Паяци ще шпионират за неправилно спрели коли в София

Полицаите ще са във видеовръзка с репатриращите
7 юли 2014 07:31, Анисия Иванова
25
Паяци ще шпионират за неправилно спрели коли в София
Снимка, архив Булфото

Паяците ще шпионират за неправилно спрели коли по улиците в София, пише вестник "Монитор". На репатраците ще се монтират камери, а полицаите ще могат да наблюдават в реално време какво се случва на пътя. По този начин, докато отиват да отстранят един автомобил, те ще заснемат и останалите нарушители. Видеовръзка между паяците и полицаите на наказателните паркинги ще повишава ефективността на Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Оборудването им с камери е една от мерките в новите правила при работата за репатриране на паркирани в нарушение автомобили. Така полицаите ще наблюдават дистанционно паяците и ще ги насочват към нарушителите. Ако сгафилите шофьори са още в колите си или са някъде наблизо и се появят навреме, ги чака единствено фиш от 20 лева или акт. Полицаите ще бъдат безкомпромисни обаче към онези, които са зарязали тотално колите си, и ще викат веднага най-близкия паяк.

И сега те са снабдени с камери, записите от които се преглеждат. Те обаче са, за да се следи работата на репатриращите екипи, за да се избегне плащане на ръка или пък конфликти с шофьорите. Записите са доказателство, ако санкционираните се жалват, че возилата им са вдигнати погрешно, коментираха от „Московска” 33.

От края на май паяците разчистват неправилно паркиралите коли по улиците с помощта на автопатрули на Общинска полиция. От ЦГМ тестваха този метод още през миналата година и той се оказа изключително успешен.

„Приоритетно екипите се отзовават на сигналите за нарушители по спирките”, обясни шефката на „Паркиране и мобилност” в ЦГМ Румяна Милова. В момента паяците вдигат по 50 коли на ден с помощта на 6-има полицаи. До месец към тях ще се присъединят още 14 и се очаква бройката на репатрираните коли да достигне 200 на ден. От ЦГМ обясниха, че те ще продължат да се отзовават и на сигнали от полицейските управления.

В момента, за да си вземе шофьор колата от наказателен паркинг, плаща 60 лв. Отделно отнася акт и се бърка по 2 или 3 лв. за всеки час престой в зависимост от размера на автомобила. Така шофьор на вдигната от паяк кола плаща към 100 лв. Данните на ЦГМ показват също така, че за миналата година са събрани над 2,31 млн. лв. от паяците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: столицаМВРпаяци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
6
 
! Отговори
spaider преди 9 години
Не може по данни от мобилна камера ( и то от паяк !!! ) да те санкционират.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдът обяви паяците за незаконни - няколко пъти. Но наглеците от Общината променят по някоя думичка от Наредбата си и заобикалят решението на Съда. Това не е ли подсъдно?!
21
3
 
6
 
! Отговори
През нощта преди 9 години
Минете през нощта по улиците във всички големи градове в България и вдигайте неправилно паркираните по тротоарите коли. Знаете ли каква огромна съма глоби ще се натрупа? ОГРОМНА! И ако остане в бюджета на общината пари ще има
20
6
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
И каква беше файдата да свалят полицията от паяците, пък сега ще висят да зяпат камери? Пак хабене на ресурси... Направете едно звено от хора които да обикалят града пеша по райони, да пишат глоби и там където е нужно да се вика паяка и готово. А не да ми обикалят с паяка или патрулката-хаби се мнг гориво и време така! Направете глобата за неправилно паркиране 100лв и точки и проблемите ще намалеят драстично!
19
6
 
8
 
! Отговори
Do 19 преди 9 години
Нещо си в грешка. Първо в София има предостатъчно платени паркинги които стоят празни. По-лесно и по-евтино е да се спре на улицата. В много градове в Германия и Англия просто няма къде да паркираш. Нито на улицата нито на паркинг. Проблема си е твой. Тука събираме по 5 брички на домакинство всяка по 300-500 лева и си ги оставяме където поискаме. На доста места не можеш да имаш автомобил ако не си му осигурил паркомясто. Ама тука нали сме по-тарикати от останалите си правим каквото си искаме.
18
6
 
