Столичната община не разреши Луковмарш

Фандъкова не съгласува преминаването на факелното шествие
Обновена: 13 фев 2014 19:56 | 13 фев 2014 19:40, Красимир Ангелов
207
Столичната община не разреши Луковмарш
Общината не съгласува преминаването на факелното шествие в събота. Снимка: Булфото, архив

Столична община не съгласува преминаването на факелното шествие “Луковмарш“ на 15 февруари, съобщи БТА, позовавайки се на пресцентъра на Общината.  С това си решение общината на практика забранява провеждането на шествието в планирания му вид, което се случва за първи път след 11 години от началото на честванията в памет на ген. Христо Луков.

Шествието трябваше да премине от НДК, по бул. "Витоша", ул. "Алабин", ул. "Граф Игнатиев", бул. "Васил Левски" и по бул. "Дондуков" да завърши на ул. "Тракия", както са заявили  организаторите.

Още по темата

Във връзка с шествието столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала и е получила становище от главния прокурор, главната дирекция "Национална полиция" и СДВР, припомнят от Общината. В становището се посочва, че преминаването на такова шествие застрашава обществения ред в столицата.

Със своя заповед кметът на София възлага на директора на СДВР да предприеме всички действия за гарантиране на сигурността на гражданите.

По-рано днес организаторите на патриотичното шествие обявиха, че се променя сборния пункт на възпоменателното факелно шествие. По променената програма то ще започне от паметника на Незнайния воин до софийската катедрала „Света София” в 17:30 часа, а не както беше заявено от нас предварително от пилоните до НДК.

Луковмарш се организира редовно от 2003 година насам в памет на генерал Христо Луков - участник във войните за национално обединение, офицер от Първата световна война, преподавател по военно дело, лидер на Съюза на българските национални легиони.

Шествието обаче срещна сериозна съпротива от редица политици и обществени организации. От Организацията на евреите в България "Шалом" в специална декларация се обявиха против Луков марш, тъй като той омаловажавал усилията на управата на София за популяризиране на толерантността, уважението и търпимостта към различията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
1
 
! Отговори
брей преди 10 години
Много фашаги, много нещо. Май е дошло време да ви смачкаме *** тикви.
143
2
 
2
 
! Отговори
bg maika преди 10 години
takiva kato bastata stanisev,kakvi li ne zarvuli-1944-god-zakopa bg.hiliadi hora v lageri,unistojiha zveta i elita na bg, prosti milizioneri s 4-klas,
142
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашагите от ГЕРБ как само тънко настройват народа и го подкокуросват с тоя Луковмарш. Май са решили да извадят и етническата карта като поселдна стъпка от дестабилизирането на държавата, което вече половин година се опитват да направят.
141
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо забраниха марша???? Защото обединява, обединява и прави единство личността на генерала е само повод за честване и единение което е най-необходимо за един народ. Забележете кои поискаха забрана ДПС тези които са в основата на разединението и обслужват интересите на чужда държава. За времето от първото провеждане до сега тази проява събира хората с идеи без да им плаща за автобуси и да им дава кебапчета и бира, а само почит към честа на личност допринесла за бъдещето на България.
140
4
 
15
 
! Отговори
евреин-хомосексуалис преди 10 години
Трябва да бъдем толерантни към евреите, хомосексуалистите, *** и всички, които са различни от болшинството нормални хора. А нормалните хора, трябва да бъдат забранени. Към тях само нулева толерантност. Шалом!
139
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А митингът в подкрепа на правителството организиран от сергей и лютфи,където в София дойдоха хиляди етнически турци и *** не знаещи дори кой е премиер и за чии са доведени,защо го разрешиха?
138
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Основен организатор на Луковмарш е Български национален съюз (БНС-Гвардия), известен в общественото пространство като проводник на неофашистки, неонацистки, расистки и хомофобски идеи. Ако ти трябва повече информация за БНС, има предостатъчно в интернет.
137
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпросът е - защо Фандъкова един път казва следното: "Младите хора са активни, протестите са процес, който не може и не бива да бъде спиран със забрани", коментира пред журналисти във вторник столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод окупацията на университети като форма на протест срещу правителството. И защо днес забранява шествието независимо от кого е организирано?
136
6
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Национализъм върви заедно с капитализъм, а тези са леви марксисти,поклонници на диктатурата. Национализма по определение е демократична идеология и идеология на свободата, а не на лагерите с прасета. Идеологията на Левски няма нищо общо с фашизма и бранниците.
135
5
 
27
 
! Отговори
dragko преди 10 години
За долупишещите неграмотници:Отворете уикипедията и прочетете кой е и какъв е бил Генерал Луков!И направете сравнение между неговите заслуги към Отечеството и на сегашните политици!Колкото до снимката-не виждам нищо общо!И Луков и Левски и Ботев са мнооого далеч от мисленето на днешния Българин!Ако бяха близо България щеше да отстоява интересите си и нямаше да бъде без жалост ограбвана!Това е!
134
4
 
27
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Ето още едно доказателство че България се управлява от предатели и парвенюта!Щом се навеждат и угодничат пред чужди,и плюят върху голям патриот и родолюбец....какво повече от това?
133
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вандали и бръснати глави, мерси това ако е национализъм... това си е анархия направо, а национализъм не е едно и също с анархия така че този марш е пълна простотия. Отново промити мозъци на някои хора. И няма нужда евреите да ни казват какво да става и какво не, след като те са едни от най-големите националисти и смятащи се за богоизбрания народ.
132
3
 
31
 
! Отговори
дааа преди 10 години
Затова ПЪК си имаме гей паради....
131
10
 
22
 
! Отговори
bh преди 10 години
Убийтсвото на Луков комунистите са превърнали в героична легенда от инак в реалност терористичната им дейност против българската държава ... Случая на убийството на Луков ако не се лъжа дори е възвеличен от соцялистичеката ни псевдокултурта във филма Черните ангели, в главните роли Стефан Данаилов, Иосиф Сърчаджиев , Виолета Гиндева , жената на Стефан Цанев , как и беше името че (тя и само за това е актриса щото я уреждат с роли по роднинска линия ) инак баси актрисата ... срам! Комунистически ***!
130
9
 
16
 
! Отговори
Здравко Скаларов преди 10 години
Предлагам Луковият марш да се проведе около паметника на съветският воин,формата е с каменарски чукове и кирки,вместо факли !
129
8
 
7
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Мда... аз си купувам български продукти, когато е възможно... това е национализъм......а кръвта на всички е червена! Религиозни и други безмозъчни има навсякъде... за справка погледни снимката....
128
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Следващия път вместо Левски вземете плакат на Илия Луков, *** такива.
127
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лебедовата песен на един умиращ етнос.
126
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи - ***, националисти ще ми играете.Тези болести ходят по белите хора, *** като вас на арийци ли ще ми се правят?
125
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обаче забележете колко бързо уж политически противници се обединяват като получат команда от Израел - Фандъкова изпълни заръката на Кадиев и Местан. Подобно нещо стана и в Украйна - нещо позаглъхна майдана след като от Израел възроптаха срещу нацистите. Там май САЩ предаде щафетата на съюзника си Русия, че последната може по изкъсо да следи нацитата