Ген. Стоян Тонев става зам.-кмет на София

Ексначалникът на ВМА ще отговаря за здравеопазването
24 яну 2014 13:18,
25
Ген. Стоян Тонев става зам.-кмет на София
Ген. Стоян Тонев Снимка: БТА

Досегашният началник на ВМА генерал Стоян Тонев да стане заместник-кмет на София по здравеопазване, предлага столичният кмет. Това съобщи на пресконференция самата Йорданка Фандъкова.

Предложението трябва да бъде гласувано от Столичния общински съвет /СОС/. 

Досега в Столична община здравеопазването беше обединено заедно със социалните дейности в общ ресор, за който отговаряше Албена Атанасова. По думите на Фандъкова разделянето се налага поради желанието за развитие на общинското здравеопазване и доболничната помощ.

Затова е нужен професионалист, който да движи ресора и заедно с Комисията по здравеопазване в СОС да начертае стратегия за общинското здравеопазване.  

Ген. Тонев от своя страна увери, че ще направи всичко възможно София да стане добър модел на цялостно здравеопазване в България. Той има амбицията да създаде модел за развитие на спешната помощ.

В София са необходими 14 линейки - 8 линейки за децата до една година, една за инфекция, една за психиатрия и шест за възрастни хора. Това не изисква много пари. Проблемът е, че не можем да намерим кадри, поясни ген. Тонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
14
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
24 години преход и вижте какви физономии са на високите длъжности в администрацията ? Много от тях са кадри на ГРОБ и Боко Тиквата, виден борец срещу комунизма и тоталитарната номенкалтура !? СРАМ, ТРАГЕДИЯ И ГРОТЕСКА...
3
4
 
15
 
! Отговори
Ye,eb преди 10 години
Моето уважение към лекаря и човека! Въпросът е на мястото на кой зам.Кмет се обособява този щат? Дали не е в действие старата максима - Колкото обедняваме, толкова увеличаваме броя и заплатите на чиновническият апарат!!!
2
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКВО ОХРАНЕНО ГЕЙБЕРАСЧЕ...ОЩЕ МУ СЕ КРАДЕ---ГОЛЯМ МЕРАК ИМАТ ТЕЗИ ГЕЙБЕРИ ДА КРАДАТ--БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ!!!!
1
4
 
17
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Кадри има, проблемът е там, че не желаят да работят за 500лв. и бой до посиране всяка седмица!!!!