Трафик ад на ход. Почват ремонтa на "Цариградско"

До есента София се превръща в кошмар за шофьорите
26 мар 2014 17:10,
38
Трафик ад на ход. Почват ремонтa на "Цариградско"
Снимка: Столична община

От утре, 27 март, започва въвеждането на временна организация на движението във връзка с ремонта на бул. "Цариградско шосе" - от надлеза над бул. "Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов", съобщиха от Столична община.

Реконструкциите, които ще се извършват там от дружество "Градска магистрала", включват надлеза по бул. „Цариградско шосе” при бул. „Г.М.Димитров”, надлеза над бул. „Александър Малинов”, пешеходния подлез при Окръжна болница, рехабилитация на централните и локални платна на булеварда.

Още по темата
Така за периода от 27 март до 31 март пред моста на „Г.М.Димитров“ и зад него се затварят левите ленти на всяко платно (в протежение на 50 метра), за да бъде прекъсната мантинелата и да бъде положен асфалт за преминаването от едното платно в другото.

За времето на ремонта се въвежда ограничение на скоростта във всяка посока от 80 до 40 км/час, съобщиха от общината. 

В Деня на шегата, 1 април, но не на шега, започва основният ремонт на пътното платно в посока Пловдив на надлеза при бул. „Г.М.Димитров”. Тогава движението в двете посоки ще се осъществява в платното посока столичния център. Срокът за изпълнение на ремонта е 45 календарни дни.

От 16 май пък се обръща движението и се затваря платното в посока центъра. Тогава ще започнат строителни работи по надлеза над бул. „Александър Малинов”.

Столична община е уведомила за предстоящия ремонт и временна организация на движението Министерство на здравеопазването, Спешна медицинска помощ, КАТ, СДВР. По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни.

Така до есента София се превръща в ад за шофьорите заради ремонтите, които текат, а и заради тези, които тепърва ще започнат.

Вече тече работата на кръговото кръстовище при Лъвов мост и майсторите са затворили северното платно на бул. "Сливница". Веднага след това ще се ремонтира и южното, а движението ще се прехвърли по готовото. Самият Лъвов мост ще бъде изцяло затворен в разгара на лятото за 50 дни, когато ще се извърши и ремонтът на историческия мост.

През лятото се бъде сложен и нов асфалт на бул. "Мария Луиза" от Лъвов мост до Халите.

В момента тапа има и по бул. "България", където се обновява трамвайното трасе. Ремонтът ще продължи около 3 месеца. През юли трябва да завърши изграждането на кръстовището на две нива при Семинарията.

Драма за шофьорите ще има и по бул. "Ботевградско шосе". Предвижда се пълен ремонт на петте моста и трафикът ще е затруднен до края на юли. В списъка за лятото е и ремонтът на бул. "Сливница" – между булевардите “Константин Величков” и “Петър Дертлиев”. Ще започне и дългочаканото преасфалтирането на улица “Г. С. Раковски” между бул. “Княз Дондуков” до ул. “Козлодуй”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
кзл преди 10 години
До 23 Ако ти харесва "Цариградско" с тия коловози на орлов мост, значи явно глупакът си ти...
29
1
 
0
 
! Отговори
alkap преди 10 години
Putqt kum drujba e zatapen ot gadniq kvartal Mladus - po izvesten kato Kosharata s Seltacite.Kak moje metroto ot letisteto da minava prez mladus 3 kato centara e v obratna posoka
28
0
 
2
 
! Отговори
ии преди 10 години
Малко асвалт и маркировка за 45 дена ли се полага?и пак работим на парче!!!Затворете царигратско и го ИЗОРЕТЕ цялото ... ако трябва наемете 10 фирми да работят наведнъж 12км за колко ще ги направите 2 седмици максимум. Защо двете кръстовища на Яворов не се направиха на веднъж? Пощипването сега при ремонта на Семинарията обезмисля изобщо PR на Бойко при телевизонната купа.Черни Връх е затапен с новия светофар при мола.Околовръсното е затапено при младост.
27
2
 
2
 
! Отговори
alkap преди 10 години
Важну йе в Софията да сие дойди щото така казва мама. Да учим вишу- МИСИЯ СОФИЯ
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 20Празноглави сме , щото ти докато си караш аудито 80 , гаджето ти не ни оставя на мира главата ...
25
0
 
