Камери в бежански центрове, хостели и джамията Баня Баши

В момента в София има над 3000 камери за видеонаблюдение
Обновена: 6 ное 2013 09:40 | 6 ное 2013 09:36,
20
Камери в бежански центрове, хостели и джамията Баня Баши
Снимка: Impact Press Group

Столична община е готова да включи още камери за видеонаблюдение в районите и центровете, където се събират имигранти, обяви пред БНТ шефът на "Обществен ред и сигурност" Красимир Димитров.

Към момента единствено бежанския център в Овча Купел е под видеонаблюдение, до края на ноември такова ще има и във Враждебна.

Във Военна рампа засега камери няма, но пък има патрули на общинска полиция и на СДВР, които обхождат денонощно района.

Видеокамери има поставени около джамията "Баня Баши" и на площад "Бански", където по думите на Димитров има осезаемо присъствие на бежанци.

Камерите и патрулите наблюдавали и хостелите, които били в района, тъй като в тях също имало настанени имигранти.

Красимир Димитров пресметна, че в момента в София има над 3000 камери за видеонаблюдение, които са съсредоточени в училища, детски градини, паркове и на места с голямо струпване на хора.

В оперативния център на общината се води непрекъснато 24-часово видеонаблюдение с четирима дежурни, но бройката предстои да бъде увеличена, обеща той.

По думите му всички заснети съмнителни лица и нарушения веднага биват препращани към МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И като има 3000 камери, защо не хващат джебчиите в тези райони, а чужденците цяло лято пищят от откраднати пари и документи?
14
1
 
6
 
! Отговори
иван преди 10 години
нас питахте ли ни дали искаме тия *** ,тия камери кой ще ги плати ,мръсни червени ***, слажете ум в дървените си глави защото скоро ще бъдите безработни и си ги вземете в леглата да се гушкате с *** защото еден нормален държавен ръководител досега щеше да затвори границата и *** както дойдоха така да заминат
13
0
 
9
 
! Отговори
fury преди 10 години
Пак разходи, заради тях. Цялата ситуация е *** вече.
12
1
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Какви камери бе,путкоеврейски продажници?НИЕ НЕ ГИ ИСКАМЕ тук,не ги дишаме и секунда повече,те камери ще монтират!ВЪН НА ЦЯЛАТА АРАБСКО-НЕГРОИДНА МАНГАЛЯ,ЧЕ ЩЕ ВЗЕМЕМ НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ!Аз не съм страхливец!Аз обичам Родината си и ще направя всичко,за да я видя освободена от подобни изчадия.На 25 съм и ще се боря!Какво да ви правим обаче вас- предателите и платените мишки?Вие не сте българи за мен!Българите ще пребъдем,въпреки еврейско-американско-турско арабските планове!Ще ви го върнем всичко!
11
0
 
9
 
! Отговори
Мирата Бирата преди 10 години
Ani, едно време имаше Гранична полиция с автомати и кучета и пазеха границите. Имаше и заграждения. После едни умни хора махнаха загражденията и закриха Гранични войски, като създадоха Гранична полиция, която гледа с едни камери кой минава. това е.
10
0
 
16
 
! Отговори
Ani преди 10 години
има по лесен начин 1000 човека на границата с по едно куче и няма да имаме нито един преминал в България ,и ще видя как ще премине на наша територия сега има сигурно 4000 но те служат да ги транспортират из страната ,а не да пазят да не влизат .ПРОСТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГИ СПРЕ ИНАЧЕ ВАРИАНТА Е В ПЪТИ ПО ЕВТИН И УДАЧЕН .
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как още не сме се сетили да сложим само по едни камери на затворите, ами плащаме за надзиратели, охрана, огради и още куп ненужни разходи?!?!??? Ще уговаря с добро хищника да стане вегетарианец, докато ни взима мярката....
8
0
 
18
 
! Отговори
bolka преди 10 години
"Столична община е готова да включи още камери за видеонаблюдение в районите и центровете, където се събират имигранти"Ахаааа, ще монтират видеокамери на такива места заради самите имигрнати - за да пазят имигрантите, а не да пазят българите.Или охраняваме очакваните 200 000.А разселването им из цялата страна кой и как ще наблюдава? Защото само след 6 месеца ще трябва да живеят някъде, а даването на статут означава преживяване извън лагерите.Ама нейсе, никой не мисли за последствията.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво като ги контролират с камери,нима знаят какво се върти в главите им?Нали и в Норвегия,Великобритания и Испания ги приемаха и им помагаха,а за благодарност получиха атентати и нарастваща престъпност,а едноверците им бързаха да се разграничат и осъдят престъпленията.Да се поучим от лошия пример на западните демокрации.
6
0
 
18
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
За чий тогава има видео наблюдение и хора които вземат заплати за да го осъществяват ??????????????????
5
0
 
38
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
И аз имам камера в нас и като ме обраха в полицията ми казаха , че това не е доказателствено средство. За чий *** са тогава тия камери. Друг парадокс - камерите на КАТ са доказателствено средство , а охранителните НЕ ????????/ За
4
1
 
42
 
! Отговори
Мирата Бирата преди 10 години
По 1100 лв на месец даваме за един бежанец. Онзи ден показах на майка ми 100 лв на цяло. Тя жената ме попита какво е това. Досега толкова пари на цяло не беше виждала. Мамка ви *** и политици, които докарахте родителите ми до това положение! Децата ви от глад да умират един ден, както докарахте нас до просешка тояга!!!
3
0
 
24
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Малко са ! Трябва да са поне 100 000 х и да ги гледат 500 дежурни за да е описана цялата простотия в този неуспешен опит за държава
2
0
 
35
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
И на границата има камери и каква полза от тях ?
1
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма проблеми и тия камери ще платим както и останалите милиони. А пък нищо, че майка ми като види накуп 200 лв и се радва като дете, защото и осигурява още един месец полугладно съществуване...