Фандъкова доволна - гради ли, гради градини

Само през тази година се строят 12 забавачки, отчете тя
Обновена: 12 сеп 2013 11:23 | 12 сеп 2013 11:23,
35
Фандъкова доволна - гради ли, гради градини
Кметът Йорданка Фандъкова. Снимка: Булфото

Толкова детски градини, колкото се построиха в София през последните пет години, не са се строили никога, похвали се пред общинските съветници кметът Йорданка Фандъкова.

"Призовавам за пореден път да се спрат манипулациите за ужаси по темата за детските градини", настоя тя.

Фандъкова пресметна, че само през настоящата година в столицата се строят вече 12 детски градини.

Още по темата
Според нея решението на проблема с местата в детските градини е само в строителството на нови детски градини.

Изказването й бе провокирано от левия общински съветник Калоян Паргов, който заяви, че "ужасът от това да не си запишеш детето в детска градина е много по-голям в сравнение от миналата година".

"На места има около 100 деца, които чакат да бъдат приети. Такова задръстване не е имало досега", коментира Паргов, който се позова на данни от родителски организации, че над 13 хиляди деца ще останат извън столичните забавачки.

Днес Столичният общински съвет прие изменения в правилата за прием в общинските ОДЗ-та и ясли. В тях е записано, че дете, което е прието в градина в две поредни класирания, но не е било записано, губи правото си да кандидатства в четири генерални класирания.

Родителите, работещи в страни от ЕС, пък ще получават по една точка допълнително при кандидатстване. По една точка ще получават и родители, записани за редовна докторантура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
По некадърно управление София не е имала никога, молбата ми е поне да не пипа НДК за да не се превърне тотално центъра в третокласна турска гара!
31
2
 
14
 
! Отговори
еда баба преди 10 години
ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ НЕ ЖЕНЕНИТЕ ПЛАЩАХА " ЕРГЕНСКИ ДАНЪК"`,КОЙТО ХИЧ НЕ ИМ ХАРЕСВАШЕ. СЕГА ТЕЗИ" САМОТНИТЕ" ПРИ ЖИВИ МЪЖЕ ПОЛЗВАТ ТОВА , КОЕТО СЕ ПОЛАГА НА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ЗАКОНЕН БРАК, А ТЕХНИТЕ ДЕЦА НЕ ГИ ИСКАТ НИКЪДЕ ЗАЩОТО ИМАЛИ РОДИТЕЛИ. МОЯТА СНАХА ОТГЛЕДА ДВЕ ДЕЦА БЕЗ ДА ПОЛУЧИ И 1 СТОТИНКА ЗА ДЕТСКИ, ЗАЩОТО ИМАЛА 2-3 ЛВ НАД ОПРЕДЕЛЕНИЯТ ЛИМИТ. КЪДЕ Е ЛОГИКАТА? ВСИЧКО ЗАКОННО СЕ ПРЕНЕБРЕГВА ЗА СМЕТКА НА ТАРИКАТИТЕ, МЪРЗЕЛИТЕ И *** ***, КОИТО ТОЧАТ БЮДЖЕТА
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оххх Данче, оххх! Добро, добро, добро Данче!)
29
1
 
7
 
! Отговори
ТоранагаСама преди 10 години
Що направо не вкарахте текста на "Градил Илия килия"? На хоро го удряте с това заглавие.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
директорките са рушветчийки и от диркеция здравеопазване дори дребните младши специалисти и те...
27
4
 
12
 
! Отговори
пак PR преди 10 години
Такава новина ще пусне ПР-ът на ГЕРБ, много ясно. След като Дарик-Пловдив излъчи интервю с бивша районна кметица, която разясни що за партийни поръчки са й били налагани от кмета Тотев /цветанист/ и как съветници от ГЕРБ е трябвало да се пишат като нуждаещи се от общински жилища, и как е трябвало да се изнасят данни срещу предишния районен кмет, който пък бил бойковист. Как в реденето на партийните листи се взема мнението на членовете и после събралите най-големи симпатии ги няма в листите ;)
26
4
 
18
 
! Отговори
tough преди 10 години
Гради ли гради, а места няма и няма...
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЯ ХУБАВО ГРАДИ АМА АКО УСПЕЕ ДА ПРЕКЪСНЕ ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА ДИРЕКТОРКИТЕ ДА ВЗИМАТ ПОД МАСАТА ПО 1000ЛВ ЗА ДА ЗАПИШАТ ДЕТЕТО ВИ ЩЕ Е МНОГО ДОБРЕ БОЛШИНСТВОТО СА ЗА ПРОКУРОР!
24
10
 
12
 
! Отговори
преди 10 години
Фандъкова прецака заводът за *** и сега 300 милиона лева ще трябва да се върнат в Брюксел, така София ****а други градове с готови проекти но липсващо финансиране в програмния период като водоснабдяване на 400 хил. човека от язовир Въча :!
23
9
 
