Полицаите колкото протестиращите на кафето

Пред сградата на НС раздават кафе, отзад обаче летят домати
Обновена: 10 юли 2013 11:45 | 10 юли 2013 09:14,
191
Полицаите колкото протестиращите на кафето
Полицията варди парламента. Снимка: архив, Булфото

Около 200 протестиращи се събраха за пореден ден около парламента на сутрешно кафе.

Този път една част от хората са се настанили пред НС, други са застанали на задния вход, а има няколко души и откъм храм паметника "Св.Александър Невски".

Въпреки разпръснатостта им към 8.40 часа полициите видимо бяха колкото и протестиращите.

Несъмнено най-шумни са хората, които седят на задния вход, откъдето влизат и депутатите.

Към сградата на Народното събрание отново полетяха домати, а за пореден път на предния вход се раздава безплатно кафе.

Още по темата

Не липсват и дежурните амбулантни търговци, които продават свирки и знаменца.

Протестиращите развяват националния трибагреник и крещят: "Оставка" и "Червени боклуци".

Мерките за сигурност около сградата отново са засилени, като журналистите вече влизат срещу лична карта и пропуск, но само през един пропускателен пункт. Униформените отклоняват движението по блокирания бул. "Цар Осводобител".

На загражденията пред сградата на Народното събрание е закачен транспарант с надпис: "Окупация", а сред издигнатите плакати има един с надпис: "БЕЗработен ден на открито!". Днешното кафе пред парламента поставя началото на нова инициатива - тридневна блокада на площада.

Все пак обстановката около НС е спокойна.

Междувременно пред фонтана на президенството отново се събраха велосипедисти, които потеглиха към парламента.

Инициативата им е част от общия протест срещу правителството. Целта на протестното каране на колелета е като се движат властта да ги забележи и чуе техните искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА !!!!!!!!!!!! преди 10 години
До вход свободен!АКО НЕ ЗА 27 ЗА 77 ИЛИ 87 ХАХАХХАХХА МАЙ МАЙ ЩЕ ГО СВАЛИМ !
121
6
 
6
 
! Отговори
bat.b преди 10 години
интересно ми е колко от кибиците пред НС сутрин работят едва ли 1% от тях а другите
120
2
 
13
 
! Отговори
БПФ преди 10 години
.... докога тия *** ще пазят протестиращите, които са толкова мирни и културни, че на практика се пазят сами, вместо да подгонят престъпниците ????Новият т.нар. "министър" на вътрешните работи призна, че т.нар. "полиция" не може да се справи с бандитизмът в Северозападна България и призова хората да се пазят сами... нищо че същите тия хора плащат данъци на тая държава, за да защитава тя имота и живота им. В същото време виждаме тия кибици на снимката какво "работят".
119
1
 
2
 
! Отговори
ОСТАВКА !!!!!!!!!!!! преди 10 години
До Kaleko AlekoАз мисля че ако има дясно правителство на власт в Англия ще емигрират няколко хиляди човека, не повече. Щото Англия визираш като казваш че падат ограниченията, сигурен съм.
118
4
 
13
 
! Отговори
eeha преди 10 години
уффф, този уринарски какво чака още та не подава оставка?
117
4
 
3
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н hagen,пропуснахте да споменете, че това правителство е заложник на ДПС и турците го изнудват постоянно за постове и влияние. Но явно на г-дата социалисти това не им пречи.
116
4
 
9
 
! Отговори
вход свободен! преди 10 години
Днес протестиращите ще изнесат лекция на тема: Как да покажете на света, че сте най-големите *** и не можете да свалите за 27 дни едно правителство! За всички самозадоволяващи се, вход свободен!
115
5
 
