Трима, задавили се с месо, са приети в "Пирогов" по празниците

1700 пациенти са търсили помощ, 212 от тях са останали за лечение
Обновена: 21 апр 2014 11:16 | 21 апр 2014 10:49, Анисия Иванова
75
Трима, задавили се с месо, са приети в "Пирогов" по празниците
Снимка, архив Булфото

В празничните дни през "Пирогов" са преминали 1700 пациенти, като 212 от тях са били приети за лечение, заяви на пресконференция днес д-р Кирил Христов, дежурен ръководител на  спешния хирургичен кабинет. Той отбеляза, че през тези дни в специализираното заведение са постъпили трима пациенти с чуждо тяло в хранопровода - парчета месо, съобщава БТА.

При двама от тях то е било сравнително лесно премахнато, а при една пациентка днес ще се прави повторен  опит. „Съветите ми към хората са да се забавляват разумно и да дъвчат хубаво храната, особено първата хапка”, каза д-р Кирил Христов по повод предстоящите майски празници.

Млада жена е опитала да се самоубие чрез самонараняване в  областта на корема, за щастие без увреждания на коремни органи. Оперирана е и сега е в стабилно състояние.

Опериран е и мъж, блъснат от бик. Той е бил с доста сериозни травми - увреждане на черен дроб, спукан лумбален прешлен и наранявания по главата.

В токсикологията има 3-ма пациенти злоупотребили с алкохол приети и вече изписани - млада жена с над 2,4 промила алкохол, 15-годишно момиче с 1,7 промила и 15-годишно момче с 1,8 промила. Те са възстановени и изписани.

Най-много пациенти са приети от травматолозите. Д-р Григор Сиришнишки, ръководител екип в Детска травматология, отбеляза, че за периода са прегледани 120 деца като 9 от тях са приети за лечение предимно със счупвания при игра. По думите му, има два случая със счупени бедрени кости на бебета – момиченце и момченце от Благоевград.

„Днес ще е по-натоварено, очакваме спешни случаи”, каза още д-р Христов и поясни, че това е така, защото днес се очаква да се завърнат голяма част от софиянци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: празнициинциденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До шопетоНе е вярно! Аз лична съм се задавяла с брюкселско зеле!
39
11
 
4
 
! Отговори
шопето преди 10 години
Ето затова е добре да си вегетарианец. Нито ще се натровиш, нито ще се задавиш. Иначе попадаш в касапницата на докторите канибали.
38
3
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 10 години
Е предполагам точно по Великден медиите трябва да ни поясняват "колко хора чакат за донор и за живостоспасяващи операции ". Весели празници :))
37
2
 
7
 
! Отговори
маса 999 преди 10 години
Абе вие да не сте били всички на една маса, че толкова жестоко ги съдите тия хора бе??? Явно съвършените ви самосъзнания не допускат възможността случилото се да има и някакво друго обяснение, освен присъдените им от Вас анти-качества.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даже не подлежи на коментар статистиката колко хора са се задавили и че на един от тях неуспешно е правен опит да се извади месото. В тази тъжна държава стават само тъжни неща, затова подобни *** журналистически експерименти само търсят читатели в почивните дни, когато няма какво да отразяват от грозните политически лица от ежедневието. А колко хора чакат за донор и за живостоспасяващи операции кога ще питате! Ама няма тъпизъм в тая работа, че да го пишете!
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 40 от славянинТакова чудо като при нас никъде го няма, ние просто сме такива, уродливо ни е всичко. Ние сме бездуховна нация от алчни, егостични, чревоугодници, хора без идеали освен личното благо. Затова и не можем заедно нищо - всеки гледа само себе си.
34
4
 
10
 
! Отговори
София преди 10 години
Пишете злобни коментари ей така, без да знаете...Днес потърсих помощ в Пирогов заради силни болки в корема и кръста. И не, не пия алкохол, и яйца не ям, щото не ги обичам! Просто заболя и то силно заболя, почти нетърпимо.....Имаше много хора пред кабинет 105, и то не хора със заседнало месо в гърлото. Вярно е, че има хора дето плюскат като за последно, но НЕ слагайте всички под 1 знаменател.
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прекарахте духовния празник през задниците си.Душата на българина е в дебелото му черво. По мръсен и долен народ от нас няма. Дано тази хубава земя обезлюдее скоро и да си намери нормални стопани.
32
1
 