13
 
! Отговори
aaaa преди 10 години
До Стефко СофийскиКато прибавим и ремонтите на основни булеварди, от които ремонти и помен няма (минете по ул. 202 или Данаил Николаева) .... асфалта от камиони и автобуси е станал на вълни(цунами), кръпки, хлътнали шахти ... пък нека Б.Б. се хвали, че прави пътища и ремонти ...А наистина - завода за *** - какво ли стана с него?!?
22
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
А те все не стигат и не стигат. Та как иначе , като една четвърт от българите станаха.....софиянци?Щото тук , в София телевизия ли се гледа по добре, по театри,концерти и опери ли се ходи повече или пък 85 % от "софиянци" , през миналата година не са прочели нито една книжка.Като няма работа по родните места, като има ниски заплати, ще строиш Фандъкова и още как. И не само градини и учлища и пътища с огромни ТАПИ и нови болници и нови...и все няма да стигат.
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛЛОУУ, ГЕПВАЩИТЕ РАЗБОЙНИЦИ - ХА СТИГА СТРОИХТЕ-КРАДОХТЕ АМИ СИ ВЗЕМЕТЕ ОБРАТНО ПОДАРЕНИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ. ТОЛКОВА СТЕ НАХАЛНИ И МРЪСНИ ПРОПАГАНДИСТИ ЧЕ ДАЖЕ КАТО КРАДЕТЕ ПРАВИТЕ ОТ ТОВА ПРОПАГАНДА КОЛКО СТЕ ДОБРИ УПРАВНИЦИ. ОХ изборите да са по-скоро че да отидете при царчето.Под бариерата. Без изборната технология и печатничката сте за никъдеееееее!Само реформаторския блок!
20
16
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКАТА преди 10 години
Другарката Фандифръцкова да не се крие зад кметското кресло а да си подава ОСТАВКАТА и да запрашва към родното и село там да се скатава в обора .Софиянци не желаят една проскубана селска Герберастка метла да е кмет на София и да краде софиянци безогледно и безпардонно .
19
8
 
23
 
! Отговори
Стефко Софийски преди 10 години
Тази мърда, само едно си знае: метрото и детските градини! Сега като паднат първите дъждове, ще усетим колко е *** и кална цяла София! Къде и е завода за ***, който Б.Б. построи?! Как точно оправи бойкоБорисовата градина?! Колко метра тротоари по центъра поправи?! Колко пъти измиха улиците на града за целия и мандат?! И аз мога да направя кръгово за 17 млн. лева. Както и да чистя града като Титаните за 30-40 млн. на година!
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дясна политика - подаряваш действащите градини - ПРАВИШ ГУША.Няма градини - строиш - пак ПРАВИШ ГУША.И ТАКА 24 ГОДИНИ СОФИЙСКО БЕЗВРЕМИЕ. БАБЧЕ, ДО КАГА ЩЕ СЕ ВОЗИМ В 111 КАТО РИБА В КОНСЕРВА? КАЖИ, БАБИ! ТЕНКЮ БАБИ!
17
13
 
3
 
! Отговори
Прецакан преди 10 години
Какво става с тая сбъркана Държава Бат Бойко рязал ленти Фандъкова прави детски градини. Явно ни трябва Гоце и СИЕ и ще сме добре никой нищо не прави за народа а ТОЙ цъвти ЕВАЛА ...........
16
0
 
24
 
! Отговори
pepe преди 10 години
Детето ми е сред 70 чакащи за 0 броя места!!! При положение, че имаме точки за квартал и пр. Тая сутрин ми сервираха, че 6000 бона са нужни за да влезе дете в ясла. Женения и работещ жител на София няма никакъв шанс пред всички "самотни" (в кавички) майки и всички които се осигуряват на 300лв(печелейки 1000+) и имайки право на различни социални помощи.Няма оправия, тези които работят, женят се, правят деца - трябва да плащат за това останалите да ходят, а техните деца кучета ги яли!!!!
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бюджета на София е колкото бюджета на Брюксел.Ама София не е Брюксел.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пилеене на държавни и общински пари в джоба на частни строителни фирми от София след като в провинцията се закриват градини.
13
21
 
18
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Браво г-жо Фандъкова, не им обръщай внимение на шопите от селата и на *** около София,, от времето на Тато вече повече от 30г. никой не строи детски градини а цялата селения се изсипа в столицата, кой за работа, кой за делавера. Ако ГЕРБ си беше правил оглушки като всички предишни леви и десни, София щеше да се задуши в собствените си л---а.От провинцията съм и не съм гласувал за вас, но и никога не бих живял в столицата и дървен шоп да ми е началник или съсед!