Пропускливост и в ремонтните тапи на София

Няма да се затварят цялостно булевардите в строеж
9 фев 2014 10:33,
2
Пропускливост и в ремонтните тапи на София
Снимка: архив, Булфото

Не се предвижда цялостно затваряне на движението по време на ремонтните дейности по пътищата в София, обяви пред "Фокус" Любомир Христов, зам.-кмет по транспорта в столицата.

Още по темата
"Частично затваряне все пак ще има – на една или друга лента или платно за движение, а в другата част ще се извършват строителни дейности. В останалата част ще се осигурява преминаване, както на обществения транспорт, така и на трафика от леки автомобили. Навсякъде се опитваме да осигуряваме максимална възможност за преминаване", коментира той.

В квартал "Младост", по протежението на почти целия булевард "Александър Малинов", се извършват строителни работи във връзка с изграждането на метрото, допълни Христов.

"Там също има затруднения за движението, но във всяка една от посоките има оставена по една лента за движение. С взаимни компромиси и от страна на строителите, и от страна на гражданите, които преминават през тези участъци, се стремим да запазваме възможността за едно нормално движение", уточни зам.-кметът на Столична община.

По думите му строителните работи по изграждането на естакадата на Семинарията се изпълняват в график.

"Планът за окончателното приключване на строителството е средата на това лято - до края на месец юни-юли. На всеки един от етапите ще даваме максимално конкретна информация на гражданите, за да са напълно наясно с предстоящите строителни дейности, както и с финалния етап на изпълнение на проекта", каза още Любомир Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари