Градоначалникът на Бургас стана "Кмет на годината"

В надпреварата участваха всички 264 кметове на България
11 ное 2014 21:47, Анисия Иванова
56
Градоначалникът на Бургас стана "Кмет на годината"
Връчването на наградата "Кмет на годината". Снимка БТА

Кметът на община Бургас Димитър Николов получи приза „Кмет на годината” за 2014 г.

Наградата бе връчена от председателя на НС Цецка Цачева и миналогодишния носител на приза кмета на София Йорданка Фандъкова.

Церемонията се проведе в НДК. На нея присъстваха председателят на НС Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметове на български общини и други гости.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова бе отличена в категория „Усвояване на евросредства”, а кметът на община Кюстендил Петър Паунов получи отличието „Кмет на годината“ в категория „Развитие на туризма“.

Кметът на община Пловдив Иван Тотев беше отличен с наградата „Кмет на годината” в категорията „Успешно привличане на инвестиции”. При получаването на приза той заяви, че наградата, която получава, е различна от очакванията на всички. „Може би повече очаквахме наградата за културата.

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров бе отличен в категория "Поддържане и развитие на спорта".

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов получи приза в категория „Кмет на гражданите за голяма община. "Знам едно със сигурност: Благоевград обичам ви“, заяви Камбитов при получаването на наградата си, цитиран от "Фокус".

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов получи наградата в категорията „Адекватна реакция при криза. При получаването й Панов заяви, че тази награда е за тези, които са спасили десетки животи в общината - за всички институции, които оказаха помощ и съдействие, както и за бизнеса, който се отзовал.

Специалната награда беше връчена на кмета на община Сливница Васко Стоилков.

В надпреварата за "Кмет на годината" бяха номинирани всички 264 кметове на България. Едновременно с това те са гласували за своите колеги в 8 категории – „Успешно привличане на инвестиции”, „Усвояване на евросредства”, „Опазване на околната среда”, „Развитие на туризма”, „Адекватна реакция при криза”, „Поддържане и развитие на спорта”, „Осигуряване на условия за отглеждане на деца” и „Кмет на годината”. Гражданите са имали възможност да гласуват за оспорваната категория „Кмет на гражданите”.

Конкурсът има за цел да постави във фокуса на общественото внимание активността на българските кметове от всичките 264-общини в страната, техните добри постижения и
полезни практики за изминалата календарна година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Единият заместник на Бойко връчва награда на другия заместник на Бойко. Брех, тоя Бойко, с какви кадърни кадри се е обградил!
47
1
 
19
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
СТранен избор! Заради тези бургаски мошеници спряха оперативните прогреми по регионално развитие на цялата страна .От Европейската комисия одитираха 14 проекта - от тях 11 на община Бургас. И като резултат отчетоха само 5 изрядни- от тях само 2 на община Бургас. Е правете си изводите. А са избрани така , защото на всички е направило впечетление прекалено голямото количество пари към Бургас - все пак партийна дружка на бат Бойко!
46
21
 
2
 
! Отговори
Георги преди 9 години
До всички хейтъри, *** и пр.При този кмет града се преобрази към добро. Признават го дори мои познати от други градове. Продължавайте да го обиждате и обвинявайте, е краде. Но не забравяйте какво нищо направиха за града прдните кмето ве от БСП и СДС. Те май само крадаха?
45
0
 
23
 
! Отговори
ДО 49 преди 9 години
Не, не се лъжеш. Не беше толкова отдавна. И призът му го връчи лично Бойко Борисов. В Мрежата могат да се видят и снимки от събитието.
44
0
 
27
 
! Отговори
uu преди 9 години
Абе, нямаше ли и такъв приз "Банкер на годината"?И кой го печели толкова пъти? Ако не се лъжа, Цветан Василев, сега обявен за крадец 1...Да не стане и с Митко Николов така в утрешния ден???
43
1
 
25
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Хубаво е че градът се развива но за чия сметка ?Хубаво е всичко което се е направило но на каква цена ?Иска ми се всички кметове да се мерят с еднакъв аршин а защо не се мерят?Колко са загубите на община Бургас ?Колко пари изгоряха на община Бургас в КТБ ?Мисля че всички кметове които излезат на плюс в края на годината и не са допринесли за обедняването на хората трябва да бъдат наградени.
42
29
 
