Националистите все пак излязоха на Луковмарш

Полицията прибра 10 от тях в районните управления
Обновена: 15 фев 2014 21:24 | 15 фев 2014 20:40, Камелия Цветанова
214

Снимка: БТА

Въпреки забраната на Столична община и недоволството на партии и неправителствени организации, националистите все пак излязоха на шествието, известно като Луковмарш.

Това накара кметът на София Йорданка Фандъкова да издаде заповед за прекратяване на провеждането на мероприятието в района на пл. „Св. Александър Невски”.

Още по темата

Според съобщението на пресцентъра на общината на събитието то е с начален час 17:30 часа. „В 17:32 часа в Столична община е получено писмо от директора на Столична дирекция на вътрешните работи, с което се иска кметът на София да предприеме мерки за прекратяване на мероприятие със събиране на хора в района на пл. „Св. Александър Невски”, уточняват от СО.

От полицията разполагат с „оперативни данни”, че на Луковмарш присъстват „лица, участвали в различни правонарушения, включително по време на спортни мероприятия”, както и участници от вчерашния протест в Пловдив, по време на който се стигна до сблъсъци с полицията и погром на сградата на мюфтийството.

Според МВР „от посочените факти може да се направи основателен извод, че са налице предпоставки за нарушаване на законовите норми, за възникване на нарушения на обществения ред и застрашаване на сигурността на гражданите на територията на столицата”.

С този аргумент кметът на София прекратява събитието, а участниците са длъжни да се разотидат.

От МВР по-късно съобщиха, че десет от участниците във възпоменателното шествие за ген. Христо Луков са отведени в столични полицейски управления. Причините за задържането им са липсата на документи за самоличност и притежание на забранени предмети. Един от отведените мъже е разпознат като участник във вчерашния протест, провел се в Пловдив.

Ден преди събитието организаторите се оплакаха от „безпрецедентния натиск, който кликата на антиконституционната партия ДПС и наследниците на убийците на ген. Луков от БСП, чужди посолства, начело с израелското и различни НПО-та, проводници на чужди интереси, оказват върху българските власти, за забрана на марша”.

„Искаме да успокоим всички, които искат да вземат участие в Луковмарш, а и неговите противници, че няма правно основание, на което той да бъде забранен. Луковмарш ще го има, въпреки всичко!” заявяват националистите.

Тази година паметта на ген. Луков се чества за 11-та година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
16
 
! Отговори
до 119 преди 10 години
" Човеколюбиви човеко "- какво е престъпил Генерал Христо Луков срещу твоето " любимо " човечество ?
113
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това да защитавате тоя *** Луков, е все едно да защитавате генерал Власов ако сте руснаци.*** скапани ***!
112
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Христо Луков попада в графата "престъпници срещу човечеството". Убит е като бясно куче, каквото е, с присъда в името на на народа. Изпълнителите на присъдата са национални герои. Наследниците на престъпника ги чака същото, рано или късно.
111
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Луков или ще да е бил някакъв нинджа, щом сам е спрял цяла армия :)))))
110
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Lukov e bil sluga na ednovremeshnata fashistka germaniq ! Obshto vzeto Bai ganio Lukovski e iskal da go pomnqt v evropa kato balgarski rodoliobec ili kato ruskiq Stalin !!! Obshto vzeto , bil e greshka na prirodata !!!
109
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хан Кубрат бил първия фашист, буахахахахахахахах
108
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 112 Анонимен * *** е това дето се е пръкнало от ***.
107
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 110Генерал Луков е просто един ***, който с неонацистките си разбирания заслужаваше да го убият като куче. Само едно голямо благодаря на човека който го е утрепал!
106
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А БЕ *** И БОЛШЕВИШКИ *** ,ВИЕ КАТО ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ И ЛЕПИТЕ ТОВА КЛИШЕ ФАШИСТИ ,ЗНАЕТЕ ЛИ ПЪРВО КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА ФАШИО ОТ КОЯТО ПРОИЗЛИЗА ФАШИЗЪМ ,ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ СЕ ПРОЯВЯВА ФАШИЗМА ,ЗНАЕТЕ ЛИ КАН КУБРАТ Е БИЛ ПЪРВИЯ (ФАШИСТ) СЛЕД КАТО Е ОСТАВИЛ ЗАВЕТА СЪС СНОПА ПРЪЧКИ НА СИНОВЕТЕ СИ ...ДА ВИ СВЕТНА СМЕШНИЦИ ФАШИО ПРОИЗЛИЗА ОТ РИМСКАТА ИМПЕРИЯ И ОЗНАЧАВА СНОП ПРЪЧКИ ВСЕКИ ЛЕГИОН Е РАЗПОЛАГАЛ С ТАКЪВ СНОП ПРЪЧКИ С КОИТО СЕ Е ОТЪЖДЕСТВЯВАЛ ДАДЕНИЯ ЛЕГИОН,А ФАШИЗЪМ Е ИМАЛО В ИТАЛИЯ
105
4
 
