Две отделения в "Пирогов" без шефове

Отстраниха временно от работа проф. Кънчев и д-р Борисов
Обновена: 10 дек 2013 17:31 | 10 дек 2013 17:27, Веселина Йорданова
3
Две отделения в "Пирогов" без шефове
Снимка: архив, БулФото

Временно отстранени от работа са шефовете на две отделения в "Пирогов".

Това са ръководителят на комплекса по урология и на Клиниката по урология в "Пирогов" проф. д-р Славчо Кънчев и д-р Цветан Борисов - ръководител на Отделението по анестезиология към клиниката.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, уролози от "Пирогов" напуснаха едновременно заради конфликт с началника на анестезиолозите в болницата.

Става дума за 20 души - лекари и медицински сестри от 1-ва и 2-ра клиника, както и специалистите от единственото в България детското отделение по урология.

Медиците обявиха, че в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо и дори прибягвал до физическа саморазправа.

Ръководството на болницата проверява случая. С него е запознат и зам.-министърът на здравеопазването д-р Чавдар Славов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Пирогов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
8
 
! Отговори
абориген преди 10 години
До 2Тя заплатата трябва да се изработи и цитираните от теб американци очевидно го правят. Нека лекарите, работещи както трябва и имат пациенти - да станат милионери. Но нека да не стават милионери доктори, с по пет практики или джи пи та, имащи по 2-3-5 000 пациента и предписващи скъпи лекарства на фармацевтичната компания, с която имат договор. Да печелят професионалистите, търговците - вън от храма, че заради тях думата лекар стана синоним на търгаш. :(
2
1
 
6
 
! Отговори
Америка преди 10 години
До 1: Аз съм за да се направи така, че да има лицензи. Но всеки знае, че медиците са в топ 5 по заплати в Америка т.е и заплатите да бъдат американски.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На бялата мафия трябва да им сложат лицензи за извършване на лекарска дейност както е в Америка. И като хванат в издънка бял мафиот, първо да го глобят и да му спрат лиценза за 1-2 години, повторно провинение 10 години без лиценз и накрая доживот.Ето така ще се реформира медицинската помощ.