9
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА Г-Н НИКОЛОВ! НЕ СЪМ ОТ БУРГАС, НО ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ ЖИВЕЯ ТУК И ТОВА, КОЕТО МЕ ВПЕЧАТЛЯВА Е, ЧЕ ГРАДЪТ СЕ РАЗВИВА И ПРОЦЪФТЯВА. ОЩЕ ВЕДНЪЖ, ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!!
41
6
 
10
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
"Столичният кмет Йорданка Фандъкова бе отличена в категория Усвояване на евросредства"И В КАТЕГОРИЯТА "ПРИБРАНИ КОМИСИОННИ".А столичани бяха отличени в категорията "Блеещи овце".
40
10
 
17
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Има кмет на ГЕРБ, в града се правят нови неща! Няма кмет на ГЕРБ, всички пари отиват в джобовете на "нашите" хора, а града тъне в мизерия!
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОЗНАЙТЕ АКО БСП И ДПС БЯХА НА ВЛАСТ КОИ КМЕТОВЕ ЩЯХА ДА БЪДАТ НАГРАДЕНИ
38
15
 
17
 
! Отговори
и преди 9 години
ей този герберски театър най- много го мразя
37
2
 
2
 
! Отговори
bolka преди 9 години
До ИдиотДа, вярно е, много е елементарна проверката за значението на думата "градоначалник".И какво излиза според написалия статията - че въпросният господин е шеф на полицията в града ли?Съвсем различен е смисълът на "кмет" и "градоначалник".Добре е авторът да коригира заглавието и статията си и друг път да се подготвя по-добре.
36
5
 
37
 
! Отговори
Преподавател в СУ преди 9 години
Другарю червен *** , времената когато необразованите и прости хора като теб имаха работа , но без да работят отминаха . Сега младите и образовани хора имат добра работа с добри заплати . А по морето работят неграмотни хора като обслужващ персонал по хотелите . За тях винаги ще е зле . Просто те са обслужващ персонал и нищо повече .
35
31
 
13
 
! Отговори
Нкадърен плямпяч преди 9 години
Социолозе шопски, защо не дойдеш във Варна, та да ти се отворят зъркелите, колко безработни има. Само лятото за 5 до 6 месца има работа. сега се очаква съкращение на работещите в ТЕЦ-а. Вината не е толкова в партиите, а в това че вие софийските буржоазни мекерета се надухпихте на Запада и разграбвайки всичко в държавата, го разрушихте, защото сте некадърници и незнаете да управлявате. Учил съм със Софиянчета и ви зная колко ви е пипето.
34
33
 
20
 
! Отговори
МОРСКИ преди 9 години
СТОЙТЕ СИ В ГЕТАТА ,И ПЛЮЙТЕ КМЕТА НА БУРГАС !! ЗЛОБАТА И ЗАВИСТТА Е ОТЛИЧИТЕЛНА БЪЛГАРСКА ЧЕРТА !!
33
20
 
32
 
! Отговори
Кмет разрушител преди 9 години
33, този кмет е разрушител на историята ни. С негово одобрение, в момента в Бургас, една стара църква ще рухне. Той е за ешафода, а не за награда. Един типичен антинародник, не му пука за наследството на Българската история.
32
17
 
18
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Каквото и да си говорят червените *** в градовете на ГЕРБ хората живеят добре и са доволни. В градовете на БСП и ДПС кметовете сутрин получават пари от държавата , след обяд ги крадат . Там като например Северо-западналия район хората мизерстват.
31
6
 
5
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
Първо, градоначалник се нарича началникът на местната полиция, ама как да го знаете това, като сте треторазрядни *** от кол и въже. Второ, този човек работи само и единствено по проекти, от които може да се завишат цените и да се крадне. Трето, той е осъждан за измами, докато е работил в завод Победа. И последно, за всеки проект се иска и част собствено финансиране, което беше осигурено от любезния Бочко, за да станем град-витрина на ГЕРБ. Едва ли само нашите общинари могат да пишат проекти.
30
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гербоухите си раздават награди, тупат се гърбовете и пак ще ни обясняват колко са велики.
29
21
 
14
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Всички успешни градове се ръководят от кметове на ГЕРБ . София , Пловдив , Варна , Бургас , Русе и т.н. Всички бедни и крадливи кметове са от БСП и ДПС . Например - Видин , Враца , Монтана , Лом и т.н. Това е другари никъде за нищо не ставате. Просто и ясно , некадърници и крадльовци.