10 нови метровлака. Фандъкова дойде, видя ги и се повози

Комфортни са, а и са климатизирани, тръгват от догодина
11 дек 2013 17:00,
23

Снимка: БТА

Десет нови метровлака ще тръгнат в столицата от догодина. Влаковете вече са доставени, купени са по Оперативна програма "Околна среда". 

С доставката им столичният "Метрополитен" вече разполага с 52 влака, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която заедно със зам.-кмета Любомир Христов, директора на "Метрополитен" Стоян Братоев и журналисти се повози от "Обеля" до СУ "Св.Климент Охридски".

Още по темата
Влаковете са кооперирано производство между японската фирма "Хитачи" и руската "Метровагонмаш".

"Мотрисите са енергоспестяващи, климатизирани, изработени от неръждаема стомана, по-комфортни за пътниците са. Всеки влак е със 140 седящи места и 930 правостоящи", отбеляза Стоян Братоев.

По думите му сега минималният интервал на движение на влаковете по двете линии на метрото е около три минути в пиковите часове.

С откриването през 2015 г. на новите линии при летището и Бизнес парка в "Младост" 4 интервалът между влаковете, които ще се движат от Бизнес парка до Сливница, ще се скъси до 2,5 минути.

"Това е вече съизмерим интервал с големите западни метрополитени", коментира щастливият Братоев.

Столичният кмет пък за пореден път посочи, че процесът за подмяна на превозните средства в столичния градски транспорт е приоритет за следващата година.

"Започват да пристигат и новите трамваи, ще продължат да пристигат новите тролеи, очакваме само приключване на процедурата за новите автобуси", отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
2
 
! Отговори
Ранбо Силек преди 10 години
Ето как работи учителката по ръски език фъндъкова като представител на руската колониална администрация: 777my/videos/0/1/67/3326/
21
1
 
6
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
когато искат да руснациет могат да строят много технически грамотно. Друг е въпросът дали ще поискат. За една серийан лада в никакъв случай няма да се натегната толкова колкото за изстрелването на ракета в Космоса.
20
2
 
3
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
постоянно говорим колок е лоша руста техника но истината е че Су-35 и Су -37 в никакъв случай не са по лоши от Миг -16 дори са по -добри в някои отношения. руснаците пратиха човека и в космоса, Ак-74 е предпочитано оръжие в целия свят и до днес и се съпосдтавимо с Ми-16, дори е по-добро. Ама не правели хубави коли. те нямат нужда от това. Пътищата им са такива че имат нужда от Лада, а не от Ферари. Я подкарайте едон ферари в Сибир да видите каков ще му се случи.
19
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
София е друга България, даже не е България ,а Софиландия. Пирамидата от закони и мафия е така построена, че потенциала на Държавата да отива в столицата. Не на централизацията!
18
1
 
1
 
! Отговори
dan преди 10 години
Бойчев Бойчев какво да я правим тази кметица Я вижте дали пък някой вагн да не е пометен като хората Не може така
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога БСП няма да има кмет на София...Където са младите и образовани българи ,там властта никога не е червена.....Защото хората знаят кой са изедниците на БЪлгария........и знаят защо викат под прозорците на МС ,червени ***
16
2
 
15
 
! Отговори
Скопянец преди 10 години
Идвам често в София и мога да ви кажа че наистина сега София е похубава, помодерна, позитивно се развива, особено хубава е новата Витошка, а метрото е чудесно. Продължете само така. Ние в Скопие може да си мечтаеме за това което вие сега правите. София има голем потенциал за развитие, има прекрасна позиция, близу до планина на която зимно време може да се ския. Нормално не треба да се забрават и другите градове.
15
3
 
10
 
! Отговори
1892 преди 10 години
До АнонименМайна, изберете си и вие кадърен кмет, защо противопоставяш провинция на София. Според теб при вас ли е правилното или при нас, ако е при нас направете нещо, м/у другото градът (Пловдив ) ви е страхотен
14
5
 
1
 
! Отговори
titi преди 10 години
da sa i 4estiti , az sam savsem li4no s BOKO ,
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И КАКВО ОТ ТОВА?!
12
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 10 години
a vlak Plovdiv -Smolqn nqmali da ima
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яд ме хваща, че съм от Пловдив. Тук освен с колата, няма с какво да се придвижваш. За съжаление, пак, София : България 3:0 :D
10
8
 
2
 
! Отговори
Който има уши преди 10 години
всички съгрешиха и не стигат Божията слава Рим 3:23Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ. Рим 6:24Който вярва в Сина има вечен живот; а който не слуша Сина няма да види живот, но Божият гняв остава върху него. Йоан 3:36Истина, истина ви казвам, Който вярва в Мене има вечен живот.Йоан 6:47Защото какво би дал човек в замяна на душата си? Марк 8:37Защото по благодат сте спасени чрез вяра; и това не е от нас; Божий дар е:Ефесяни 2:8
9
0
 
6
 
! Отговори
Ува преди 10 години
С такова "стратегическо" мислене след 10-15 г. всички българи ще са софиянци.В останалата част ще живеят познайте кои...
8
11
 
33
 
! Отговори
Никалас преди 10 години
Браво !Най добрият кмет на София :)
7
2
 
0
 
! Отговори
do преди 10 години
Kmeta neshto sadnal mi se vijda neshto
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Данчето младее, супер. кефи ме.
5
2
 
32
 
! Отговори
До Калоян преди 10 години
По-добре 2 лева, ама да се возиш като нормален човек и да се спазват разписанията, отколкото да се изпотъпкваш с някви *** хора и да сте по 150 души в автобус без климатик....
4
2
 
19
 
! Отговори
пич преди 10 години
А тези които се возим по втора линия, да н есме втора категория хора, че да чакаме влаковете по 8-9 мин и после да се тъпчем в тях? 2/3 от получените мотриси пуснете по втора линия!
3
3
 
27
 
! Отговори
Истината преди 10 години
7 минути е най-краткият интервал между два влака по втората линия. И поради тази причина влаковете са ФРАШКАНИ в пиковите часове.