди 11 години
Ееее открихте Америка!!! Па тази структура си е мошеническа още от времето на Тошко Добрев и Антоан Николов, а пък и кой знае от колко преди тях! Бая техни "перални" и "***" си поживяха пре-пре доволно покрай техните далавери. Та сега па за един тиган и един парфюм?!? Ама я моля ви се! ХахахахаП.С. До 3 Чиновник: Като ти чета поста от който лъха яка комплексарщина, съм твърде убедена, че си новоизлюпен пишман софиянец, сдобил се с имот в центъра на София и си много горд от този факт!!!
7
1
 
15
 
! Отговори
Прост преди 11 години
до чиновник:Ти СОФИЯНЕЦО, когато си си купувал имот в центъра си бил с ясното съзнание, че нямаш собствено парко място и намирането на такова е трудно, така че нямаш право да имаш претенции за такова когато нямаш собствено.
6
1
 
28
 
! Отговори
Лио преди 11 години
Сега да навре дръжката на тигана в ануса си, долния гнусен крадец!При заплата от 3000 лв. да крадеш като за световно е чисто безобразие!Тоя *** трябва да върне парите и да ходи в затвора, да му сцепят пърдялника ***, че да види как се краде народна пара!Ей, все повече крадци се въдят, все по-малко законност в тази държава!Ще я затрием сами, заради кражби и далавери!
5
0
 
19
 
! Отговори
Какво се случи с С.И преди 11 години
Софийски имоти отдавна го източиха, сега останаха някакви остатъци. Когато софиянски беше на власт заедно с антоанчо николов двамата прибраха около 380 апетитни имоти в центъра на софия, складове, магазини, апартаменти. Схемата беше проста - Софийски имоти има дялове в частни имоти, тези дялове не се продават на собствениците - както е редно, а без тяхно знание се прехвълят на дъщерно дружество на софиянски и николов за смешна сума, разбира се. И после те са собственици на тези имоти..
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега с тигана,по кухата му ТИКВА!
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да е извадил парите от джоба си,а не с чужда пита,майчен помен да прави!Вън всички КРАДЦИ!
2
19
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
До СОФИЯНЕЦТи си толкова софиянец, колкото аз живея в Люлин. Между другото в Люлин нямате никава зона т.е. плащаш, само когато идваш с колата си в центъра. А когато идваш с колата си в центъра, заемаш мястото на някой живущ, който плаща по 150 лв. за да си паркира колата пред дома си, но в същото време няма къде да я паркира защото люлинеца се е домъкнал с талигата си, вместо с метрото. Така, че е нормално да плащаш, когато създаваш затруднения на другите.
1
2
 
40
 
! Отговори
Зоб за абдали преди 11 години
В това дружество,преди години се раздаваха имоти на престъпни групировки,далавери за ммного-много милиони,а тая ни занимава с един тиган и една риза... ПРах в очите,отново...