Ген. Стоян Тонев става зам.-кмет на София

Ексначалникът на ВМА ще отговаря за здравеопазването
24 яну 2014 13:18,
25
Ген. Стоян Тонев става зам.-кмет на София
Ген. Стоян Тонев Снимка: БТА

Досегашният началник на ВМА генерал Стоян Тонев да стане заместник-кмет на София по здравеопазване, предлага столичният кмет. Това съобщи на пресконференция самата Йорданка Фандъкова.

Предложението трябва да бъде гласувано от Столичния общински съвет /СОС/. 

Досега в Столична община здравеопазването беше обединено заедно със социалните дейности в общ ресор, за който отговаряше Албена Атанасова. По думите на Фандъкова разделянето се налага поради желанието за развитие на общинското здравеопазване и доболничната помощ.

Затова е нужен професионалист, който да движи ресора и заедно с Комисията по здравеопазване в СОС да начертае стратегия за общинското здравеопазване.  

Ген. Тонев от своя страна увери, че ще направи всичко възможно София да стане добър модел на цялостно здравеопазване в България. Той има амбицията да създаде модел за развитие на спешната помощ.

В София са необходими 14 линейки - 8 линейки за децата до една година, една за инфекция, една за психиатрия и шест за възрастни хора. Това не изисква много пари. Проблемът е, че не можем да намерим кадри, поясни ген. Тонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
7
 
! Отговори
Strict преди 10 години
"Ген. Стоян Тонев става зам.-кмет на София"Тия ще ги уреждат на разни службички, докато не напуснат тази грешна земя, наречена България! Както се казва за вярна дружба- добра служба!
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много мениджъри трябва да се учат от него. Тонев е качествен човек, с богата култура и страхотен мениджър. Общината само ще спечели.
22
0
 
13
 
! Отговори
до МЕД. СЕСТРА преди 10 години
от 17- остани си медицински РАБОТНИК ! И никога не сваляй раболепната си маска от лицето ! Знаеш ли какво е ерудирана личност ? От такива " ерудирани личности " с ЧЕРВЕНИ ПАРТИЙНИ КНИЖКИ и титли " професори " сме дотук !!!
21
8
 
4
 
! Отговори
МЕД. СЕСТРА преди 10 години
УВАЖАЕМИ 17. ГЕНЕРАЛА НЕ МИ Е НИТО ШЕФ НИТО НЯКОГА СЪМ РАБОТИЛА С НЕГО, А ИМАМ 44 ГОДИНИ СТАЖ КАТО МЕД. СЕСТРА/ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА РАБОТЯ/. ПОНЕ ЗА СЕГА МОГА ДА ОПРЕДЕЛЯ ТОЗИ ЧОВЕК КАТО ПРЕКАЛЕНО ЕРУДИРАНА ЛИЧНОСТ. НЕ ИЗКЛЮЧВАМ И ОСТАНАЛИТЕ КОИТО РАБОТЯТ С НЕГО , НО СА МИ БИЛИ НАЧАЛНИЦИ В ПРОВИНЦИЯТА/ ПРОФЕСОР НИКОЛА ВЛАДОВ, Д-Р ЕВЕЛИНА ОДИСЕЕВА/ . ВИЕ ТЕЗИ ЛИЧНОСТИ ДОРИ НА СНИМКА НЕ СТЕ ГИ ВИЖДАЛИ/ МОЖЕ ПО ТЕЛЕВИЗИОНЕН КАНАЛ/. ПОРАЗПИТАЙТЕ МАЛКО. С УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ МЕД РАБОТНИЦИ.
20
3
 
7
 
! Отговори
Пеевски преди 10 години
Герб да не останат по-назад в надпреварата по безумни назначения.Това е абсолютно сравнимо с назначението на Пеевски и също налага протест.След 12 години на безумия и дългове на ВМА сега ще оптимизира и общинските ЛЗ
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още един гребр с червена книжка във вътрешния си джоб. Също като Вожда Винету.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберастията здраво окупира управлението на София.
17
0
 
15
 
! Отговори
до МЕД. СЕСТРА преди 10 години
Аз съм от " безумците " според теб, който обаче и в сънищата си е постигнал , дори много повече от този горе на снимката- при това, искам да подчертая- БЕЗ ЧЕРВЕНА ПАРТИЙНА КНИЖКА в джоба си ! А на теб ти желая все така да продължаваш да..., знаеш какво с шефовете си !
16
16
 
