Патриархът дари пари за ремонта на "Св. Александър Невски"

Той се надява много хора да последват примера му
11
Патриархът дари пари за ремонта на "Св. Александър Невски"
Снимка: Булфото, архив

Броени дни след официалното връчване от държавата на акта за собственост на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" на Българската православна църква, патриарх Неофит направи своето първо дарение по набирателната сметка за реставрацията на катедралния храм. Това съобщиха от пресцентъра на Светия синод на БПЦ.

Още по темата
По този начин патриархът се надява да постави начало на едно общонародно движение за възстановяване благолепието на храма, превърнал се през годините в емблема за България, символ на националната ни историческа памет и православното християнско самосъзнание на българския народ и същевременно в естествено средоточие на църковния и обществения живот в страната ни, се посочва в съобщението.

Годините на спорове и дебати чия трябва да е собствеността върху патриаршеската катедрала, за жалост, сложиха своя отпечатък върху състоянието на храма. Но нашата надежда и желание са в най-скоро време с общи усилия храмът отново да заблести в изначалното си благолепие и слава, пише още в съобщението.

Набирателната сметка е:

ИМЕ: ПКСХП "Св. Александър Невски"
IBAN: BG26STSA93000020627254
BIC: STSABGSF
БАНКА: "Банка ДСК" ЕАД, ФЦ "Батенберг"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До войнствен атеистЯ по- спокойно, бе, ***... важното, е, че Църквата от "войнстващите" атеисти не е взела и една стотинка! И си подбирай думите и не пиши глупости!
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Собствеността върху храма "Свети Александър Невски" - на съдчетете в-к труд от 26.10.2014
6
1
 
32
 
! Отговори
за да има България преди 9 години
пари за имоти управлявани( присвоени) от БПЦ няма да дадем. Това е една голяма заблуда.Хора , не си хвърляйте средствата припечелени с труд за тези , които никога нищо не са правили и немогат да направят. Църквата е една реликва и трябва да се запази като музей.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ,С РАДОСТ ВИ СЪОБЩАВАМ ,ЧЕ НА 03,11,2014 ЗАПОЧВАМЕ АТАКА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ МАСОНОСОРОСОИДНИТЕ АГЕНТИ И ПРЕДАТЕЛИ ОТ ДС,ВЕЧЕ ИМАМЕ НАБРАНИ ДОБРОВОЛЦИ ГОТОВИ ДА СЕ ЖЕРТВАТ В ИМЕТО НА РОДИНАТА,МОЛЯ РАЗПРОСТРАНЕТЕ И НА ПОДКРЕПЕТЕ,ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ
4
2
 
34
 
! Отговори
войнствен атеист преди 9 години
И отде е взел парите? От небето ли са паднали? Молел се, ама много горещо на дедо господ ли бе?Аааа, сещам се от къде! От продажба на свещички и от кръщенета (много ми е чудна тая практика, хем свещеникът е избран от Бога, хем кръщенето е да ти спаси безсмъртната душа... хем ти искат пари? демек, бедните да го ду...ат и да горят в ада). И от дарения от наивното простолюдие.Да ти е.а "дарението", брадатко паразитен!
3
0
 
32
 
! Отговори
Enix Kuh*ev преди 9 години
mnogo blagodarim, che izbrahte pri nas, Vashe Visoko Preosvestenstvo!Pak zapovyadaite i za zadrugite para klisi !
2
2
 
32
 
! Отговори
дедо Йосиф преди 9 години
Той ееее... Неговото име еее...НЕЕЕ - ООО - ФИИТ!
1
3
 
34
 
! Отговори
ofshor wind преди 9 години
bravo, pope!mnogo si tarikat!