Трима, задавили се с месо, са приети в "Пирогов" по празниците

1700 пациенти са търсили помощ, 212 от тях са останали за лечение
Обновена: 21 апр 2014 11:16 | 21 апр 2014 10:49, Анисия Иванова
75
Трима, задавили се с месо, са приети в "Пирогов" по празниците
Снимка, архив Булфото

В празничните дни през "Пирогов" са преминали 1700 пациенти, като 212 от тях са били приети за лечение, заяви на пресконференция днес д-р Кирил Христов, дежурен ръководител на  спешния хирургичен кабинет. Той отбеляза, че през тези дни в специализираното заведение са постъпили трима пациенти с чуждо тяло в хранопровода - парчета месо, съобщава БТА.

При двама от тях то е било сравнително лесно премахнато, а при една пациентка днес ще се прави повторен  опит. „Съветите ми към хората са да се забавляват разумно и да дъвчат хубаво храната, особено първата хапка”, каза д-р Кирил Христов по повод предстоящите майски празници.

Млада жена е опитала да се самоубие чрез самонараняване в  областта на корема, за щастие без увреждания на коремни органи. Оперирана е и сега е в стабилно състояние.

Опериран е и мъж, блъснат от бик. Той е бил с доста сериозни травми - увреждане на черен дроб, спукан лумбален прешлен и наранявания по главата.

В токсикологията има 3-ма пациенти злоупотребили с алкохол приети и вече изписани - млада жена с над 2,4 промила алкохол, 15-годишно момиче с 1,7 промила и 15-годишно момче с 1,8 промила. Те са възстановени и изписани.

Най-много пациенти са приети от травматолозите. Д-р Григор Сиришнишки, ръководител екип в Детска травматология, отбеляза, че за периода са прегледани 120 деца като 9 от тях са приети за лечение предимно със счупвания при игра. По думите му, има два случая със счупени бедрени кости на бебета – момиченце и момченце от Благоевград.

„Днес ще е по-натоварено, очакваме спешни случаи”, каза още д-р Христов и поясни, че това е така, защото днес се очаква да се завърнат голяма част от софиянци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: празнициинциденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще се скъсат нашите медии да търсят лоши новини. Дори по великденските празници ще намерят лошото и ще го напишат.
19
3
 
7
 
! Отговори
Шимон Дянкоф преди 10 години
Това ви чака при управлението на Орешарски!Оставка!
18
1
 
24
 
! Отговори
Фризо преди 10 години
Уж пари нямал народа...??? Кауфландите изкупени няма грам агнешко, техномаркетите и те изкупени тука преди няколко дена с акцията намеление... Абе няма откъде едно безалкохолно да купиш, хляб няма!Голяма истерия, купуват всичко каквото е пред погледа им! Ама ние българите сме такива- чудо на природата!:)Само че от утре ще се питаме къде се*ат гладните:))
17
3
 
4
 
! Отговори
Гербераст преди 10 години
И аз смятам, че няма особена разлика просто иронизирам платените герберски *** задаващи традиционния въпрос при всяка трагедия.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГерберастПри Орешарски е почти толкова хубаво или зле,колкото при Тиквата!Само дето не гледам вече на всякъде втръсналата ми се мутра на Мутрата!
15
0
 
19
 
! Отговори
Ана преди 10 години
"през тези дни в специализираното заведение са постъпили трима пациенти с чуждо тяло в хранопровода - парчета месо, съобщава БТА" ... алоооо? Парчетата месо не са толкова необичайно "чуждо тяло" за хранопровода, човек се задавя, когато храна попадне в трахеята. Или вие, така наречените журналисти, не правите разлика между хранопровод и трахея???
14
4
 
8
 
! Отговори
Гербераст преди 10 години
Добре е при Орешарски нали?
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При предишното управление такива случаи нямаше, а? А?
12
1
 
14
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Как им хрумват такива шантави статии?
11
1
 
21
 
! Отговори
мангоджери преди 10 години
абе и с вода може да се задавите фатално, кво ми се правите на много префърцунени и изящни
10
1
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
Хахахахахахаххахаахах
9
2
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Щеше да е смешно, ако не беше трагично.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мама не ги е научила, като ядат, да не говорят! Ама ние си обичаме напоителните и продължителни трапези, от обяд до среднощ. Ако е, да е!
7
11
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
и да беше завършило с фатален край,не е голяма загуба,даже още по-добре 3 *** по-малко,тая държава е неизчерпаем източник на такива,така,че остават поне още 7 млн.
6
0
 
7
 
! Отговори
реостат преди 10 години
от смях се задавих с буквичката Т ,, вестник Стършел,,
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Елемаг,Този въпрос и на мен ми дойде наум. Обяснявам си го с това, че тези хорица може би наистина са били доста изгладнели и като са седнали пред трапеза с печено агне, чак са се забравили.Но може и друга да е причината, кой знае. Важното е, че не се е стигнало до фатален изход.
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От лакомия ще умре народа.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1Ти за колко дни си пуснат в отпуск от Карлуково.
2
6
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 10 години
Нали криза бе,нали глад?Кво става тука?
1
2
 
13
 
! Отговори
реостат преди 10 години
Трима, задавили се с месо, са приети в "Пирогов" по празниците, хаххахахахахахахахахахахах туи да не е от весник Стършел