Столичният КАТ глобил 102-ма велосипедисти

Спипани са 27 таксиджии, карали въпреки отнети книжки
26 авг 2013 12:34, Красимир Ангелов
52
Столичният КАТ глобил 102-ма велосипедисти
Снимка: Булфото, архив

До момента имаме 102-ма велосипедисти, санкционирани по различен повод, обяви шефът на столичния КАТ комисар Богдан Милчев пред БНТ.

Той отчете, че в последната година сериозно нараства броят на велосипедистите, като заедно с това се увеличават и произшествията с тяхно участие. Най-честото нарушение, което се установява при проверките на контролните органи, е неправилното движение по пътното платно.

Комисар Милчев посочи, че проверки и беседи с велосипедисти се извършват от началото на пролетта, когато е започнало по-интензивното движение с велосипеди.

"Когато велосипедистите са на пътното платно, за тях важат всички правила, които са залегнали в Закона за движение по пътищата. Велосипедите им трябва да бъдат технически изправни", заяви началникът на столичния КАТ.

Той призова велосипедистите да бъдат внимателни и на първо място да пазят себе си и да не разчитат на това, че няма да им се случат неприятности.

Богдан Милчев коментира и проверките по такситата в столицата. На контрол са подложени 4 000 шофьори на таксиметрови коли, като до момента 855 глобени водачи не са си заплатили глобите.

Установени са 27 таксиджии с отнети книжки, които продължават да шофират въпреки липсата на свидетелство за управление. След извършените проверки предстои да бъдат отнети шофьорските книжки на още шестима водачи на таксиметрови автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък от гледната точка на пешеходец искам да кажа колко дразнещи са някои велосипедисти. Вече трябва и когато се движиш по тротоара да си нащрек, защото някой *** може да реши да те връхлети с 20-30 км час ! Даже и на бой са ми скачали като им направя забележка ...
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А *** с каруците кога.Или и тва като всичко се води при тях културни особености на етноса.
2
14
 
41
 
! Отговори
antracit преди 10 години
Добре бе ...оправихте всичко и сега колоездачите погнахте. Милиционерска му работа.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимчо преди 10 години
Като ни си плащат глобите тия таксиджии , следващия път като ги хванат отнемане на правото да бъде таксиметров шофьор , а за тия без книжките и алкохола минимум 3-ри години затвор без право процес, право на обжалване и предсрочно освобождаване. Няма да се научат иначи тия *** и селски тарикати които си мислят, че законите за тях не важат.