10
 
! Отговори
hagen преди 10 години
До 0Първо правителството не на няма месец а доста по вече.Второ какво направи за този месец.Увеличи майчинските и помощите и сега ще се взема заем за да ги плаща.Третото нещо на това правителство е да назначи за министри приближени на кръга Моника Станишева които нямат хал хабер от работата в министерствата а да не говорим за тези които бяха министри за час -два.Увеличението на пенсиите широко обещавани от Станишев се отлага за неопределено време.И искаш да ги оставим да работят.За какво.
114
3
 
2
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
И за да не каже някой, че си говоря просто ей-така, моля: news.ibox.bg/news/id_632199067След 31.12.2013 г. този процент със сигурност ще скочи и тогава г-н Орешарски такава социална политика ще поведе, че просто драго да ти стане.
113
3
 
4
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н дъртанян,просто им плащат за това и те гледат да изкарат някой лев в тези трудно времена ;) Пък и за друго явно не ги бива.
112
6
 
8
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н 121,проблемът ще дойде, ако тези хора си тръгнат (което е доста възможно след 2014 г., когато напълно паднат ограниченията). Тогава ще си останете със ОреШаро, Сергей и *** тука и ще търсите кой да свърши някаква работа (не говоря за квалифицирана, а изобщо), ама няма да има кой. Щото всичко ще е пенсионер до пенсионера и Асан до Айшето :)))))
111
3
 
9
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Предишното правителство имаше калинки, сегашното има роднини. Мила родна картинка :))))))
110
8
 
9
 
! Отговори
0 преди 10 години
Родило се бебето,а на другия ден майка му започнала да го бие-защото не било с висше образование.Ето на това ми приличат така наречените "демонстранти".то правителството на няма и месец те казват,че било некадърно и му искат оставката-айде стига глупости бе господа сини,оранжеви,*** тем подобни.Номера на китаката май няма да мине този път.Хванете се на работа до следващите избори,пък тогава пак каквото народа каже-не вие.
109
8
 
8
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Извън София рейтингът на Орешарски яко тръгна нагоре.Ами подкрепете го човека, щом толкова си го обичате. Съберете се някоя събота, извикайте местната кабеларка да ви снима... На премиера му е нужна подкрепа, че в София са 40 човека общо феновете му, всеки с по ***-два.
108
3
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА !!!!!!!!!!!! преди 10 години
До 114 А Столична община февруари защо позволяваше ?
107
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва ви на вас един голям ХУ* наврян до гърлото за да ви порастнат очите!
106
9
 
6
 
! Отговори
honestly преди 10 години
Непротестиращ, ти вероятно си на пилоните при НДК, един от 20-те, които подкрепят правителството (егати пародията, явно и семействата на министрите не стоят зад тях, иначе вероятно групата щеше да надвишава тая бройка!) Как пък го измисли,че България е паднала на дъното на Европа през последните 4 години? Преди това(от '89 насам) един растеж, гонехме скандинавските страни! Ех, *** народ,бе!
105
6
 
13
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Кой дава кафето на стотината протестиращи???
104
7
 
14
 
! Отговори
4566 преди 10 години
Защо Столична община позволява на тези хора да вдигат тагава врява,да ходят и блокират където им скимне.Режисьора на тези игрички Найо Тицин е получил 2 млн лв от БНТ за филмов проект.БТВ и НТ продължават да ни облъчват с едни и същи муцуни,които ,представете си били големи"демократи".Пълни глупости,не се ли усещате г-жи и г-да журналисти колко преигравате.Народа си иска правителството и нови избори не ни плашат оставете хората да работят.
103
3
 
14
 
! Отговори
Мдам преди 10 години
Това, което виждам, че донесе новото правителство, всравнение със старото ГЕРБ е една истинска свобода на изкуството. Всеки може да излезе да се разходи на празни улици, на по бира, защото всеки в тоя живот е недоволен от нещо. Бас държа, че и 90 процента от протестиращите не познават и 20% от депутатите, министрите, камо ли да знаят кой каква теза застъпва, какви идеи има и прочие. Ама щом съседа вика "***" аз да не съм по-долу, аз да не би да не мога да викам или пък да се цепя от тайфата