150 сигнала в МВР след падналата градушка в София

20 пострадали са потърсили помощ в "Пирогов"
Обновена: 8 юли 2014 22:50 | 8 юли 2014 21:10,
103

Снимка: Булфото

Над 150 сигнала за произшествия са получени до 20.00 часа в София след падналата градушка, съобщиха от МВР.

Продължава работата на над 20 екипа и повече от 80 пожарникари за възстановяване на обстановката в София след падналата градушка.

Сигналите са свързани с граждани, нуждаещи се от евакуация, затиснати от паднали дървета автомобили, наводнени участъци от уличните платна, отстраняване на паднали дървета и опасни предмети от електро-преносната мрежа и пътните платна, както и отводняване на частни домове.

Всички сигнали, свързани с евакуация на хора, са отработени, уточняват от полицията. Продължава работата на спасителите за отстраняване на паднали дървета.

Както Dnes.bg писа по-рано, 70-годишен мъж почина, след като бе затиснат от паднало върху него дърво в Борисовата градина, а други четирима бяха извадени невредими от автомобилите си.

20 пострадали от бурята с градушка в столицата са потърсили помощ в „Пирогов”, съобщиха от болницата. Най-често са с рани на главата и лицето, порезни рани на ръцете и краката. Сред пострадалите няма деца.

Сред най-силно засегнатите от градушката в София квартали и общини са „Филиповци“, „Люлин“, „Триадица“, „Дървеница“, участъци от Цариградско шосе, районът около Руски паметник и други.

В столицата до момента са станали 155 леки пътни произшествия и 3 тежки, информират от КАТ-Пътна полиция при СДВР. Няма загинали, по първоначални данни трима са пострадали.

Над 20 сигнала бяха получени и в Монтана, където също падна градушка. Те са предимно за наводнени участъци от уличните платна, за необходимост от отстраняване на паднали дървета и опасни предмети, както и за отводняване на частни домове. 7 екипа с 25 служители са се включили в отработването им.

Вижте кадри след градушката в София от телевизия Bulgaria on Air:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костов, почини си, бе човек!
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната провокация на Костов
1
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такава градушка не съм виждал. Пътувах с колата и се сетих че имах две одеяла за пикник в багажника, като видях на къде вървят нещата спрях на открито метнах двете одеяла върху колата и влязох вътре. То не бе градушка, а късове лед падащи от небето. За щастие почти без щети и наранявания. Само три четири вдлъбнатини по тавана и багажника и то през одеялата.