"Топлофикация-София" спира да начислява лихви върху прогнозни сметки

СОС прие и други мерки за подобряване на отчитането и обслужването на парното
Обновена: 28 фев 2013 14:37 | 28 фев 2013 14:37,
59
"Топлофикация-София" спира да начислява лихви върху прогнозни сметки
Снимка: БТА

Столичният общински съвет прие мерки за оздравяването на „Топлофикация-София“ и подобряване на отчитането и обслужването на клиентите, съобщи БТА. Едно от одобрените предложения е да отпаднат лихвите при просрочено изплащане на прогнозните сметки.

В срок от един месец дружеството ще трябва да изготви и представи проект за новите общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди.

Плановете за оздравяване получиха подкрепата на 44 общински съветници, като единствено Георги Кадиев от БСП се въздържа. В началото на седмицата червеният съветник предупреди, че отпадането на лихвите по прогнозни сметки може да доведе до фалит на топлофикационното дружество, защото хората няма да имат стимул да плащат преди изтичането на отоплителния сезон.

Общинският съвет ще изготви още и проект за споразумение за клиентите на „Топлофикация“, чиито задължения са погасени по давност. Индивидуални споразумения пък ще бъдат изпращани на длъжници, чиито задължения са изискуеми.

Те ще могат да бъдат погасявани разсрочено. Ако записаният срок е спазван, няма да бъде налагана лихва, е записано още в предложението на общинските съветници. Ще бъде изготвена и програма за стимулиране на лоялните клиенти на дружеството.

Още новини за България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 11 години
ТОПЛОФИКАЦИЯ НА СЪД!!!
56
2
 
7
 
! Отговори
ДА преди 11 години
Тази жена се пребори с рака по същото време по което беше кмет на София,в същото време направи толкова много за града,че чак съм изумен в това състояние в което беше тя и да се справи по този начин,просто огромен респект от мен и моето семейство,пожелавам и още дълги години да управлява нашият град.
55
1
 
2
 
! Отговори
БРАННИК преди 11 години
Еееех Юрдечке остарехме бре.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не ми е много ясно по каква логика, на някои ще се погасява по давност. значи останалите сме били бунаци и балъци да плащаме, а? нещо ви куца логиката едни да носят на гърба си други. или сте абсолютни наглеци. тогава давай никой да не плаща, щом е така.
53
2
 
7
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
A докога ще осъждат граждани, без въобще да са уведомени за това лично и без да са проверени твърденията на кредитора? Това е престъпление. Закон писан специално за монопола? Все едно аз да ида в съда и да кажа, че Фъндъкова ми дължи 900 000 лв. и да я осъдят без да проверят моите думи? Къде живеем подяволите?
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Топлофикация София купува газ, за да загрява водата и да произвежда ток, който продава на НЕК по 253 лв кВтч., след което поохладената пара заминава за отопление по домакинствата и ние плащаме тази остатъчна пара по безумни цени , сградни инсталации и всякакви простотии.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 50: Да балък си , че заплащаш нещо, което никой не може да ти обясни как точно е изчислено и какво. За мен тези които не са заплащали през годините са хора, които протестират по-този начин и хора убедени, че ги лъжат. Браво за куража им.
50
4
 
2
 
! Отговори
Антоанета преди 11 години
***! Значи аз плащам редовно като балък - всеки месец! А на *** ще му опрощават, щото три години не се е намерил да си погаси задълженията......Бълхари гадни!
49
1
 
5
 
! Отговори
съвестен платец преди 11 години
А къде са преференциите за индивидуални клиенти? Какво изрядният платец е виновен, че съседите му не плащат!
48
3
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 11 години
До АнонименПравото на собственост е ПРАВО, а не задължение.Правото на ползване е пожелания, никъде в закона не пише, че е задължително да ползваш собствеността си.Бегай някъде да се образоваш малко и тогава обиждай.
47
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време е топлофикация да се обърне към така неречените колекторски фирми. Как така ще опрощават 80-90 милиона. Че това да не би да им е бащиния. Като не иска сградна инсталаця да си оди на село - самотна къщичка сред полето - *** там нема откъде да крадне.
46
8
 
4
 
! Отговори
88 преди 11 години
Само ГЕРБ.БОЙКО Е УВАЖАВАН В ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЗА ТОВА ЩЕ ВЪРВИМ СЪС НЕГО РЪКА ЗА РЪКА,И НИЩО НЕМОЖАХА ДА МУ НАМЕРЯТ ИЗМЕКЯРИТЕ НА РОДИНАТА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ КОСТОФ И ДРУГИТЕ ***,ЗА БОЙКО СА ОТВОРЕНИ ВРАТИТЕ ЗА ЦЕЛИЯТ СВЯТ.ЗАТОВА СМЕ СЪС НЕГО ДО ГРОБ.ВСИЧКИ ИСКАТ ДА ОТИВАТ НА ЗАПАДА А КЛЮЧА ЗА ЗАПАДА Е В БОЙКО БОРИСОВ.ПАК ЩЕ ПОБЕДИМ НИЕ МУ ВЯРВАМЕ И СВЕТЪТ МУ ВЯРВА.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ да си отзове и некадърните кметове и да се урива.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искат да решат въпроса, защото Топлофикация е "златна" кокошка за Общината. Кой би срязал клона, на който седи.
43
2
 
8
 
! Отговори
Ето решението преди 11 години
Да се задължи Топлофикация да преработи инсталациите на старите блокове в хоризонтални. Да се направи добра изолация на вертикалните тръби и всеки да си има отделен топломер. Дистанционно засичане и отпадане на посредниците.
42
2
 
12
 
! Отговори
2 преди 11 години
НЕ НА ТАКСА СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сетила се Йордана,в *** си да побара,бръкна с двата пръста,стигна чак до кръста.
40
1
 
10
 
! Отговори
Амиии, преди 11 години
както реши проблема с бездомните кучета, така ще реши и тези на топлофикация ! Не ви ли е срам, че живяхте и живеете на гърба на изтезавания народ *** другарко учителке???За да се справите с проблемите трябва воля, а при вашите козметични действия такава няма да има , явно е ! Некадърницииииии , безроднициииии
39
3
 
11
 
! Отговори
сара преди 11 години
само толкова ли може столичната кметичка -- да спре данъка върху прогнозните количества, ЧЕ ТЕ САМИТЕ ПРОГНОЗНИ КОЛИЧЕСТВА СА ПРОТИВОЗАКОННИ - по прогнозите им моето тричленно семейство ползва 12 кубика само топла вода, че то язовир да имах нямаше да се израходва толкова...отчетени на 01/11/2012 са 809 единици, а водомерът едва на дата 20/02/2013 ги е навъртял - така че госожо кмет ,намесете се СРЕЩУ обирджиите в частта - ПРОГНОЗНИ КОЛИЧЕСТВА, А НЕ ТОЗИ ПИКЛИВ ДАНЪК
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алооо фандъкова, аз не протестирам, защото топлофикация е зле...а защото не искам да се чувствам като роб...а теб самоковска (долно банска) ***, ще те заплюя където те видя. СЪДИИТЕ МАСОВО ПРЕНЕБРЕГВАТ И НАШИ И ЕВРОПЕЙСКИ закони, по делата срещу топлофикация. смърт за всички продажници