Три булеварда светват след разширението на метрото

До края на годината започва градежът от "Черни връх" до ул. "Сребърна"
8 юли 2013 15:45,
57
Три булеварда светват след разширението на метрото
Снимка: БТА

Три булеварда – „Кръстьо Пастухов”, „Александър Малинов” и „Обиколна” ще бъдат цялостно обновени с разширението на двата участъка на метрото – от бул.”Цариградско шосе” до летище София и от „Младост 1” до бизнес парк София. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на напредъка на строителните работи на Етап ІІІ от Проекта за разширение на метрото.

От края на 2012 г. започна изграждането на разширението на метрото до летището, а през април тази година - до Бизнес парк София. Строят се близо 8 км и 7 метростанции.

Работи се усилено, като до края на юни са изпълнени над 21% от дейностите, работи се на 11 участъка по всички 7 метростанции. Най-важното след качественото изпълнение е спазването на графика, каза Фандъкова.

До края на годината се очаква да започне изграждането на участъка от метрото от бул.”Черни връх” до ул.”Сребърна”. 

Двата участъка се финансират със средства от ОП „Транспорт”. Апликационната форма е одобрена от Европейската комисия на 14.12.2012 г. 

В началото на 2015 г. се предвижда София да има метро до летището, което ще осигурява връзка на пътуващите с центъра и Централна гара. 

Към момента делът на метрото в системата на градския транспорт е 24%, а от 2015 г. ще бъде 32%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То хубаво ще светнат тия булеварди,но аз да питам а Цариградско кога,Дондуков кога,тротоарите кога,женски пазар кога,Централна гара кога?!!ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ РЕКОНСТРУИРА В МОМЕНТА а както е тръгнало май тая година ще бъде нулева за София!!да не забравя и кръстовищата на две нива и парк Възраждане и т.н.!Затова питам ЩЕ РЕКОНСТРИУРАТЕ ЛИ ВЪОБЩЕ НЕЩО ИЗВЪН ПЪТЯ НА МЕТРОТО!!!Досега само" Ще"НО НА ТЕРЕН НИ-ЩО!а изложете се като правителството на ГЕРБ да видим тук кой ще е виновен.
54
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 49пич, приеми като поздрав от нас - прованса, тласъците на баща ти - *** докато те е правил
53
14
 
30
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Браво! Страхотна работа на Данчето Фандъкова! Гарантирано от ГЕРБ - реални действия, видими резултати!
52
5
 
22
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
амиии сега с идването на Серго ....дано да не се ****ат нещата за Софянци ...стискам палци , че като го знам тоя как краде и всичко проваля ...дано да не усери фона !
51
1
 
4
 
! Отговори
Me преди 10 години
До 49Лелеее,колко си прав!!! За съжаление мечтата за изриването на разни мякащи недоразумения едва ли ще се сбъдне!!! :(
50
6
 
3
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До graywatchкак се казва еквивалента на Кутев в герб? шефа ви как се казва, на вас гербописците? знаеш ли, разбира, че трябва да се яде и ти правиш, каквото си намерил там и все пак, недостойно е! а и едва ли ви плаща боко рапона толкова добре..
49
3
 
11
 
! Отговори
edin tam преди 10 години
Браво, Дано и Цар Борис III до 2050 година да пооправите паветата. Дотогава все за тоя кмет ще гласувам :))
48
10
 
18
 
! Отговори
49 преди 10 години
Скъпи анонимен 45, след като всички Вие от прованса дойдохте и се изсрахте в НАШИЯ град нормално е да се похарчат ОЩЕ пари за Вашето удобство. Предложението ми е: Всички Вие заедно и скоропостижно да се върнете по родните си места а предвидените за метрото пари да се инвестират във Вашите родни общини. Да запомните НИЕ СОФИЯНЦИ какви пичове сме. Уви тази НАША мечта никога няма да се сбъдне, така че ФАК ОФФ
47
4
 
