"Зелени вълни" изпращат столичани за празниците

От КАТ се заканиха да има строг контрол по пътищата
Обновена: 29 апр 2013 20:13 | 29 апр 2013 20:00, Красимир Ангелов
101
"Зелени вълни" изпращат столичани за празниците
От КАТ очакват засилен трафик по празниците. Снимка: Булфото

Специални "зелени вълни" ще изпращат и посрещат пътуващите от и към София за предстоящите великденски празници, съобщи началникът на КАТ-София комисар Богдан Милчев.

По думите му този вариант на организация на движението е изпитан добре в последните години  и се оказват изключително удачен. От "Пътна полиция" отчитат засилен трафик към изходите на София още в изминалия петък, когато много софиянци са напуснали столицата заради струпването на почивни дни.

Във вторник и сряда "зелени вълни" ще има по основните пътни артерии на столицата: Орлов мост – бул. „Цариградско шосе” – магистрала „Тракия”; Руски паметник – бул. „Цар Борис” – Пернишко шосе; Люлин; бул. „Сливница” до изхода на Околовръстно шосе. На бул. „Ломско шосе” също ще има засилени мерки и при необходимост пътните полицаи ще изключат светофарите и ще регулират движението.

Комисар Милчев призова гражданите да бъдат търпеливи при излизане от столицата. Той призна, че в петък е имало затруднения при движението по „Ботевградско шосе” заради ремонт, но има уверение, че за празниците ще бъдат осигурени 2 ленти на движение.

От полицията се заканиха, че засиленият контрол по пътищата няма да бъде само вечер, а през цялото време на празниците и ще се правят проверки както за алкохол, така и наркотици.

От КАТ очакват един от основните проблеми с трафика да бъде отново главен път Е-79.  Шофьорите да бъдат търпеливи и да не предприемат рискови изпреварвания, призоваха от полицията.

Отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена. На 30 април следобед и на 6 май ще има пътни полицаи, които да регулират и подпомагат движението.

Освен по пътищата в България, полицията ще създаде организация и за охрана на за системно полицейско присъствие в малките селища, на местата, където се очакват много посетители, а също и в обектите с концентрация на големи парични средства, посочи началникът на Отдел „Криминална полиция” в ГД” Национална полиция” Атанас Илков. Той посъветва пътуващите извън населените места да предприемат мерки срещу евентуални посегателства върху собствеността им, като уведомят близки или съседи, че ще отсъстват, а те своевременно да подават информация на тел.112, за да бъдат предотвратени посегателства.

От пожарната също са в готовност да осигурят безопасността на посетителите в храмове и площади. 1465 такива обекта, главно православни храмове, са проверени, в 359 случая са констатирани нарушения и са взети мерки като са издадени разпореждания, включително и за спиране от експлоатация на ел. инсталации или части от тях.

В беседи с църковните служители е обсъдена оптималната организацията за безопасност край храмовете вечерта преди Възкресение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
12
 
! Отговори
до 75 преди 10 години
Как мога да коментирам снимката - написах и преди, че не е добре нито за хората, нито за държавата всичко да е съсредоточено в столицата, а извън нея да няма перспективи. А ако ще се хващате за думата "гражданин" - и хората живеещи в градовете, и хората живеещи в селата имат българско гражданство, тоест - граждани са на Република България.
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Селяните шопи които нямат пари за напуснат София за празниците плюят по тези които имат...Комплексари!!!!
52
2
 
5
 
! Отговори
до гражданин на ... преди 10 години
на рЪ бЪ- как ще коментираш ти, като такъв солиден гражданин на рЪбЪ, тази снимка по - горе ! По крадливо и некадърно племе от тези, населяващи тази територия на рЪбЪ, аз не познавам ! Няма беден селянин, който се води гражданин на рЪбЪ- нали ? Всички тези коли са спечелени с пот и кръв на полето, нали, гражданино на рЪбЪ ! Тази " държава " е в бездната и оттам вече няма измъкване ! Аз се спасявам !
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кво пречи да ги направят тия зелени вълни за постоянно, както е в нормалните градове?!
50
4
 
