Провокатори срещу окупаторите, опитали да влязат в СУ

Протестът продължава и шесте входа на ВУЗ-а са с вериги
Обновена: 27 окт 2013 10:03 | 27 окт 2013 10:00, Александър Попов
162
Провокатори срещу окупаторите, опитали да влязат в СУ
Всички входове на университета са залостени и от вътре. Снимка: Булфото

Протестът на студентите продължава и днес. И шесте входа на Ректората на Софийския университет са заключени с вериги.

През нощта обаче е имало провокатори. Студенти разказаха пред Нова тв, че агитка се е появила и е започнала да обикаля сградата и да обижда студентите, заключени вътре.

Даже е имало хора, които са се опитали да разбият веригите и да влязат в Ректората.

Според младежите, окупирали сградата, става въпрос за провокатори, които искат да компрометират протеста им.

Както Dnes.bg вече съобщи десетки студенти скочиха срещу продължаващата окупация на Софийския университет, като призоваха блокадата да падне, за да продължат учебните занятия.

Понеделник засега е неучебен ден във всички сгради на ВУЗ-а.

Утре в 14 ч. ще бъде свикан Академически съвет, на който ще бъде решено какви действия да бъдат предприети като изход от окупацията на Ректората.

Снощи много преподаватели от СУ дойдоха, за да подкрепят студентите. В тяхна подкрепа се обяви и #ДАНСwithme 135.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
7
 
! Отговори
Живко преди 10 години
В страните, на които България искаме да прилича, това не се случва. Там всички подкрепят масово справедливите искания. Русия още страда за жертвите на подобна операция, каквато предлагаш. Така операция би била незаконна по нашите закони. Студентите протестират по традиционен за България начин
8
25
 
13
 
! Отговори
Живко преди 10 години
Жалко е, че никой не говори за исканията на протестиращите студенти. Защото те са основателни и смислени. Колко били, какви били. Идете ги вижте - млади хора, които се опитват да намерят бъдеще в страната си. Никой не се възмути, че медиците ги учат, че трябва да напуснат страната. После нямали сме качествено здравеопазване. Да, щом единственият начин да живееш в нормална страна е да напуснеш България, няма да останат нито лекари, нито работещи, нито плащащи пенсии
7
5
 
13
 
! Отговори
boza преди 10 години
Predlagam da se suberem , taka poveche narod , da se narechem " Terminatori " i tezi vutre da gi " terminirame " . Bozhe , vuv drugi strani srestu takiva izprastat tezhko vuoruzheni specchasti i vuobste ne se pregovarja s takiva -- tezi vutre gi objavjavat za teroristi i gi atakuvat .
6
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политическата агитация на територията на учебните заведения е забранена от закона именно за да се защити правото на личността. А именно правото на мнение и избор. Кой е оторизирал тези 50 "окупатора" да изразяват мнението на всички, кой им е делегирал права да изразяват мнението на целия народ. С какво право те се изживяват като моя и на всички останали съвест. Ако искат да протестират има къде. И какво точно се опитват да постигнат с измисления си "протест"? Какви са точно идеите им?????
5
15
 
41
 
! Отговори
гост преди 10 години
Да помогнем на студентите окупатори ДА ГИ СМЕЛИМ от бой така ще ги спасим от последваща депресия и опити за самоубийства защото БОКО ще ги употреби и ще ги захвърли.
4
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по-долно от комунист няма! Оставка!!
3
11
 
30
 
! Отговори
! преди 10 години
да окупират, ако искат да учат, дреме ми на сайдера, въобще не ги отразявайте тези пиклоьвци и пикли.
2
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За едни медии провокатори, за други - студенти, на които им е писнало от беззаконие и политически инжинеринг на техен гръб!
1
34
 
15
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
Червените провокатори!