Вдигнаха ромска каруца на бул. "България"

Наложило се е и разпрягане на коня
25 фев 2014 14:01, Петя Славова
71

Вдигнатата каруца от автомобил на Център за градска мобилност. Снимка: Булфото

Каруците, теглени от кон по софийските улици и булеварди, са обичайна гледка. Днес обаче репатриращ автомобил на Центъра за градска мобилност изненада роми, като вдигна подобно возило.

Случката се разиграла на булевард "България" в София. Рядко срещаното репатриране станало в близост до кръстовището с бул. "Акад. Иван Гешов". Наложило се е разпрягане на коня.

Собственикът на каруцата би трябвало да е глобен от Центъра за градска мобилност, тъй като нарушава забраната за движение на превозни средства с животинска тяга в центъра на столицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Общината,е загазила,сега онези от БХК,ще И спретнат,един бърз Процес в Страсбург,за нарушаване на *** Права
47
0
 
22
 
! Отговори
Нели преди 10 години
Обичам добрите новини :)
46
0
 
10
 
! Отговори
Pe6o преди 10 години
А добре де коня някой ще го вдигне ли? Като пишат глоба на кола я оставят на предното стъкло. Като пишат глоба на кон я лепят на челото му?
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Статията е подвеждаща!!!!Каруцата не е в центъра на София, защото това е кв.Хиподрума срещу църквата!Каруцата е нерегистрирана затова са я вдигнали и това може да го направят навсякъде!
44
0
 
17
 
! Отговори
до 40 преди 10 години
Каруцата е нерегистирана!!!! Това им дава право да я вдигнат навсякъда!!!
43
5
 
11
 
! Отговори
обективен преди 10 години
И тук троловете са активни. Не считам за необходимо да им цитирам точно наредбата която забранява движението на превозни средства теглени от животинска тяга. За тях това не е важно. Важното е за бъде оплют врага /защото комунистите без враг не могат да живеят/ и те да си вземат парите за написаното. В същото време, тези, които му плащат ми говорят за обединение. Е как да стане бе хора. Как за се прегърнеш с *** ? Ми той още преди да те прегърне и вече ще те е предал.
42
0
 
36
 
! Отговори
`Antonim преди 10 години
Да ги глобяват и за липсата на чергила под задницата на коня. Цяла София е "минирана" от конски ***. Никой не ги почиства, а замерсения въздух го дишаме всички . Въобще конските каруци нямат място в столицата!!!
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой смее да пипа *** каруца и да нарушава ,,европейските ценности''?Още днес парламента да гласува закон според който *** каруци да могат да паркират където си искат,а също и при преминаване през кръстовище да се ползват със статута на линейки и пожарни.
40
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИЯ СА ТОЛКОВА НЕКАДЪРНИ, ЧЕ СА ДИГНАЛИ КАРУЦА НЕ НА БУЛ.БЪЛГАРИЯ А НА УЛ. КЮСТЕНДИЛ КОЯТО Е УСПОРЕДНА НА БУЛ.БЪЛГАРИЯ ТАМ ПРАВО НЯМАТ!!! ТОВА Е В КВАРТАЛ ХИПОДРУМА ТОЧНО СРЕЩУ ЦЪРКВАТА!ГРАДСКА МОБИЛНОСТ СА ПЪЛНИ НЕКЪДЪРНИЦИ!!!!ТОЯ РОМ НЕ СИ ЗНАЕ ПРАВАТА ИНАЧЕ ДА ГИ Е НАПРАВИЛ НА 5 СТОТИНКИ!НЕПОДКРЕПЯМ РОМА!!! ТОЙ ДА СЕ ПИТА КАКВО КАРА У КАРУЦАТА!!!НО МЯСТОТО НА КОЕТО СА ГО ВДИГНАЛИ НЯМАТ НИКАКВО ПРАВО НАПЪЛНО СА БЕЗМОЗЪЧНИ!
39
0
 
4
 
! Отговори
zxcv преди 10 години
До Анонимен 36Че и кон трябва да хранят всеки ден!!!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В най-скоро време очаквам да почнат да им слагат скоби за неправилно паркиране хахаха.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 32: Бере щото го е посяла преди това, копала, поливала ... вие интернет *** като не сеете нищо смао завиждате
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, сега от гр.мобилност ще си имат на паркинга вечно тяхна каруца :)
35
2
 
11
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
ako в каруцата беше ФИДОСОВА....ще вдигнат друг път
34
2
 
6
 
! Отговори
Beni преди 10 години
Edno vreme v Plovdiv sled 8 chasa vecherta svobodnoto dvijenie na *** beshe zabraneno. Hvanat li niakoi, ciala nosht v policeiskoto a sutrinta na stroitelnia obekt na niakoi partien dom uchilishte ili v patnoto stroitelstvo. - 60 DNI PRINUDITELEN TRUD BEZ NIKAKVO ZAPLASHTANE. Taka *** se nauchiha da ne bezspokoiat grajdanite i v grada beshe chisto i priatno.Dnes sa navsiakade po vsiako vreme, nemojesh da gi razberesh *** li sa ili ne. Vsichki s balgarski pasporti idi go razberi ....
33
3
 
16
 
! Отговори
Трол преди 10 години
Данчето я е шубе да забрани каруци в града. Факт.Гласувайте за ГерБ и догодин.
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ви таковам и столицата - *** каруца в центъра и бере желязо.
31
0
 
11
 
! Отговори
ии преди 10 години
Егати излагацията!Ще влезем пак в световните новини с тази простотия!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоооо другарите от центъра за градска мобилност ама защо сте вдигнали каруцата без коня бе смешници?Тава е все едно да ми вдигнете колата ама преди това да и извадите двигателя,не се научихте ей.Бай *** каруцата няма да дойде да си я потърси щото ще си направи друга ама коня ще дойде да си го вземе защото струва пари,така може и да го глобите. А вие какво вдигате каруцата само да ви се смеят хората по улиците(то не че няма за какво) ама поне някой лев да бяхте изкарали от цялата работа.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според Наредбата за организация на движението на територията на Столична община е забранено каруци да се движат в центъра на града. Те не могат да се движат и по Околовръстното, бул. "Цар Борис ", бул. "Царица Йоана", бул. "Сливница", бул. "Ломско шосе", бул. "Рожен", бул. "Ген. Владимир Вазов", бул. "Ботевградско шосе", бул. "Цариградско шосе", ул. "Самоковско шосе", бул. "Александър Малинов", бул. "Драган Цанков", бул. "Св. Кл. Охридски", ул. "Симеоновско шосе", бул. "Черни връх", бул. "България", бул "Брюксел". По всички останали улици те могат да преминават само и единствено ако са реги