Махайте висулките от покривите, съветват от Столична община

Ако не можете сами, звънете на пожарната
11
Махайте висулките от покривите, съветват от Столична община
Снимка: Булфото

Най-рискови са високите частни сгради, където има течове по козирката и се образуват висулки, които са опасни за хората, алармира Красимир Димитров, директор на Дирекция "Сигурност" към Столичната община.

Той препоръча на собствениците на имотите са премахнат тези ледени висулки от частните сгради, а ако не могат, да се обадят на тел. 112 и чрез ПБЗН или фирми, които имат подемни устройства, да се премахнат.

Димитров подчерта обаче пред „Фокус“, че задължително трябва да се обезопасят такива участъци или да се подаде сигнал, така че да не пострадат хора.

Той увери, че обстановката като цяло е спокойна, пътищата са почистени, повечето места са сухи.

Температурите са над 2 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Софияледени висулки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като се обадят на 112, какво? Пълно НИЩО. Никой за нищо не помага, поддържането на сградите е задължение на собствениците. За това не разбирам защо се пишат глупости - Звънете на пожарната - дрън-дрън. Да пази Господ, защото е опасно. СО може само да събира данъци, като и до сега за мен е много размито за какво се ползват средствата за подобряване на инфраструктурата например - пълен смях
5
1
 
6
 
! Отговори
? преди 9 години
А там, където по тротоарите има опасна поледица, кой да я почисти?Хората си плащат данъците, но не винаги е по силите им да чистят широки и дълги тротоари, опасващи имот, в който живеят 1-2 или няколко семейства. Да не говорим пък да жилищни имоти, обитавани от пенсионери - нито има сили да почисти, нито има пари да плати на някого да направи това.Общината поне да хвърля сол и пясък на такива места!
4
2
 
9
 
! Отговори
Али Уя преди 9 години
Също така запълвайте дупките и кърпете бюджета ! Благодаря!
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Столичната община е пълна с крадци. Най-големия крадец е слугата на Тиквоний, дрогарката Фандъкова, за по-точно наречена Картофената принцеса. И за да се краде тлъсто се правят ремонти.
2
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Това вече го направих. А да изрина и снега по тротоарите на главната улица ли????ФАНДЪКОВА почна да ме дразни.Ами вместо да прави десетки тапи по булевардите и улиците , да купи 100- на ,ръчни снегорина и да изчистят тротоарите.... Една седмица същият сняг по тях????
1
6
 
5
 
! Отговори
Панелка оод преди 9 години
На последния ( 8 ) етаж съм в панелен блок.Терасата ми е остъклена и има козирка от ламарина,по която се образуват висулки.Падам се странично на една оживена площадка между три блока.Дори да виждам,че няма никой-във всеки момент зад ъгъла може да дойде някой и да падне върху него.Предпочитам сама,при затопляне на времето сама да си падне.А да ангажирам комшии да следят долу дали идва някой ....няма да стане.Отделно,че в този момент може да има пожар и после да ми е гузно.Не,не.