Уволниха двама шефове на отделения в "Пирогов"

Проф. Кънчев и д-р Борисов си тръгват след конфликт с подчинени
8
Уволниха двама шефове на отделения в "Пирогов"
Снимка: "Пирогов"

Шефовете на две отделения в "Пирогов" ще бъдат уволнени, реши Медицинският съвет на болницата.

Това са ръководителят на комплекса по урология и на Клиниката по урология в "Пирогов" проф. д-р Славчо Кънчев и д-р Цветан Борисов - ръководител на Отделението по анестезиология към клиниката, които вчера бяха временно отстранени от работа, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".

До това се стигна, след като 20 души - лекари и медицински сестри от 1-ва и 2-ра клиника, както и специалистите от единственото в България детското отделение по урология, обявиха, че напускат.

Още по темата
Причината за това по думите им е системен тормоз на работното място.

Медиците обявиха, че в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо и дори прибягвал до физическа саморазправа. От това напрежение страдали и пациентите.

Медицинският съвет днес е гласувал единодушно да бъдат прекратени трудовите правоотношения на д-р Цветан Борисов, като ръководството на болницата назначи временно изпълняващ длъжността ръководител на Отделението по анестезиология и операционен блок към Клиниката по урология.

Освобождаването на проф. д-р Славчо Кънчев от заеманата длъжност координатор на Специализиран урологичен комплекс е решено с един глас „въздържал се“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
е като станат всичик болници частни - едон раждане 4000 лева. Едно операция - 3000 лева. лекрастваат които си купуваш ти си плащаш, няма НЗОК (частна болница не рабоит с НЗОК) - плащащ още 1000-1500 лева за лекраства за само две-три седмици.Искаш да си сам - плаща още. Иначе обслужването е супер, ама за тези пари аз ще си направя собтвена болница. А каков став с този който няма пари? - да мре!
7
0
 
1
 
! Отговори
Bravo преди 10 години
Na doc. Stoyan Milanov! Pozdravlenia I vse taka s tvurda raka.
6
1
 
7
 
! Отговори
Пациент преди 10 години
преди месец ми се наложи да ходя до "Пипогов" - трагично обслужване но пациентите, без внимание и съчувствие, без едно "Добър ден", секретарки, които решават кой какво трябва да направи и от какво има нужда,... Ужасно! Само една възрастна жена на касата/информацията беше любезна и внимателна. Да не говорим за хигиената, която е на същото примитимно ниво, на каквото беше преди 25 години.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
трябва да има са изборни длъжностите,но най-добре всички болници частни
4
5
 
7
 
! Отговори
lekar преди 10 години
Тия двама хубавци членове на коя партия са? Само не казвайте, че са безпартийни!
3
14
 
6
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Още 2 нови работни места! Браво на правителството, изпълнява си програмата :)
2
1
 
41
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Някои природно неинтелигентни хора,като станат шефове и започват да се държат с подчинените си,като робовладетели с робите си.
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази болница е за затваряне!Там всички са забравили, че са лекари и че са давали клетва!Тотално изкривени ...