Йовчев прибра 7 оставки за ден

Даде месец на областните МВР директори за оптимизиране на работата
77
Йовчев прибра 7 оставки за ден
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БулФото

Заради слаби резултати министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на областните дирекции във Видин, Кюстендил, Монтана, Плевен и Търговище, съобщиха от МВР.

С постовете си се разделят съответно старши инспектор Цветан Петков, комисар Георги Джоглев, главен инспектор Даниел Псалтиров, комисар Мирослав Петров и комисар Станимир Парашкевов.

Заради „неупражнен контрол“ Йовчев иска оставката на директора на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Със същите мотиви ще бъде освободен и началникът на столичното Трето РУ „Полиция” комисар Валентин Симеонов. Министърът посочи конкретния случай на неупражнен контрол по-рано днес – ширещата се цигарена контрабанда в центъра на София.

Цветлин Йовчев разпореди краткосрочни мерки за противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите. Сред тях са бърза реализация на наказателната отговорност, планиране на базата на ежемесечен анализ на критичните места и маршрути, както и на криминалните престъпления по вид, място и време на извършване.

Още по темата
Министърът иска още подобряване на организацията на патрулно-постовата дейност, отговорност на патрулиращите за случващото се в съответния район, засилен контрол и координация с Главна дирекция „Национална полиция”.

На директорите на областни дирекции на МВР е даден едномесечен срок за оптимизиране на работата във връзка с тези мерки.

Обучение на средния управленски персонал и залагане на нови критерии за кадрово развитие ще залегнат като приоритети за укрепване на човешките ресурси.

Като приоритетни направления на днешната среща с ръководния състав на министерството са очертани активното противодействие на т.нар. „битова престъпност“ и на финансовите престъпления, както и ефективно изразходване на ресурсите. Сред приоритетите са още гаранции за законност във всички действия на полицейските служители – включително чрез засилване на ролята на дирекциите „Инспекторат” и „Вътрешна сигурност”, публичността и отчетността на всеки шест месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименTo първо министъра да разследва кой вкарва контрабандните цигари през граница и как стигат до пазарите ......
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля, че не е редно да плюете по човека, които изправи 3РПУ на крака и от последно място по разкриваемост на престъпления вече е на едно първите места! Даже май сте действащи полицай точно в 3РПУ. От такива предатели като вас, Валери Симеонов не може да си свърши работата! Кой друг началник на РПУ си проверява подчинените по 24 часа в денонощието?
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз искам да попитам, всички които плюят по Валери Симеонов! От къде ви е информацията за сумите, които твърдите, че взима за контрабандата на цигари на пазара? От къде знаете за тези 9 апартамента? Така като ви чета писаниците, май сте или полицай на които Симеонов е подкастрил крилцата и ви е накарал да работите здраво или престъпници които е заловил е не ви е приел подкупите?!!!
65
5
 
2
 
! Отговори
Лили преди 10 години
До АнонименЗа женския пазар контрабандата на цигари е виновен Валери Симеонов началника на районното, всички знаят че този човек взима на месец по 10000 евро от киро японеца за наркотицити във Факултета
64
5
 
2
 
! Отговори
zozo преди 10 години
До GegataДа и аз знам за този корумпиран Валери Симеонов, които има 9 апартамента. Обаче същия е предложил 100 000 евро подкуп за да не го уволняват. В момента симулира аритмия и е в болница, което е добър трик да избегне уволнението.
63
3
 
3
 
! Отговори
Gegata преди 10 години
Браво на Министъра който уволни най голямия престъпник в лицето на Валери Симеонов началник на 03 РПУ. Този човек в продължение на 10 години беше най разработвания служител на Вътрешна сигурност, замешън в наркотрафик и износ на крадени коли. След толкова престъпления го уволниха по най тъпия начин.
62
2
 
2
 
! Отговори
чичо Хо преди 10 години
Защо трябва да ги сменя?!По-редно би било, самите те ,заедно със заместниците си ,да си подадат оставките при смяната на властта!А новия министър да реши кой става и кой не!Ако си "слугувал" на предишните -чао!Ако си работил за държавата и народа -оставаш!
61
8
 