11
 
! Отговори
гражданин на РБ преди 10 години
Ако един млад и възпитан човек от населено място извън София има желание да се развива, да учи, работи, а осъзнава, че родният му град не му дава тази възможност, какво предлагате вие, да си стои там, за да не дразни "кореняците" софиянци? Всички знаем какво е идеалното решение - да има няколко икономически центъра в страната, за да не се стичат всички към столицата, така е например в Германия. Само че когато идеалните варианти не работят, човек прибягва към компромисните.
49
1
 
11
 
! Отговори
нечовек преди 10 години
Сега зелена вълна,на връщане червен картон....
48
5
 
7
 
! Отговори
Кореняк преди 10 години
Поздрави на всички съграждани. Няколко дни ще си починем от провинциалната *** унищожила прекрасният ни град.
47
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората в големите градове (какъвто софия е само количествено, но не и качествено) по света са доста космополитни и изобщо няма такива простотии като в България да се делят на "сеУЪни" и "сеЪУндури". Като отидеш да им живееш в града го приемат като един вид уважение , че си избрал точно техния град. "Здравей , как си, харесва ли ти тук... радваме се ...." Само в България нашите "столичани" са такива местни шовенисти и селски и*иоти.
46
1
 
1
 
! Отговори
До 56 преди 10 години
Ти се научи да пишеш грамотно (спомниМЕ се приема за правилно само горната част на Дружба 2) и после продължи да си живееш с жителството. Да вземат и визите да ни върнат, че да се не излагаме пред чужденците с такива комсомолски секКЛЕЦарици като теб.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срамно за столицата на всички българи е факта ,че всеки се маха от там. Град без гости и туристи.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормално е при повече почивни дни хората да излязат нанякъде и да разпуснат малко от сивия делник, стига да имат възможност.Предполагам ,че не всички живущи в София отиват по селата си, но там потока е най-голям. И в другите градове също ще има раздвижване, всеки си е направил сметката да отиде някъде. Дано да няма произшествия по пътищата
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам ме е че съм българин и ненавиждам тази прокълната държава основно заради това, че имам такъв гаден град за столица.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Омразен, паразитен град от рентиери, реститути, държавни "циреи" и "калинки".Всяка столица е ***, но в нормалните държави столиците паразитират върху живи организми, софия паразитира върху умиращ организъм.
41
7
 
8
 
! Отговори
силвия преди 10 години
Да си припомниме детството. Софийското жителство ограничаваше ордите от миекащи нашественици. Весели празници софиянци!
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кореняци "софиянци" се връщат по родните места и паланки!
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало 37 ти посе6тавал ли Лисабон например а после може да говориме и за други европейски столици ! а сиктир Бе какъвто е народа ни такава ни е и Столицата !
38
0
 
0
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 10 години
прованса смърди за софиянци......а софиянци смърдят на лондончани, та за тва ги не искат! Така е....пълно щастие няма! кръговрата в живота се не губи.
37
0
 
8
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Братя,изнасят се СТОЛИЧАНИ а не СОФИЯНЦИ и двата вида обаче сме ЕДИН НАРОД,нека се разбираме ако не се обичаме.
36
2
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
До анонимен 44 ако те разбера кой си лично ще те изселя от държавата, която плюеш, дори ще те пратя на друг свят :) Анонимни ****и.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 47Явно искрено приемаш думата "селянин" за кръвна обида - това е така с повечето баш столичани. Причината е, че самите те много добре знаят историята на родовете си и ако не родителите им, то бабите им със сигурност са родени някъде там на нивата или пък дядовците им са дошли да работят в Кремиковци. Но 40 години по-късно новодомците от другия апартамент няма как да знаят тези подробности и за "столичанина" е дълг да ги заклейми като *** с паразитен произход. :-)