60 млн лв. инвестиции обещава столичната "Топлофикация"

В плана са нови тръби и когенериращи инсталации
5
60 млн лв. инвестиции обещава столичната "Топлофикация"
Снимка: Булфото, архив

"Топлофикация София" ЕАД планира да изгради две нови когенериращи инсталации, да модернизира други четири съоръжения и да подмени над 37 км от топлопреносната мрежа. Това е записано в бизнесплана на компанията за 2014 г., който беше приет днес на заседанието на Столичния общински съвет.

Още по темата
Около 60 млн. лева инвестиции предвижда новият бизнесплан за „Топлофикация” АД, ако успеем да съберем пари от населението, ще ги инвестираме в максимална степен, обеща директорът на дружеството Стоян Цветанов.

В този бизнесплан са заложени неща, които ръководството получи като задача преди 3-4 години, когато започна работа, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя посочи, че едно от тези неща е подобряването на работата с клиентите. Фандъкова отбеляза и една от вече реализираните мерки - отпадане на лихвите върху прогнозни сметки.

Заместник-председателят на СОС Николай Стойнев заяви, че бизнеспланът е важен не само за 2014 г., а и за следващите няколко години, тъй като сега започват инвестиции в нови мощности.

Стойнев обясни, че на среща с Българския енергиен холдинг са направени предложения за пет стъпки, които ще помогнат дружеството да върви напред.

Стоян Цветанов посочи, че задълженията на дружеството са 628 млн. лв., но трябва да се отчете също, че има да получава близо 100 млн. лв. за произведена електроенергия от НЕК. Той отбеляза, че са успели да намалят задълженията на дружеството за периода, за който са поели управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
1-н преди 10 години
бърз фалит за тези нагли крадци
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А 80 милиона задължения към Булгаргаз, кой ще ги плаща. Не стига, че във сметките за ток влиза и завишената цена на произведената ел.енергия от ТЕЦ София, които плаща и един дядо от *** кое си село, ами и задълженията им ще ни накарат да ги плащаме.
3
1
 
3
 
! Отговори
Гиганта преди 10 години
Допълвам : Горните предложения/без топлата вода/ - са за по-точното индивидуално разпределение на енергията. Но ИЗМАМАТА идва от така наречената- доставена енергия. Ние ползваме една част от нея, но останалото си е чиста кражба. Който не вярва - му доказвам ! ПП: Може да изпробвате, като през лятото спрете подаването към- радиаторите и топлата вода. Точно тогава/когато няма потребление на енергия/ --- общият топломер, въпреки всичко си навърта топлоенергия/идва и си отива/, но ние си я плащаме.
2
0
 
4
 
! Отговори
Гиганта преди 10 години
Е, първо инвестирайте в два топломера- за кръговете на парното и топлата вода. А ако искате и - за общите нужди. Така ще отпаднат сметките за: 1.Смятане на загубата на абонатната станция. 2. За изчисляването на...топлата вода/а просто ще се отчита/. 3.Също и за общите нужди. Но най-важното си остава --- да се регулират абонатните станции , според потреблението на абонатите. И отчитането да става ежемесечно , съгласно наредбата-чл53.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато се ползва най-скъпото възможно гориво, каквато и инвестиция да се направи все услугата ще е скъпа.