10
 
! Отговори
Докога??? преди 9 години
По улиците в центъра... добре, но кога ще започнете да вадите неправилно паркираните коли от парковете и тревните площи в кварталите? Паяците ви работят само през седмицата, в работно време и само в центъра на София? Събота и неделя анархията с паркирането в града е пълна!
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В "белите" държави първо се правят паркинги, където можеш да паркираш нормално (ест. срещу заплащане), и чак след това се пускат паяци и ушевци да глобяват. Дори в Румъния - в Букурещ по централните улици е забранено паркирането, но си има достатъчно на брой паркинги където се паркира срещу 1,3 лв. на час (3 леи)... В Брашов в стария град има "синя зона", но там улиците посока изток-запад са запазени за жителите на квартала, а север-юг са "приходящи"...
16
1
 
17
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Вечер улица Раковски се превръща в стоянка от бакшиши който за тях правилата за движение не важат!!!Денонощните заведения правилници не важат!!!Най тъпят закон да правим тротоарите синя или зелена зона го няма никъде в Европа!!!На кой телефон могат да подават сигнали гражданите и да видим за колко време се реагира на определени хора който не се закачат!!!
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да има 2000 репатрирани на ден. Друга държава с толкова нагли тарикати няма. Защо в Германия не можеш да спреш където си поискаш? Ами просто е. Щото минималната глоба е 500 евро. Ако си на кофти място може и 1000. И тъпия ми шеф-мутра дето тука с джипа мерцедес спира на средата на платното и не му пука там обикаля по половин час докато си намери място за паркиране. Освен камери на паяците трябва и лелки с фотоапарати да обикалят и да снимат. Гарантирам поне 1000 глоби/ден от лелка
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой от власт имащите не смее дори да спомене за тази хранилка наречена "синя зона", а парите потъват преразпределени в няколко частни джоба. Т.е на практика целия център на София се държи от някакъв частник който явно толкова пари дава, че никой не го занимава с медийни атаки. Не ми говорете че България е държава, това е една географска територия завладяна от мутри и престъпници.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие да сте виждали паяк да вдигне скъпа лимузина спряла на аварийки по средата на някой булевард? Няма и да видите. Знаят, че някоя мутра ще им изкриви задниците от еване. Ние живеем в държавата на двойните стандарти.
12
1
 
14
 
! Отговори
BG преди 9 години
Хахаха живеем в егати абсурдната измислена "държава" !!! Вместо да се намери решение на даден проблем, те го задълбочават. Прекалено прости хора сме за съжаление, а младите, интелигентни и умни се махнаха и от тук натам нищо хубаво не ни чака :(
11
1
 
18
 
! Отговори
не син преди 9 години
Същността на държавата е рекета !Така се издържа ! С данъци,такси,мита,лихви и т.н. ! Но Център за градска мобилност,Парконги и гаражи и паяците им са мутренската групировка,която краде автомобилите ни и нагло ти иска пари за "услугата"! Те са определение за рекет за в учубниците !
10
1
 
11
 
! Отговори
Bai-Hui преди 9 години
Те по-добре да дебнат за ПРАВИЛНО паркирали.По-лесно ще е .
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мхм вдигнете ми колата след това чичката на паркинга да ми пише акт дето изобщо не е бил там със свидетел охраната на паркинга...така ще го гризнете хубаво ПАК че :)))
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ммм дааа..В България-страната на глобите,видяли чиновниците,че в другите държави има глоби и слагат и те.Да ама там правят паркинги и тогава глобяват.За всичко е така.В БГ ако през една тревна площ се преминава ще сложат глобяващ.В другите страни ще направят алея,защото явно хората имат нужда за да минават от там!
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"за миналата година са събрани над 2,31 млн. лв. от паяците"Да си дойдем на думата...
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахха! По централни улици седят трошки от по 20 години и никой не ги маха, ама за 5 минути да спреш някъде и като нищо ще те вдигне паяка.
5
2
 
27
 
! Отговори
ss преди 9 години
кога ще почнат да дигат тези, които паркират неправилно на пешеходни пътеки, те застрашават живота на пешеходците, а и шофьорите нямат видимост
4
2
 
18
 
! Отговори
СНИМКАТА преди 9 години
ЗАЩО сте вдигнали "колата" на "ястреба" бе ей