Столичният КАТ глобил 102-ма велосипедисти

Спипани са 27 таксиджии, карали въпреки отнети книжки
26 авг 2013 12:34, Красимир Ангелов
52
Столичният КАТ глобил 102-ма велосипедисти
Снимка: Булфото, архив

До момента имаме 102-ма велосипедисти, санкционирани по различен повод, обяви шефът на столичния КАТ комисар Богдан Милчев пред БНТ.

Той отчете, че в последната година сериозно нараства броят на велосипедистите, като заедно с това се увеличават и произшествията с тяхно участие. Най-честото нарушение, което се установява при проверките на контролните органи, е неправилното движение по пътното платно.

Комисар Милчев посочи, че проверки и беседи с велосипедисти се извършват от началото на пролетта, когато е започнало по-интензивното движение с велосипеди.

"Когато велосипедистите са на пътното платно, за тях важат всички правила, които са залегнали в Закона за движение по пътищата. Велосипедите им трябва да бъдат технически изправни", заяви началникът на столичния КАТ.

Той призова велосипедистите да бъдат внимателни и на първо място да пазят себе си и да не разчитат на това, че няма да им се случат неприятности.

Богдан Милчев коментира и проверките по такситата в столицата. На контрол са подложени 4 000 шофьори на таксиметрови коли, като до момента 855 глобени водачи не са си заплатили глобите.

Установени са 27 таксиджии с отнети книжки, които продължават да шофират въпреки липсата на свидетелство за управление. След извършените проверки предстои да бъдат отнети шофьорските книжки на още шестима водачи на таксиметрови автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КратунА ти ги газиш по тротоарите.
23
1
 
22
 
! Отговори
Аз преди 10 години
А с моторджиите какво правим?Омръзна ми да чувам призиви от рода: "пазете мотористите", а те да се държат на пътя все едно ЗЗДП не важи за тях. Скоро видях един, на когото регистрационния номер е на панти и се прилепва до калника за да не се вижда. Сигурно защото кара по правилник.
22
0
 
11
 
! Отговори
КАТСаСмешници! преди 10 години
До #19Прав си, ама не баш.. Вярно е, че на много места разделиха тротоарите наполовина - едната част за пешеходци, другата за велосипедисти. Но не можеш да отречеш, че 5 пешеходеца да има - всичките ще са на велоалеята. И после следва едно хленчене, едно хленчене...
21
1
 
1
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
До Джедай МастърАдвоката се обади
20
9
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Ханко Брат! "Велосипедите им трябва да бъдат технически изправни" - какво е искал да каже ***? Впрочем всички тези 102 глоби ще бъдат отменени от съда, ако ги обжалват.
19
7
 
12
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
До КратунС ТЕЗИ КОЛЕЛЕТА КАРАТЕ КЪДЕ ВИ ПАДНЕ, САМО ТОЯГА ЩЕ ВИ ОПРАВИ
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук подобията на велоалеи са използват за разхождане на пенсионери и майки с колички, и изхождане на кучета. Затова си карам по тротоара likе a a boss (ката гледам да не преча, разбира се )
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
#18 КратунСамо дето велоалеите в Германия са истински велоалеи - достатъчно широки, а на тротоара има достатъчно място и за пешеходците. Не като при нас - общината раздели съществуващия торотоар (там, където не е зает от паркирали коли) на две половини с една линия от блажна боя и айде, оправяйте се. Искахте велоалеи, направихме ви. И после защо пешеохдците и велосипедистите влизат в спорове.. Ами щото беше направено по най-тъпия начин. Поредното "чудо на чудесата" на др. Фандъкова.
16
6
 
27
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
В Германия, ако те блъсне велосипедист докато вървиш по велоалея, му плащаш лечението и ремонта на колелото. А тук ходят едни по веоалеята и ми се зъбят, когато им кажа, че това е велоалея...
15
1
 
15
 
! Отговори
А.С. преди 10 години
До :)))След това да се позамислят ,как да глобявят и пешеходците ! Например ....за износени обувки !
14
1
 
5
 
! Отговори
:))))) преди 10 години
До дебел депутат........и книжки,и каски ,.........а може би и колани ! Има още мноооого да се мисли по въпросът!
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"До момента"...:))))))))))) До кой момент? - Последните 2 часа? последните 3 дена? или от началото на годината до сега? кога е момента?Забелязва се едно окултуряване на автомобилисти и мотористи (заради глобите и контрола), но при велосипедистите нещата изобщо не стоят така. Извинявайте, но цели 102 велосипедисти това е смешно малко, ами то почти няма един редовен.. да не говорим как карат все едно имат 7 живота!
12
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Е та само толкова ли таксиджий са хванали без книжки,аз мисля ,че има още много.Следващата акция трябва да е от чистотата за да окъпе копърките с маркучите защото в колите нямат противогаз.
11
6
 
13
 
! Отговори
до 7ми преди 10 години
Не, не по велоалея ! По тротоара ! Първо тези велоалеи намалиха ширината на някои тротоари наполовина, и ако недай си боже стъпиш не където трябва ще отнесеш много попръжни ... Но когато велоалея няма, някои велосипедисти решават че целият тротоар е техен (в моя случай това бяха 50тте сантиметра между сградата и паркираните коли) и пешеходецът трябва да отстъпи или да бъде сгазен ...
10
7
 
25
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Първо направете навсякъде велоалеи без прекъсване. След това контролирайте да не се движат по елементи, за които велоалеите не са предназначени и чак говорете за глоби. Доста е лицемерно да призовавате да се увеличава движението нас велосипедисти а да няма изградени условия за това.
9
13
 
10
 
! Отговори
дебел депутат преди 10 години
Трябва да се въведат и венетки и гражданска отговорност но велосопедистите,така хазната ще се напълни с пари.
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази новина е супер, но искам да прочета и нещо от сорта на "КАТ глоби еди колко си Катаджий"
7
2
 
11
 
! Отговори
ЕМИГРАНТА преди 10 години
Давайте на земеделците немъчени пари за да излизат с калните гуми по шосетата рушат и без това малко останали да се създава суматоха за тях глоби няма а се занимавайте с колеездачите ама те нали са бедни с тях ще се справим--- браво хубави закони имаме.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПешеходецАко ходиш върху велоалея - нормално да трябва да си на щрек. Все пак те са предназначени за велосипеди, а и са достатъчно малко все още. И в Германия ходенето по велоалеи не се препоръчва и трябва да се оглеждаш като ги пресичаш
5
0
 
18
 
! Отговори
71163 преди 10 години
Това е резултат от 24 години неуспешни опити да се въдвори ред на пътя. Липсващо възпитание и толерантност на пешеходци,велосипедисти и шофиори, липсващ механизъм за ефективно дисциплиниране на горните групи хора и липсваща инфраструктура(било то и маркировка на пътя).