1
 
! Отговори
Martin K преди 10 години
До ShopНаши? Че ти знаеш ли от кои съм :) Просто това е поредната ти грешка. Коментарите ти само ми доказват, как масово хората имат някакво мнение, генерирано без нищо зад него.
46
3
 
7
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Martin KПо-добре, по-малко, но да не се крадат вместо да прахосваме парите на "Европа"-------------- Ти ли ми го казваш? На вас спряха фондовете и ваши хора днес са осъдени за крадене на пари за инфраструктура. Занимавай се с някакъв друг бизнес като не ти уйдисва, а не да фанеш трима да редят паваж и да асфалтират, а ти да се возиш с черокито. Е*ал съм ви в мамата, "бизнесмени"....
45
3
 
28
 
! Отговори
graywatch преди 10 години
До Анонимен 45От 2 млн живущи в София, 1.3 млн са не-софиянци. Та, прави се за всички, не само за 'столичани'. Направи си справка и каква част от БВП се генерира от София...
44
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
София прибира парите на цяла българия и се трошат там по разни булеварди, които следващата година пак са за ремонт.
43
1
 
4
 
! Отговори
graywatch преди 10 години
До Martin Kне знам дали знаеш, но се прави ортофокарта на България и по кадастър се нанасят точно земите, които някой арендира/притежава. Няма как да се излъже с твой имот и без твой подпис.
42
9
 
5
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Истината е, че тези три "булеварда" /Обиколна е улица/, са доста малки в частта, която ще "светне". Да не говорим, че сравнително скоро ремонтираха на два пъти много основно единият от тези булевради. Цялата работе е, че трябва да се усвоят едни пари от правилните хора на ГЕРБ.
41
4
 
10
 
! Отговори
ДО 39 преди 10 години
СКРИЙ СЕ БЕ ***.Това на на някое партийно събрание на БСП ли го чу ???Въобще от София ли си даже ???Аман от платени драскачи тук.
40
2
 
6
 
! Отговори
graywatch преди 10 години
До Обективен:)) сбъркал си ника си, освен ако не наблягаш на пародийния елемент :))
39
2
 
5
 
! Отговори
Martin K преди 10 години
До graywatchРазходи се по селата и поговори с хората. Лично аз, когато по този начин беше изорана моя земя без съгласието ми съм сезирал, който трябва. НЕ стига, че е било без съгласието ми, а някой е взел и пари за това! Надявам се скоро някой да го наяде.
38
30
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
ГЕРБ нищо не са построили, както и другите партии.По времето на правителството на ГЕРБ се построи по-малко в сравнение с построеното при предишното правителство.За София също може да се поспори, но е очевидно, че ГЕРБ много се изложиха.
37
0
 
3
 
! Отговори
graywatch преди 10 години
До Martin KКолко ? Къде спахте 4 години, че не сезирахте съответните органи за проблема ?Айде да не се лъжем със слухове.
36
12
 
6
 
! Отговори
ИНТЕРНЕТ_ЛУМПЕН_ преди 10 години
ВСИЧКИ АРМЕЙЦИ И ФЕНОВЕ НА НАЙ ВЕЛИКИЯ И ТИТУЛУВАН БЪЛГАРСКИ КЛУБ - ЦСКА!!!!!ДНЕС , В 19,48 часа на булевард "БЪЛГАРИЯ" 111 , СГРАДА А !!! ДА ИЗМЕТЕМ *** ЗА ЕДИН ДЕН !!!!! НОЖА НАИСТИНА ВЕЧЕ ОПРЯ ДО КОКАЛА.... ИЛИ ПЕРНИШКИТЕ ПИЯНДУРИ СЕ ИЗНАСЯТ ДО 24 ЧАСА ИЛИ НИЕ ГИ ИЗНАСЯМЕ ЗАЕДНО С МУТРИТЕ И ДЖИПОВЕТЕ ИМ ЗА ПЕРНИШКО!!! ЗА ЦСКА.......... ДО ГРОБ!!!!!!!!!!!!!!!