Кметицата vs. гражданските патрули: Не на агресията!

Посяването на омраза ражда насилие, настоя Йорданка Фандъкова
Обновена: 18 ное 2013 14:39 | 18 ное 2013 14:36,
102
Кметицата vs. гражданските патрули: Не на агресията!
Граждански патрул по "Пиротска". Снимка: Facebook

Общината не е съгласувала сформирането на граждански патрули, които да охраняват центъра на София от нелегалните имигранти, обяви кметът Йорданка Фандъкова.

Думите на кметицата идват след твърденията на националистически организации, които обявиха, че формират граждански патрули, за което са уведомили Столична община.

Преди дни лидерът на Съюза на българите "Национално Единство" Боян Расате обяви, че идеята им е да се наблюдават ключови места, където биха могли да възникнат проблеми.

Още по темата
По думите му патрулите ще имат само наблюдателски функции и няма да действат на расистка основа.

"В Столична община не са постъпвали уведомления за сформирането на граждански патрули. В случай, че постъпят такива, те няма да бъдат съгласувани, защото са в разрез с българското законодателство и демократичния правов ред", категорична е кметицата.

Фандъкова припомня, че съгласно българското законодателство органите на МВР и правораздавателните институции упражняват правото да опазват обществения ред и да гарантират собствеността, здравето и живота на гражданите.

"Формирането на частни отряди, които да изземат техните функции и да упражняват закона от свое име, е не само незаконно, но е и сериозна опасност за реда и сигурността в държавата", твърди тя.

"Ситуацията в София и другите населени места, в които се настаняват бежанци и има приток на имигранти, е предизвикателство както за държавата и службите за сигурност, така и за местните власти. В тази ситуацията опитите на отделни лица и организации да трупат рейтинг, като подклаждат нетърпимост и омраза и си играят със страховете на хората, са недопустим и не трябва да бъдат толерирани. Те представляват реална опасност за сигурността на гражданите и правовия ред. Посяването на омраза, ражда насилие. Затова цялото общество и институциите трябва да се противопоставим на агресията", призова кметът.

Тя припомни, че до момента Столична община е изградила допълнително осветление и видеонаблюдение в районите около бежанските центрове – "Овча Купел", "Враждебна" и "Военна рампа".

Допълнително се монтират камери за видеонаблюдение и осветление в централна градска част – около площад "Бански", минералните извори, улица "Пиротска" и преките й. Изграждането им трябва да приключи в рамките на две седмици.

"Поисках и вече е осигурено допълнителни полицейски патрули в районите с бежански центрове и в централна градска част, където има струпване на бежанци и имигранти", завърши столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
7
 
! Отговори
Башар Асад преди 10 години
Фандъкова много бързо забрави умъртвените от бездомни кучета хора в поверения и град и даже започна да определя кое е редно и кое не.С едни пумияри не можа да се оправи, сега защо да я слушам по още по-важни проблеми?
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народе ,многобързо забрави атентата в Бургас.
76
1
 
7
 
! Отговори
Пловдив 1912 преди 10 години
Омразата е насаждате вие "политиците"(всъщност евтини еничари),толерирайки всякаква престъпна *** за сметка на българският народ!!!!!Който за благодарност че ги хрантути ,бива смазван по-най брутален начин!!!!!!!
75
3
 
6
 
! Отговори
valenty преди 10 години
Появата на тези патрули ме радва, защото това са хора отговорни и са пълноценни, истински граждани. Който не ги одобрява, има гузна съвест. Какво опасно има в това, да има такива патрули. А както беше написал някой, Фандъкова не си върши работата.
74
3
 
4
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До вниманиеБСП И ДПС,пълни България ,защото,Боко за 4 години не можа да оправи границите ни/затова и имахме критика и не ни допуснаха в Шенген/,а от друга странаКристалина Георгиева поощрява нелегалния и емигрантски внос на хора.
73
5
 
5
 
! Отговори
внимание! преди 10 години
Правителството на БСПДПС (турци и руснаци) съзнателно пълни България и София с икономически бежанци и ислямисти .То служи на чужди интереси искащи унищожението на България . ЗАЩО ГРАНИЦАТА НЕ СЕ ПАЗИ ! Събуди се българино ! Отечеството е в опасност!
72
1
 
14
 
! Отговори
помнещ преди 10 години
Ако може да попитам - как така само преди 30 години ,по времето на Бай Тошо имаше ДОТ /доброволни отряди по територия / , а сега не може !?!?!? В тези отряди членуваха хора от даден квартал , предимно мъже , които обикаляха територията по трима и следяха за спазване на реда . И това безплатно ,с организиран график и знанието на милицията кой и къде ще патрулира . И тогава уважаеми ми псевдо демократи имаше ред , нямаше кражби ,децата спяха спокойно и и домовете ни не бяха затвори !!!!
71
1
 
8
 
! Отговори
РТР преди 10 години
нашата милиция ВИ пази а тези момчета ще пазят нас щото станахме донори
70
3
 
6
 
! Отговори
rabat преди 10 години
Тази Фандъкова като че ли е кривогледа,иначе няма как човек да гледа само в една посока.Защо тази госпожа не се интересува, че "умните"*** от три месеца нарушават законите на тази държава и деиствията им са в разрез с Българското законодателство!Защо Софиянци я търпят и не и потърсят отговорност-по конституция?
69
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
фандак, ти какво пося, гербаджийска ***. каквото си посяла , това и ще пожънеш
68
1
 
6
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До Наистина стеСлед 2030-та, младежи с индо-евреопейски произход ще стоят на ключовете на реакторите. те ще бъдат отговорни.;-))))))
67
2
 
16
 
! Отговори
Наистина сте преди 10 години
уникално ограничени. Инициативата е супер, браво на момчетата, те са по-съвестни от вас. Никой няма работа по нощите навън, особено жените. Много ли е приятно да висиш на пост, и то без нищо в замяна, така тези хора имат смисъл в живота си и съзнанието, че пазят България. 2050 няма да има етнически българи, ако така я карате , г.упаци!!!после реви, че някой умрял.
66
3
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До Mrazqpredateliteфашистко, нали? ... ;-0000
65
1
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До MrazqpredateliteНие, Европейците. Ще ще ги следим, ще ги следим. Добре дошли У нас...;-)))
64
1
 
11
 
! Отговори
Mrazqpredatelite преди 10 години
То така или иначе си е анархия, a сега тези бежанци могат да разбъркаш още повече затрудненото положение на България!Който иска да ги прибере като реве толкова за тях!
63
2
 
17
 
! Отговори
до 69 преди 10 години
а да напълниш столицата скриминален контингент от близкия изток, който постоянно извършва престъпления спрямо местното население, какво е?! щом си готов да оправдаеш това, значи работиш за някоя анти-българска организация. и я не злоупотребявай с думи,чието значение не ти е напълно ясно. за разлика от теб, тези, от патрулите ги е еня за сънародниците си. и за сведение и в Унгария има такива,за защита от ромовете. Но Орбан е родолюбец. Браво, момчета! Вие сте истински мъже и патриоти! Поклон!
62
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива патрули са нужни във всеки град след като полицията не си върши работата
61
4
 
2
 
! Отговори
wc преди 10 години
sofia vav ujnoto polukalbo li e prostete az sam ot sever
60
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
окупирайте кметството в знак на протест за несправяне с пролема бежанциили някое училище или метростанция каквото ви дойде на уми кажете че вашата съвест не понася свинското отношение към българитемай няма да ви изтраят и няколко часаслугите на банкянския кефир ще ви изметат спешно
59
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на патрулите, ако може и в други градове