Бездомни кучета под бройка. Първенец е "Кремиковци"

Най-малко четириноги на улицата има в квартал "Оборище" – 20
Обновена: 5 ное 2013 20:19 | 5 ное 2013 18:54,
20
Бездомни кучета под бройка. Първенец е "Кремиковци"
Глутницата бездомни кучета преследват ромска каруца. Снимка: архив, Булфото

Безстопанствените кучета на територията на Столична община към момента са 6635, обяви Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" при представянето на доклада за преброяване на безстопанствените кучета в Столична община.

"За преброяването използваме данни на Столична община за пътните мрежи. То беше проведено във времето между 18 септември и 24 октомври 2013 г. и обхваща 2211 километра от общата мрежа на Столична община", уточни той.

По думите му кучетата, участващи в преброяването, са тези, които са на улицата и са без надзор.

"Такива, които ние предполагаме, че са бездомни, но не сме ги видели като такива, не сме ги отчели като бездомни", поясни Гечев.

Според доклада на "Четири лапи" най-много бездомни кучето има в кварталите "Кремиковци" – 703 ,"Красна поляна"- 567, "Панчарево" – 532 и "Люлин"- 531.

Най-малко четириноги на улицата има в районите в центъра, а именно кв. "Оборище" – 20, "Изгрев"- 28, "Средец" - 48, "Красно село" – 69 и "Възраждане"- 87.

"Има една голяма група от животни, които не можем да определим дали са кастрирани или не, защото маркировката им не е достатъчно видима. От видимата маркировка резултатите от преброяването са 2530 животни, които са кастрирани", пресметна той.

Явор Гечев призова за ежемесечно преброяване на безстопанствените кучета, което вече било заложено в програмата на Столична община за догодина.

Зам.-кметът Мария Бояджийска пък призна, че мерките за борба с бездомните кучета в общините са неадекватни. По думите й общините нямат средства да си позволят сами да се борят с кастрацията и бездомните животни.

"Ще продължим с кастрацията на дворните животни в крайградските зони", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
. преди 10 години
първо да се избият всички ***, с кучетата лесно ще се оправим
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
youtube/watch?v=k9bKt-V924U
14
2
 
6
 
! Отговори
ludiq MAX преди 10 години
Edisntvenoto reshenie e da se izbivat periodichno pesovete i shte namaleqt.Po-dobre te ot kolkoto,izqdeni bezzashtitni deca!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Malee, taka zapomnih Sofia... s kuchetata, pozdravi ot daleche!
12
9
 
2
 
! Отговори
радост преди 10 години
Защо да избиваме кучетата, за да изтрием от лицето на София, това долно нещо, което сами направихме за толкова години? Има хора, които вземат куче, порадват му се ден-два, после го изхвърлят навън, или не могат да го гледат - и пак на улицата, или няма кой да го разхожда, че ги мързи - и пак навън! И накрая - давайте да ги изтрепем, за да се отървем от тях. Примитивно, и пошло и безотговорно. Отказваме да понесем последиците от собственото си тъпо поведение към кучетата. И не само към тях!
11
3
 
5
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
За арабски двукраки кучета ли става въпрос или обикновени ***?
10
8
 
5
 
! Отговори
King преди 10 години
До АнонименНе може да избиваш нищо защото тази Земя не е създадена само за смрадливия човек, които освен да разработва ракети, да излива *** във реките , океани и морета и да замърсява въздуха друго не може да прави. Както ние сме жители на планетата така са и тези животни въпросът е че трябва да са във нещо като резервати както са във цивилизованите страни а не да движат на глутници свободно.
9
2
 
8
 
! Отговори
11111111111 преди 10 години
Тичат по тия смрадове във каруцата. Един *** веднъж си спомням го спряха във центъра на София със каруца бе представяте ли си що за западнала държавица сме. Ние сме се върнали във времето на файтоните все едно бе. Пфф държавите се развиват ние пропадаме
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кризата с кучетата ни я докараха именно банкянската тиква и учителката - вече четвърти техен мандат положеноето не се подобрява, а те точат милиони през Екобездействие.
7
3
 
2
 
! Отговори
r преди 10 години
до 2, в този случаи албански реотани не важи, бил съм в албанския град агиос саранда и ми направи впечатление че не видях кьорав пес по улиците, питах един познат и тои ми каза че директно ги стрелят ,нема това и онова
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОД БРОЙ МУШМУЛИ, ЛЪЖЛИВИ НЕЩАСТНИЦИ ОТ 4 ЛАПИ, 5 х..Я И ЕКОЛАЙНОВЕСИЕ
5
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да е избият всички бездомни ***, това е решението
4
5
 
13
 
! Отговори
baba преди 10 години
Бездомните кучета под бройка,а чуждите имигранти без бройно!Ха ха.
3
4
 
9
 
! Отговори
Йосиф преди 10 години
Както бях казал по аналогичен повод не е важно колко са кучетата а кой брои кучетата!
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами хайде де. Какво чакате. Сетихте се най после. Егати албанските реотани
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако всички правят, като тия на снимката ще е добре!