88% от софиянци ще платят до 150 лева за парно

Сметките са по-ниски заради топлото време
36
88% от софиянци ще платят до 150 лева за парно
Снимка: Булфото, архив

Близо 350 000 домакинства в столицата ще получат сметки за парно и топла вода до 150 лв. за месец февруари, сочат данните на Изчислителния център на "Топлофикация София". Това се посочва в прессъобщение на "Топлофикация София" ЕАД.

Става въпрос за 88 процента от битовите клиенти на топлофикационното дружество. Статистиката показва, че те са потребили 363 656 МВтч топлинна енергия през февруари или с 25,66 на сто по-малко спрямо януари. Основната причина за пониженото потребление е значително по-високата редноденонощна температура.

От този месец, според изискванията на новите Общи условия, "Топлофикация София" започва да обявява официално на интернет страницата си месечните дължими суми на клиентите си и да удостоверява това в присъствието на нотариус.

Февруарските сметки са вече достъпни на www.toplo.bg и от днес започва да тече и 30-дневният срок, в който клиентите на компанията могат да заплащат дължимите суми за отопление и топла вода в касите на компанията и нейните партньори, както и по банков път и интернет.

Експертите на Топлофикация продължават да извършват проверки на сметките на стойност над 300 лв, които според анализите се базират на реално месечно потребление или по-висок прогнозен дял в сравнение с миналия отоплителен сезон, посочват от дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: парнофевруарисметки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Че има тарикати, които крадът има, но че отношенията са некоректни и това е факт. С Топлофикация няма развод. Това нормално ли е? А като си изключиш радиаторите пак плащаш?
23
0
 
0
 
! Отговори
babata_tinka преди 10 години
Аман от платени публикации! Защо ни лъжат! Никой досега не си ли е проверявал сметката в сайта на Вальо Топлото! Какво означава, че нотариус ще ми потвърждава сметката??? Боже за какви *** ни имат. Между другото до 10.04.2014 г. ВСЕКИ потребител може да поиска Индивидуален Договор, по силата на споменатите нови Общи Условия, които влязоха в сила и тече едномесечния срок за възразяване. Доста неща има писани в групите във Фейсбук. Една от тях се нарича "Дължите ли пари на Топлофикация София?"
22
0
 
1
 
! Отговори
До топлото! преди 10 години
Ще ви бесим по радиаторите!!! 100%!!! Сигурация!!!
21
0
 
3
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Ще платят.....Ххаххахаахах доста самоуверено звучи,ще платят ама може и да не платят.
20
0
 
4
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 14Иди и си пусни ПИСМЕНО заявление, че не искаш услугите им. Не се знае един ден дали няма да ти помогне. При мен дори тръби няма!!!! Но ми пускат фактури, които, естествено , не плащам. Има начин нещата да се урегулират, но за това се иска честни хора в:- общината- ДКЕВР- парламентаА за такива в тези места не съм чувал...
19
0
 
6
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До АнонименСпрял съм да плащам на Топлофикация. Категорично им заявих (писмено !), че НЕ желая услугите им и няма да им плащам за отопление. А топлата вода изобщо не са дошли и да я засекат по водомера. Чакам лятото да си махна парапетите на балкона и да си инсталирам слънчеви колектори. И тогава и топла вода няма да им плащам.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
sofianci imat pari balha gi yhapala.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей..голяма измама с тази топлофикация.Аз съм от "провинцията" и тук си нямаме такива изедници (освен ЧЕЗ, който също са ни достатъчно де). Но, последните 3 месеца, за 3стаен апартамент (смятай 2 спални, хол и кухня), с 3 климатика НОН-СТОП!!!!, 2 малки деца (печки и перални и бойлер също НОН СТОП), 200лв беше най-високата сметка.А хората - само за отопление тази сума не им стига.. Отказвайте се вход по вход.. да видим дали няма да оправят нещата...Българоизедници,прекупвачи и посредници.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от 14Всичките тия дето са ми начаткали минуси аджеба знаят ли за какво са ми ги начаткали?Поне един от вас да каже с какво от моя пост не е съгласен!
15
0
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 16На жълтите павета веднага могат да се съберат 1000 терористи, както на Мейдана, но Обама няма интерес да ги финансира за да падне някакъв си Орех от власт.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бафти, да му се не види и късмета - топла зима, търговията расте, дълговете на страната намаляват ... как да събереш народа на Майдана в София срещу Орешарски?
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 12Това е чист законен държавен рекет! Няма случай в света, ако не искаш да ползваш дадена услуга да те задължават да плащаш за нея. Това прави Топлофикация със скапаната си такса МОЩНОСТ. Значи аз не искам парно, но щото апартамента ми е от бай Тошово време и тръбите им минават през апартамента ми, съм длъжен да плащам тази такса.П.С. Казвам на служител от Топлофикация: какъв е варианта да не плащам тази такса? най-нагло ми заявява:Продайте си апартамента!
12
7
 
10
 
! Отговори
1 преди 10 години
бърз фалит за тези нагли крадци!
11
9
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
То това нещо минава като КРЪВЕН данък.
10
13
 
10
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Колкото и да е топло на топлофикация трябва да се плаща. Доказано е!
9
11
 
9
 
! Отговори
аз преди 10 години
КАЗАХ ЛИ ОСТАВКА !!!И ПЛАТЕНИТЕ КОМЕНТАТОРИ ДА ГО ДУХАТ :)
8
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай *** иска да му е топличко, но да не плаща.Няма такъв филм - комунизмът свърши.
7
12
 
8
 
! Отговори
ццц преди 10 години
Оставка
6
12
 
9
 
! Отговори
гого преди 10 години
СМЕТКИТЕ ОТНОВО СА ВИСОКИ, НО НЕ СЕ УСЕЩАТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОПЛАТА ЗИМА
5
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм доволен от сегашното правителство - не се отоплавям на парно, но сметката ми за ток чувствително намаля.