Патрулите излязоха от нелегалност из София

На хората ще им бъде по-спокойно, твърди националистът Боян Расате
Обновена: 19 ное 2013 10:14 | 19 ное 2013 09:16,
132
Патрулите излязоха от нелегалност из София
Граждански патрул по "Пиротска". Снимка: Facebook

Граждански патрули на националистически организации вече обикалят София.

Патрулиращите доброволци на Боян Расате и граждански форум "Обединение" казват, че следят за нередности в проблематичните според тях места в столицата.

В понеделник вечерта гражданският патрул не предотврати престъпление, нито пък сигнализира полицията за такова. Изпълни обаче една от целите, които признава, че са в дневния му ред - показа, че го има.

Още по темата
"Нашата идея е да осигурим спокойно движение на хората, които работят в централната градска част. Престъпността се е увеличила. Полицията трудно се справя. Тя е разкъсана между протестиращи, контрапротестиращи, окупатори, нелегални имигранти, които по нашия закон са престъпници", твърди пред bTV Мирослав Паскалев от Национален форум "Обединение".

Екологът Петко Цветков обясни, че гражданските патрули не са част от полицията.

"Това е пресиране, оказване на натиск върху хората. Аз съм против фашизма и националистическите идеи по този начин, но се чувствам патриот", обясни обаче той.

"На хората ще им бъде по-спокойно", твърди на свой ред лидерът на националистическата формация "Национално единство" Боян Расате.

Той твърди, че хората, които участват в гражданските патрули, са "проверени, инструктирани и няма да има провокации".

Само преди ден столичният кмет Йорданка Фандъкова скочи срещу сформирането на гражданските патрули, като припомня, че съгласно българското законодателство органите на МВР и правораздавателните институции упражняват правото да опазват обществения ред и да гарантират собствеността, здравето и живота на гражданите.

"Формирането на частни отряди, които да изземат техните функции и да упражняват закона от свое име, е не само незаконно, но е и сериозна опасност за реда и сигурността в държавата. Посяването на омраза ражда насилие. Затова цялото общество и институциите трябва да се противопоставим на агресията", настоя кметицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
40
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Аз съм "за" подобни инициативи. Именно тези хора може да се окажат на правилното място, в правилният момент. А по-добре с тях, от колкото без тях и без полиция, която очевидно е заета да охранява 240 ***.
82
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 82dali e kir ili lat vajnoto e da go razberej 4ove4e ama nesi takav................
81
3
 
23
 
! Отговори
до 82 преди 10 години
Бог да пази България от такива като теб, които пишат на маймуница за да не личи неграмотността им при ползване на кирилица, ако изобщо е възможно.
80
34
 
9
 
! Отговори
в тъмното преди 10 години
Патрулите са най-обикновени ****ерюги, който си търсят съмишленици в тъмното.
79
24
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
skinarski otridi yzakoneni boje pazi balgaria ot takiva
78
4
 
44
 
! Отговори
да на патрулите преди 10 години
Щом няма държава,ще има патрули.Аз съм ЗА!В щатите затова има ред-започнали са с публичен линч.
77
33
 
9
 
! Отговори
ще горят книги преди 10 години
Т.н. националисти започнаха с патрулиране. По-нататък, по стара традиция, те ще продължат с факелни шествия, ще облекат кафяви униформи с пречупени кръстове, ще подгонят евреите и ще горят книги на клади.
76
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива патрули има само в България и Русия, считайте за какво става въпрос. Ние сме държава от третия Свят.
75
18
 
4
 
! Отговори
една цел преди 10 години
Патрулите и КПП-тата на студентите имат една цел - да рекетират гражданите да им плащат за "свободно" преминаване!
74
0
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
Както беше казал един в началото на миналия век:ВСЕКИМУ-СВОЕТО!!
73
26
 
6
 
! Отговори
razgradski pop преди 10 години
бежанците не струват нищо на държавата..парите идват от UN и EU...БГ е отговорна само за организирането на престоя..
72
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бежанците не получават директно 1100 лв на месец, а толкова струва всеки един от тях на държавата месечно. Това са всички разходи, свързани с един човек(това включва и медицинско обслужване, заплати на хората, които се занимават с тях и т.н.) т.е. не това е сумата, която те получават.
71
15
 
23
 
! Отговори
razgradski pop преди 10 години
тази ситуация ми напомня за Германия през 1932...
70
7
 
19
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До 68: Ама пусни си бюлетинката за БСП и се надявай да спечелиш за вила...леле колко прости хора има
69
4
 
50
 
! Отговори
поддръжник преди 10 години
Хубаво е това, което прави Расате. Подкрепям с две ръце. Но това трябва да се прави и по селата с *** напаст. Законово, въоръжени, имащи право да задържат и осъждането да става на място, както е било при Стамболов. Справил се е с разбойниците за година въвеждайки 1 страничка закон.
68
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отново най примитивната част от бкп ще прави доброволни отряд. Реставрацията върви в пълен ход. Следващото е излизане от ЕС, както го искат националистите и включването в източно-азиатския олигархично-корупционен блок където са корените на управляващите. Както всички *** обаче не се сещат, че тепърва предстоят гигантски политико икономически сътресения точно там и пълна държавна разруха.
67
31
 
14
 
! Отговори
Борис преди 10 години
Какви са тия палячовци с пубертетски пупки тръгнали да ми раздват правосъдие. Тези бръснати момченца когато са сами са пълни шушумиги, невероятно жалки....но съберат ли се в група стават толкова "смели" че са способни да наритат беззащитен човек и се чувстват велики. Жалко е че има толкова прости хора, но и те си намират майстора...а и все пак има време да им дойде акъла...към 25-30г...малко късно, но по-добре отколкото никога! Но винаги ще си останат ***!
66
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам защо някакво *** трябва да трупа рейтинг, когато доброволни отряди съществуват по много места в света. Те не са откритие на кризисната ситуация. Бедата е, че родната полиция не ни пази, особено по селата.
65
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 65Ако мизерията за теб е качествена, вкусна, евтина и проверена храна е било мизерия... В тая мизерия България беше на първо място в света по притежание на собствени жилища. А свободните пару се влагаха във вили. Дай боже пак такава мизерия да ни споходи!
64
9
 
9
 
! Отговори
Някой си там. преди 10 години
До РАД:ДДДДД Ето виждали ги какви са! Давам пример и аз: Има тук едно училище, и в него един от деветите класове е пълен с такива. В друг девети клас има един турчин. Те решили да се съберат, отваряли му се, той казал на чичо си, онзи идва и ги почва с една бухалка и сега не смеят да го погледнат. За това родители шамарете децата понякога, за да не се величаят много и да не бъдат пребивани по улиците. По-добре да му удариш 2 шамара вкъщи, отколкото да го бие някой непознат с бухалка.