31
 
! Отговори
до 104- Бравото преди 10 години
Генерал Христо Луков е спасил на бойното поле страната си, тогавашна Царска България ! Беше зверски убит от шайка кървави бандити ! Дълбоко съжалявам, че е направил това- да се бие в кървави боеве , за да защити дори убийците си . Всъщност съжалявам и теб и всичко, което идва след теб- " Браво " !!!
104
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
антибългарите от БХК и червенушковците скачат срещу мероприятието, какво има повече да говорим...
103
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това което не можа да довърши австриеца с мустачките с презряните юди ще го довърши ядрен Иран(страна на арийци),мошенца докато още може ,драскайте си по форумите ,че малко ви остана,че хората по цял свят какво ви мислят и как ви (долюбват) бедна ви е фантазията.
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименоп едно червено гейче се припозна... :) *** друго говореше ;)
101
0
 
5
 
! Отговори
Дрът куманяга преди 10 години
*** тука нема ред бе другари!Миналата година кмето на Правец дето е от БСП ни изкара с факлите и учениците изкарахме тогаз,а сега ще го забраняваме?Кво става тук бре другаре куманисте?
100
3
 
18
 
! Отговори
Revenge преди 10 години
Бащата на травестита-депутатка от БСП Буруджиева е убиеца на ген Луков. Терорист от "черните ангели".
99
26
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Хубаво е, че комунистите са очистили Луков на 13.02.43!
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dneshno vreme mladite politici si barshat zadnicite s mladeshta !!! Te i nashti za po nqkolko leva vlizat v kakvi li ne roli , abe Hi*ler li neshtesh Lukov li neshtesh be aborti li , kakto kazvashe edin kolega , mani mani tq hubava rabota ama de da beshe Balgarska !!!
97
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Луков и Власов са мръсни нацистки *** и предатели за страните си!Толкова по темата!Никой не обича предателите!
96
18
 
6
 
! Отговори
не е важно преди 10 години
Много заблудени хора има тук , които без да знаят кой е ген. Хр. Луков са екзалтирани и впечатлени от тоя модерен "Луковмарш" . Обаче аз съм чел малко история и документи и мога да ви кажа че тоя човек не заслужава да бъде помнен , камо ли да му ходят бавно с факли ! Не съм "комунист , но не съм и "фашист" а Луков е бил именно такъв и ако не е бил премахнат е щял да изпрати бг войски на източният фронт да *** в угода на Хитлер ! Това ли ви харесва ? - Да гори в ада тоя Луков ..., опомнете се !
95
0
 
4
 
! Отговори
gg преди 10 години
Хафъзов не се отказвал от думите си в парламентаНито съм искал правителството да падне, нито да последват някакви действия от думите ми".Това заяви пред "24 часа" бургаският депутат от ДПС Хюсеин Хафъзов по повод изказването си в парламента в петък, че след забрана за агитация на майчин език ще върви по стъпките на Осман Калъч, Ахмед Давутоглу и Ахмед Доган. Народният избраник бе засечен в бургаския квартал "Меден рудник" на среща със свои избиратели."Категорично не се отказвам от думите