Фандъкова иска мерки срещу бездомните кучета на национално ниво

В писмо до Греков тя предлага помощта на Столична община
Обновена: 28 май 2014 15:26 | 28 май 2014 15:26, Анисия Иванова
10
Фандъкова иска мерки срещу бездомните кучета на национално ниво
Йорданка Фандъкова. Снимка БТА

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова поиска да се изготви Национална програма за овладяване популацията на бездомните кучета. Тя настоява за това в писмо до министъра на земеделието Димитър Греков, съобщават от пресцентъра на общината.

Фандъкова изброява дейностите на Столична община по проблема - активно се работи по програма за овладяване на тяхната популация 2012-2016 г.

Започнало е изпълнение на втори етап на общински приют за безстопанствени кучета в землището на с. Горни Богров с капацитет 1094 места. В експлоатация са въведени общински центрове за кастрация на домашни и безстопанствени животни в районите „Банкя” и „Илинден”, предстои оборудване на кастрационен център в район „Връбница”, продължава кастрацията и обезпаразитяването на дворни кучета.

В писмото се отбелязва сътрудничеството между Столична община и фондациите „Четири лапи”, „Помощ за животните- България”, "Българското дружество за защита на животните”, сдружение „Германо-българска помощ за животните” и Национално сдружение за защита на животните.

"С цел обединяване на усилията по решаване на проблема, настоятелно Ви молим да ни уведомите дали са предприети действия за подготовка на Национална програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета" пише още Фандъкова и потвърждава готовността на Столичната община да участва в работата на екипа, които ще изготвя документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Tari Cat преди 9 години
Мдам, и Фейса е пълен с разни *** лелки-защитнички на улични песове, но никога нехапани. И петиции подписват против нецивилизованите Българияирумъния (няма и да ги чуете произнесени поотделно). Къде отидоха хуманните демократични закони хората да имат поне толкова права, колкото псетата? В коя европейска столица го има това, да те нападат 5-6 гадини и ако не носиш спрей си поредният разкъсан?! И после защо имало саморазправа и антифриз, ами ще има!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май единствената ефективна мярка беше приложена в Румъния. Не е хуманна и няма как да се хареса на всички организации за защита на животните, но такава е реалността.
8
0
 
6
 
! Отговори
геноцид преди 9 години
Сигурно сте забелязали големите билбордове:''ВЗЕМИ МЕ ВКЪЩИ'' - Това е рекламна кампания, с което се цели да се справим с кучетата по улицата и се спонсорира отново по Оперативна Програма от Евро-гейския съюз!Това са парите на ЕССС, които ние сме им дали първо като членска такса на година !!!
7
1
 
2
 
! Отговори
столица на мадурата преди 9 години
Фъндъкова, остави *** бе, каква столица на културата ще сме, ако недемонстрираме толерантност към животинския свят?Моля ти се, ей сега с бежнаците сме чук, защо не пробваме за 2015 ?!?!?!
6
2
 
14
 
! Отговори
за стотен път преди 9 години
Кучетата като навсякъде по света,прибират се и до седмица ако не си ги потърсят инжекция!Каручките се разковават а конете на търгове по селата ,КАКВО ТОЛКОВА СЛОЖНО ИМА ???????А да източване на пари......
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пробемът ще се реши, когато въведат задължителна кастрация на всички домашни кучета, които не принадлежат към официален развъдник. И съответно това да се контролира с проверки и солени глоби. Това е мярка на национално ниво, така е и на Запад. Иначе колкото и да кастрират, няма как да спрат Гошо да изхвърли поредните 7 кученца, които след време ще имат свои 7, по 7, по 7...
4
0
 
3
 
! Отговори
преди 9 години
ау ау ау моля ви не ме скопявайте
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tazi podloga na Tikvata razsipa Sofia. Kuchetata giveiat po-dobre ot horata, a taz selendurka krade ot parite s koitro se reshava problema.Dokato na Sofia ne stane kmet, umen i nezavisim chovek, shte se muchim s Kartofenata daskalica, s prostotiite i i lizaneto na zadnika na Tikvata.Shto z kmet e tova, kolko hora zaginaha ot pesovete i rezultata e NULA!!!Ne podava ostavka i stoi chinno do Tikvoka, verna mu e, kakvoto kaje tva stava.Da se izmete Gereberaskata pasmina ot Stolichna obshtina vednaga
2
4
 
16
 
! Отговори
Фандък преди 9 години
С едни песове не могат (не искат) да се оправят, иначе ни говорят за еврогейско сближаване и развитие!!! *** долни. Фандък, заповядай в Овча купел, ако имаш внуче да го разходиш сама из квартала...ама си вземи и пушка и патрони, за да оцелеете. Майка ви долна ***!!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви програми, какви щуротии, бе даскалке?! Нали се пишем уж европейска столица, къде по наистина европейските столици се разхождат свободно глутници ***?! Там са прибрани всичките в приюти и ако до един месец никой не ги осинови, ги евтанизират!!! Никой не кастрира и не връща обратно на улицата! Само перете пари с тия кучета!