11
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Писал съм от много време и на много места - най-добре е полицията да се разпусне напълно. От това ползите ще са поне 3:1. Бюджета ще си спести 1,5 милиарда на година;2. Престъпността ще намалее, особено организираната такава;3. Политиците ще започнат да чуват народа.
60
1
 
3
 
! Отговори
до63 преди 10 години
Не келемета, а калинки.... пак е с "К" ... иначе си прав че трябва да се махнат
59
3
 
3
 
! Отговори
ANDONOV ROBERT преди 10 години
До АнонименТези келемета работят от по 30-40 год. в тази сфера и са работили при най-различни правителства.Що реши , че са на ГЕРБ?Така ти е угодно,радвай се.С това не променяш нещо.
58
2
 
4
 
! Отговори
ANDONOV ROBERT преди 10 години
До АнонименТези келемета работят от по 30-40 год. в тази сфера и са работили при най-различни правителства.Що реши , че са на ГЕРБ?Така ти е угодно,радвай се.С това не променяш нещо.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОЛЕН И МРЪСЕН ДОНОСНИК СИ ОВЧЕВ ,КАКТО И ТВОИТЕ МРЪСНИ И ПОДЛИ НАЧАЛНИЦИ, НО ВИДОВ ДЕН ИДВА И ТОГАВА ЩЕ СЕ ПИТАТЕ , А БЕ АЗ НА ТЕЗИ ЛИ ТУРЦИ СЕ НАТРЕСАХ.
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BRAVO NA MINISTERA!! ZADULJITELNO E DA SE RAZKARAT KELEMETATA NA GERB - NACHALNICI NA RPU -TA KOITO LIJEHA ZADNIKA NA CECO KRADECA I BIKO TIKVATA. SHUT V ZADNIKA NA VSEKI EDIN POMAGAL ZA GENOCIDA SRESHTU BULGARSKIA NAROD, OSOBENO V SEVEROZAPDNA BULGARIA, KUDETO POLOJENIETO E OTCHAIVASHTO. I S POLITIKATA SI GERB NAPRAVI TAKA, CHE VSIAVASHE STRAH U UJAS HORATA DA NE ZAGUBIAT RABOTATA SI I PODVIVAHA KRILVACA. DNES TOVA KOETO IZLEZE ZA PARALENIIA GDBOP, CECO O BUDA V ARESTA VEDNAGA!!!!!
55
9
 
1
 
! Отговори
Shop преди 10 години
"Сова Харис": Сега БСП е с 30% подкрепа, ГЕРБ - с 26%------------ Това, че е познала последните избори, не означава, че сега не лъже, нали?
54
5
 
7
 
! Отговори
ANDONOV ROBERT преди 10 години
Цветлин Йовчев - сега махна тези,но утре трябва да махнеш и други,това няма да има край.Всички ръкводни длъжности се заемат от лица , които са със стар изграден стереотип на работа.Колко началници на РПУ-та има сега пред пенсия и за пенсия в служби като Интерпол или подобни?Колко "к-ци" има и жени , които са изградили имидж на гърба на колеги?Новите кадри се учат от тях и така въртележката си се върти без край.Утре новите назначени , ще се издънят като тези , които махна.Тогава Вие ще сте - ТЕ.
53
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има още полицейски шефове за уволнение,които на изборите бяха в услуга на герб и лично на Бойко и Цветанов.
52
1
 
14
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
До вяраХахахаха, и все по - хубаво ще става, нали?
51
8
 
21
 
! Отговори
Рио преди 10 години
Дай на простия власт и му гледай сеира! Ама въпросът е докога??
50
0
 
7
 
! Отговори
вяра преди 10 години
До Rummy__Да,права си така е и здравеопазването беше прекрсно всичко беше чудесно!!!! ДА АМА НЕ!!!!
49
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!Всички наред трябва да ги изгони, а някои и в затвора да ги вкарат дано. Прогнилиса от корупцията в днешното МВР.