7
 
! Отговори
Gogo_problema преди 10 години
А моста на бул. Владимир Вазов в квартал Левски в София кога ще го оправят?Станал е като полоса с препятствия на танков полигон. Всяка седмица на този мост стават поне по 2 произшествия заради лошото му състояние и огромните дупки напречно на пътя за снадките на моста, където шофьорите са принудени да намалят много за да избегнат повреди по колите си и често биват връхлитани от автомобилите зад тях...От общината мислят,че проблема е решен с поставянето на ограничение 40 км/ч, но дали е така?
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне да вземат да пуснат допълнителни коли на градския транспорт...
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО! ФАНДЪКОВА Е НАЙ-ДОБРИЯ КМЕТ, КОЙТО Е ИМАЛА СОФИЯ. ЗЛОНАМЕРЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ, ЧРЕЗ УСЛУЖЛИВИ МЕДИИ СЕ ОПИТВАТ ДА Я КОМПРОМЕТИРАТ, НО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ. СЛЕД КАТО РЕМОНТИРА ОСНОВНИТЕ ПЪТНИ АРТЕРИИ, ДАНО ДА ИМА МАНДАТ ЗА ДА АСФАЛТИРА ПАВИРАНИТЕ УЛИЦИ И ВЪТРЕШНОКВАРТАЛНИТЕ, ДА НАПРАВИ ВЕЛОАЛЕИ И ТРОТОАРИ. ПОЖЕЛАВАМЕ УСПЕХ.
22
0
 
0
 
! Отговори
svedust преди 10 години
До svedustРемонтът беше в Берлин:)
21
5
 
6
 
! Отговори
svedust преди 10 години
До АнонименСъгласен съм! Живея в Германия и винаги има алтернативен път! Не знам кой *** ти е дал минус, някой политически ***! Отделно, да уточня за простолюдието - правеше се лятото основен ремонт по линия номер 5 на метрото, точно в началото на септември, когато хората се върнаха от отпуск, всичко беше изремонтирано и пуснато
20
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това става след титаничния ремонт, който там "направи" Тиквата и ни проглуши ушите. Крадци мизерни са всичките.
19
1
 
26
 
! Отговори
София преди 10 години
Супер, много се радвам! Дано следващата година да ремонтират още повече булеварди. Няма по-хубаво усещане от това да си караш колата по чисто нов асфалт и километри наред да не спираш защото минаваш през пътни възли на две и повече нива! Колкото повече булеварди и улици ремонтират основно, вместо да ги кърпят - толкова по-добре. Нямам нищо против да чакам в задръстване или да взема градски транспорт или да ходя пеша, като знам, че после години наред ще е несравнимо по-добре!
18
7
 
11
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
Някой моля Ви да ми даде линк или нещо, къде да подам жалба в общината или да напиша оплакване. Всички разбираме, че тези неща трябва да се направят, но как е възможно едновременно да се правят 15 огромни проекта, и 99% от тях да са в направлението запад-изток. Това само *** могат да го измислят....
17
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mrete sofianci paraziti narkomani *** .
16
1
 
13
 
! Отговори
ДА преди 10 години
Какво удължено работно време,бре!Да бачкат и нощно време,както е в другите страни.Какво пречи?Нали усвоявате пари!
15
3
 
1
 
! Отговори
алкап преди 10 години
да не би да си плащаш ползвания кислород и пуснатия двуокис и сажди. е такъв е проблема че с един скейтборд ще стигнеш 100 пъти по бързо без да пуснеш *** насред града
14
3
 
7
 
! Отговори
Шофер преди 10 години
Е какъв е проблема всеки като е с кола? Да не би да си е крал колата и бензина? Ай сиктир и демагози лицемерни!
13
5
 
14
 
! Отговори
alkap преди 10 години
тука селяците си мислят че като дойдат в софия си е като на село и автоматично тръгват с коли. 2 капки да паднат всички сме с коли всички сме от село. ето това е селския манталитет мислене в стадото
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РадоЩе идваме още и още - ако не ти харесва , се върни там , откъдето си изпълзял /питай мама къде е /
11
0
 
5
 
! Отговори
asol преди 10 години
До: 7 Радо : ето такива коментари утвърждават правилото, че селянин е географско, а *** интелектуално определение за индивида.