3
 
! Отговори
МЕД. СЕСТРА преди 10 години
БРАВО НА ГЕНЕРАЛ ТОНЕВ! ПЪК МУ И ПРИЛИЧА ПРИТЕЖАВА ВСИЧКИ КАЧЕСТВА ЗА ДА ЗАЕМА ТОЗИ ПОСТ , А МОЖЕ И КМЕТ ДА ГО НАПРАВЯТ. ТОВА , КОЕТО ТОЙ Е ПОСТИГНАЛ БЕЗУМЦИТЕ И В СЪНИЩАТА СИ НЕ МОГАТ ДА ГО ВИДЯТ. НЯМАТ НИТО ФАСАДАТА МУ НИТО МОЗЪКА МУ. СТАВА ТА ДРЪНКА. ЕВАЛА.!
15
2
 
11
 
! Отговори
милиарда преди 10 години
Класика в столичното кметство - даскалица и военен, хаха!
14
1
 
13
 
! Отговори
жорката преди 10 години
Този апоплектик няма ли грам достойнство, ами се пъха като ненапита въшка в парсата? Генерал без армия, дето нито веднъж не е участвал в истински бойни действия. Сега пак ще търка бюрото и ще трупа аванта и за правнуците. Срам за пагона е този ненаситен старчок. Щели нови млади лица лица да издигат?Дръжки!
13
1
 
4
 
! Отговори
Yahov преди 10 години
a, toi e oste mnogo mlad za pensia. malko e rabotil. ima nujda oste da poraboti pone do 65 godini.
12
0
 
10
 
! Отговори
silance преди 10 години
11,виж какво е написано като сметка за бройката линейки. Дори и пещерният човек би съобразил колко е абсурдна бройката. И,другарю Тонев,ако с 6 броя за възрастни мислиш,че можеш да нап- равиш каквото и да било,то знай,че резултатът ще е един - няма кой да отглежда оцелелите до едногодишна възраст. Щом другото партайгеносе - кметица нарича извънболничната помощ до- болнична,положението с управлението на здравеопазването става неспасяемо.
11
1
 
27
 
! Отговори
чупакабра преди 10 години
До възвишеният и неповторим интелектуалец "Анонимен" .На българският народ отдавна му е омръзнало от "специалисти по всичко" , какъв е този лекар , който не лекува хора , взема заплата за генералско звание , води се административен ръководител на голяма болница и накрая става пенсионер- заместник кмет на София .
10
0
 
22
 
! Отговори
какво ти пречи преди 10 години
да облечеш престилката и да започнеш да работиш на линейка ден и нощ за 600 лв. ? Образование е ли нямаш, не си ли " професор " по медицина, трудов стаж ли нямаш или опит, като " лекар " ? А- ааааа, ясно. Положението ти на " администратор " цял живот не ти го позволява ? Почвайте вие от комунистическата номенклатура да работите нещо, за да си избиете поне малко крадените пари с милиони през тези 25 вече години " преход " !!!
9
0
 
23
 
! Отговори
милиони, милиарди преди 10 години
ето как изглежда " българският " свръхбогаташ ! Ах, тези " умни " глави от комунистическата олигархична номенклатура !
8
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До чупакабраТОЙ Е ЛЕКАР, А ТЕ КАЗАРМЕН СТАРШИНА. ПРОФЕСОР Е ПО МЕДИЦИНА, НО ЗА ПРИМИТИВИТЕ ТОВА НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ, ТЕ НЕ ГО РАЗБИРАТ.
7
8
 
17
 
! Отговори
чупакабра преди 10 години
Петата колона на ГЕРБ в Столична Голяма Община е налице , след бившият шев на СДВР-Валери Йорданов , сега и този " Генерал " Стоян Тонев , ще тежи с присъствие и голяма заплата на столичният данъкоплатец .Не стига това , че е" Генерал" ,който не е и помирисвал казарма , ами остави ВМА потънала в дългове и пред фалит .
6
11
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Такава чистка в държавата не е имало от 1925 година...
5
7
 
6
 
! Отговори
conservator преди 10 години
Протестите не успяха, доказалите се демократични партии сформирани през 90-те се разпуснаха. Цар нямаме. Идват тъмните години.