Валери Йорданов седна в кметския стол на "Витоша"

Предложението е на кмета Йорданка Фандъкова
Обновена: 18 юли 2013 16:40 | 18 юли 2013 16:16, Веселина Йорданова
8
Валери Йорданов седна в кметския стол на "Витоша"
Валери Йорданов и Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БулФото

Столичният общински съвет избра бившия директор на СДВР Валери Йорданов за кмет на район „Витоша”.
За поста го подкрепиха 34 от 40 общински съветници. Червените общински съветници не участваха в гласуването. Милка Христова от БСП заяви, че нямат против кандидатурата, но приемат за неуважително към софиянци да продължи тенденцията кметовете да се назначават едва ли не като общински чиновници.
Съветникът от групата на ГЕРБ Малина Едрева попита Христова дали си спомня кой е направил тази промяна за изборността на районните кметове.

Ако след време някой от прокуратурата изземе тефтера на кадровика на общината г-н Светлозар Арменков може би вътре ще намери записка – „Ц.Ц. – В.Й. да се назначи за районен кмет”, каза съветникът от ДСБ Атанас Атанасов, като допълни, че не познава качествата на Валери Йорданов, но за всички е ясно, че той се назначава, за да му се намери работа. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова отговори, че предложението е нейно и стои зад него.

Още по темата

Новоизбраният кмет на район „Витоша“ Валери Йорданова увери, че ще продължи да работи за интересите на държавата. Той посочи, че всички сигнали, които се подават от граждани и от институции ще бъдат разглеждани и ще дава отговор съгласно закона. Йорданов допълни, че е имал и други предложения за работа в различни сфери, но поради дългите години трудов стаж като държавен служител е предпочел да приеме предложението на  Йорданка Фандъкова.

Попитан дали приема сегашното си назначение за кмет като награда за работата си по време на управлението на ГЕРБ, Валери Йорданов отговори отрицателно. Всяка една спекулация, която се опитва да се свърже с политическа партия, е неприятна и некоректна, беше категоричен той. Ако ме питате на коя партия съм привърженик, бих казал, че приветствам всички политически партии, които защитават интересите на
държавата и на хората, независимо от това каква е тяхната абревиатура, посочи Йорданов.

Старши комисар Валери Йорданов беше отстранен от поста директор на СДВР на 3 юни 2013 г. Вчера за пореден път вътрешният министър Цветлин Йовчев аргументира решението си: „Никога не бих твърдял, че г-н Валери Йорданов няма морални качества. Беше абсолютно недопустимо за мен, когато виждаме как български граждани нарушават закона, а полицаи седят и ги гледат. Именно по тази причина казах на г-н Йорданов, че не можем да продължим да работим заедно“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В.Йорданов си има качества, но основният му недостатък ги анулира - затваря си очите за всичко важно. И най-вече за безобразията на службите по времето на ЦЦ и ББ. Така не постъпва човек, чието призвание е да служи не на началниците си, а на хората...
5
1
 
11
 
! Отговори
wtff преди 10 години
"Попитан дали приема сегашното си назначение за кмет като награда за работата си по време на управлението на ГЕРБ, Валери Йорданов отговори отрицателно."...E как да отговори? Щом отсега не знае, че ще работи за общината, а се готви за държавата, тя е ясна работата! Поне това можеше да му обяснят! И с пагони ли ще управлява???
4
1
 
7
 
! Отговори
витошняк преди 10 години
А пък специално кметовете на район Витоша, винаги са работели САМО за своите интереси, от личен опит знам ......
3
2
 
11
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
да ми седне на ......
2
12
 
22
 
! Отговори
??? преди 10 години
И кво сега?! Значи БСП и другите да се махат, а ГЕРБ да си запази всичко. "Нашите хора са си наши хора, а за другите избори". Наглеци! И на тая да и свършва мандата и да се маха.
1
4
 
24
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
кмет на район Витоша Валери Йорданова увери, че ще продължи да работи за интересите на "държавата."Кметът не работи в интересите на държавата а в интересите на КМЕТСТВОТО