10
 
! Отговори
Манолски преди 10 години
редовно по празниците има десетки преяли в болниците, смотаняшка работа, хапвайте си нормално не налитайте на мръвките като невидели :D
31
6
 
3
 
! Отговори
dude преди 10 години
E tova e to da si tapa naciq - balgarin !
30
4
 
7
 
! Отговори
Селчо преди 10 години
До бай ТъпчоТи май на село си стъпвал само кога заколят нещо, та да го ометеш! Май си немаш и идея как изглежда едно стопанство, в което има животни на ежедневно клане! хахаха! Влез в един селски двор, преброй всички животни и сметни колко дена може да се яде месо в годината! Нема да ти говорим, че нема да подушиш ни яйце, ни нляко и сирене, щото ще си изял сичко, дето ги дава!Ти си градска, компютърна мишка, която и месо яде редко, щото никой вече не слага месо в салама, дето купуваш!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да!Истината боли.Ето я и нея и ако не ми вярвайте допитайте се,защото става дума и за теб - ЧЕТЯЩИЯ!По време на Великия Пост се чете ведъж една молитва във всички църкви и манастири,която е АНАТЕМА за хора,които не постят, не изповядват греховете си и не са се причастили поне веднъж в ГОДИНАТА.Кофти! Това са близо 90% от народа.Май е време за нова криза с още под големи размери. Понеже храната от ТРАПЕЗАТА не е за ***.А,свинята яде и агнешко и свинско... ИСТИНАТА боли!!!
28
0
 
15
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Щом от плюскане са дават,то туй са само граждански бе,то *** кат нас си яде нормално и на делник и на празник и не глъта кат мисир гаче ли некой ша му го земе от устата,пък таквиз пости ний не прайме щото кърат вегетарянци неще а си сака работа а тя със зеле и лапад само не става и затуй си колиме и свинета и егнета и офци и зайци па за мисири и кокошки кво да речем-то сека седмица по некоя минава на дръвника е па не сме модерни кат гражданете да рупаме мюсли и овес ама кат тех са не давиме
27
0
 
5
 
! Отговори
вегетарианец преди 10 години
Отдавна не са яли месо. Забравили са
26
3
 
4
 
! Отговори
НАПЪЛНО ОБЯСНИМО преди 10 години
ПРИ ДУШЕВНАТА ТЪПОТА И ПРОСТОТИЯ ---ВТОРОСИГНАЛНАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕКА ИЗЛИЗА НА ПРЕДЕН ПЛАН!!ОСОБЕННО ПРИ ПРОЛЕТАРИАТА.....ПЛЮСКАТ И ПИЯТ --ДО ПЪЛНО НАСИРАНЕ....!!!!ПО ТОВА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААААА.....ПРИМИТИВИТЕ!
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Агнешко нямаше по магазините в деня преди праздника. Всичко се изнесе за арабския свят. Нито Лидл,Нито ТМаркет, нито фантастико.Много малко хора постиха през тези 40 дни на Велик пост.В резултат на това организма не се чисти от гадостите и така заболяване от РАК.Не е доказано,че това причинява болестта,но пък и никой не е доказал обратното :) Честито на всички чревоугодници и лакоми хора,за които живота е това което видиш,хапнеш и наебеш.После плачкате и плащат за лекарства хиляди левове.
24
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
до Булгарикос дел ислям"Робският индивид булгаристанецът се кланя на господаря турчинът.Така е било така и ще бъде БОНЗАЙ "Булгаристанецът - може. Дефинирам като Булгаристанец Българин изгубил корените си - може би някой като теб. Кланящ се на турците за собственна изгода.БЪЛГАРИНЪТ - НЕ.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лакум *** - кръв с*ре. Поговорка.В случая лакум търбух - в "Пирогов" по празниците.До това водят постите.Нищо Хесус Хрестос ще ги спаси от ада. Страшно нема.
22
9
 
1
 
! Отговори
Булгарикос дел ислям преди 10 години
Робският индивид булгаристанецът се кланя на господаря турчинът.Така е било така и ще бъде БОНЗАЙ
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ша плачити за на дянкоф постната пица, ненаситници